Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
-
Dzięki, też to znalazłem. Zostaje więc zastosować się do porady strideer-a.Komentarz
-
Jeżeli kogoś interesuje, czy można aktualizować LR3, otrzymane w pakiecie z jakimś sprzętem (w moim przypadku jest to tablet Wacom, ale sprawa dotyczy również użytkowników Lejków, Haselków i innych urządzeń), to odpowiedź brzmi - można. Adobe przysłało mi właśnie odpowiedź, że do aktualizacji wystarczy ważny numer seryjny z wcześniejszej wersji oprogramowania (poza kartą kredytową do zapłacenia za LR4 oczywiście :-) ). Do mnie właśnie dotarła pudełkowa wersja i faktycznie tak jest - podczas rejestracji wpisuje się oba numery - numer upgrade z najnowszej wersji oraz numer z wersji aktualizowanej. Działa :-)Komentarz
-
-
Z tego co się orientuję użytkownicy Lightroom 4 miewaja problemy z uruchomieniem okien dialogowych (zwłaszcza wtedy kiedy oprogramowanie, tak jak większość softu NIK, działa jako zewnętrzny plug-in). Ale podobno można sobie z tym poradzić...Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.plKomentarz
-
LR 3.0 - ustawienie defaultowej ostrości zdjęć
Mam nadzieję, że nie było jeszcze zadane.
Za każdym razem jak za-importuje zdjęcia do LR, ostrość jest standardowo na 25. Myślałem, że zależy to od tego jak mam ustawione PictureStyle w aparacie, więc zmieniłem na Faithful ale nadal w LR zdjęcia mają nadawane ostrzenie na 25 i musze zmieniać ręcznie.
Czy ktoś pomoże mnie oświecić co owininem zmienić w aparacie albo w LR aby mieć zawsze na zero? Wolę ostrzyć nie na RAWie tylko przy wywoływaniu a potem dostrzyć TIFFa bo czasem jak zdjęcie jest już ostre samo w sobie, ostrzenie na RAWie robi sieczkę, ktorej już nie wyciągne na TIFFie
Dzięki z góry za oświecenieZepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
info: dokleilem Twoj watek do tego tasiemca...
co do pytania - ustawienia Picture Style w aparacie nie maja wplywu na to jak LR fotki importuje. tylko preset, ktory wybierasz podczas importu.Komentarz
-
Ok dziekie, czy wiesz może jeszcze jak za jednym zamachem teraz usunąć ostrzenie we wszystkich zdjęciach, bez ponownego importowania do biblioteki?
Czy moge zastosować preset do wszystkich na raz np? Kombinowałem, ale nawet jak zaznacze wszystkie, to i tak ustawia się dla aktywnego nie dla zaznaczonego
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
ja bym zrobil przez skopiowanie ustawien:
1. zaznaczyc jedno zdjecie z docelowym ustawieniem ostrzenia.
2. Ctrl+Shift+C, Check None, Sharpening, Copy.
3. zaznaczyc wszystkie zdjecia, na ktore trzeba skopiowac ustawienie
4. Ctrl+Shift+VKomentarz
-
No tak robie, ale nie kopiuje do wszystkich nawet jak sa zaznaczone tylko do aktywnego
nawet jak zrobie 'jabłko + a' to i tak wkleja ustawienia do aktywnego a nie do wszystkich zaznaczonych
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
-
Jaką synchronizację?Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
-
Jesteś wielki
Dzięki hehe przy ponad stu fotkach bym się naklikał a tu się naumiałem czegoś nowego
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz
-
Kurczę mam problem. Podczas próby eksportu rawów (5dmk2) jako warstwy do PS, LR 4 krzyczy, że chce acr 7.0! Eksportuje kompletnie wyzerowane rawy do PS. Muszę eksportować pojedynczo. Najpierw tworzy tiffy, które następnie poprawnie obrobione otwiera w PS.
Ki diabeł??Marki trzy.Komentarz
Komentarz