Photoshop CS5

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • evangelion69
    Bywalec
    • 2009
    • 135

na necie jest już cs5 portable, te opcje z wypełnianiem działają ładnie tylko na filmach...
    sigpic

Komentarz

• bigmaras
      Coś już napisał
      • 2008
      • 76

Zamieszczone przez evangelion69
      na necie jest już cs5 portable, te opcje z wypełnianiem działają ładnie tylko na filmach...
      hmm, no nie wiem Ja tam przetestowałem na kilku zdjęciach i nie mam zastrzeżeń. Wydaje mi się, okiem całkowitego amatora, że jest super.
      C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Komentarz

• evangelion69
        Bywalec
        • 2009
        • 135

ja wycinając (w sumie niedokładnie) postać z morskiego tła otrzymałem jaśniejsze i bardzo widoczne wypełnienie. Tak czy inaczej opcja i tak działa w miarę dobrze
        sigpic

Komentarz

• bigmaras
          Coś już napisał
          • 2008
          • 76

Zamieszczone przez evangelion69
          ja wycinając (w sumie niedokładnie) postać z morskiego tła otrzymałem jaśniejsze i bardzo widoczne wypełnienie. Tak czy inaczej opcja i tak działa w miarę dobrze
          Ja testowałem na mniejszych elementach i tutaj super, na dużych czasem faktycznie algorytm może się zagubić, no ale nie można mieć wszystkiego i tak jest to dość spory krok na przód w stosunku do cs4.
          C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez bigmaras
            i tak jest to dość spory krok na przód w stosunku do cs4.
            I to mnie właśnie martwi. Miałem nadzieję że choć jeden upgrejd sobie odpuszczę ale nie... cfaniaki zawsze wyczytają w myślach czego mi brak .

Komentarz

• sebcio80
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2655

ja jestem po testach,

na mnie wrażenia takiego ten nowy CS5 nie zrobił,
              najbardziej chyba spodobalo mi sie to szybkie zaznaczanie,
              Moje wątki na forum: sport | fashion
              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• michallubon
                Bywalec
                • 2009
                • 106

Ja już tylko czekam aż w którejś wersji wprowadzą filtr "zrób fajne zdjęcie z gniota"
                Choć z PSD zżyty jestem już gdzieś od 6-7 odsłony to trochę mnie zastanawia, czy należy aż tak bardzo zwolnić fotografów od przykładania się do tego co robią...
                C + L

Galeria CB
                Galeria MM

Komentarz

• diplo
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 298

Jeśli jest bardziej zamulający komputer niż CS4, to ja odpadam. Jak dla mnie z CS-ów najlepsza była wersja CS3 no i oczywiście CS2 (wprowadzenie WARP).
                  5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Zamieszczone przez michallubon
                    Ja już tylko czekam aż w którejś wersji wprowadzą filtr "zrób fajne zdjęcie z gniota"
                    Choć z PSD zżyty jestem już gdzieś od 6-7 odsłony to trochę mnie zastanawia, czy należy aż tak bardzo zwolnić fotografów od przykładania się do tego co robią...
                    Photoshop już od dawna nie jest dla fotografów, tylko własnie dla grafików, za kilka edycji będzie to już prawie jak Corel z grafiką wektorową itd
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Feelip
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 124

Zamieszczone przez sebcio80
                      Photoshop już od dawna nie jest dla fotografów, tylko własnie dla grafików, za kilka edycji będzie to już prawie jak Corel z grafiką wektorową itd
                      Ja jestem fotografem, z grafiką mam bardzo mało wspólnego i uważam zupełnie inaczej... Doskonałe narzędzie dla fotografów i dla grafików. Nie widzę nic złego w tym, że Panowie z Adobe ułatwiają nam życie...

Komentarz

• misieek
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 176

Ja zostane przy CS4, a jeszcze chętniej zostałbym przy CS3
                        GG: 538295
                        SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Komentarz

• diplo
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 298

Ze stajni Adobe taki Corel już jest i nazywa sie Illustrator
                          5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• MaciekH
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 662

Zamieszczone przez misieek
                            Ja zostane przy CS4, a jeszcze chętniej zostałbym przy CS3
                            Co stoi na przeszkodzie? Możesz wrocic nawet do 7.0... Tylko gdzie w tym sens?
                            20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• sebcio80
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2655

Zamieszczone przez MaciekH
                              Co stoi na przeszkodzie? Możesz wrocic nawet do 7.0... Tylko gdzie w tym sens?
                              sens jest jak najbardziej, jesli do wywolywania RAWow uzywa sie jakiegos zewnetrznego softu

Komentarz

• misieek
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 176

Dokładnie. CS3 w zupełności byłby wystarczający, nie odczuwam większego komfortu przy CS4.
                                GG: 538295
                                SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Komentarz

Pracuję...