Photoshop CS5

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swnw
    Początki nałogu
    • 2005
    • 275

Myślę, że niedługo aparat i sztuka fotografowania będzie przeżytkiem. Wystarczy PSX gdzie X to cyfra odpowiednio wysoka i jeszcze nieokreślona. I wtedy krajobrazy - proszę bardzo z bazy danych gdzie będą zdjęcia wszystkich ważniejszych miejsc na Ziemi, zdjęcia osób -żaden kłopot, już teraz większość ludzi na okładkach to klony photoshopa albo i chirurgów plastycznych.
    Może niepoprawni zwolennicy aparatów i obiektywów i aparatów ukrywający się, będą ścigani przez photoshopową policję? Podejrzani o niekupienie i niezarejestrowanie jedynie słusznego programu do obróbki grafiki komputerowej.

swnw

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Zamieszczone przez swnw
      Myślę, że niedługo aparat i sztuka fotografowania będzie przeżytkiem. Wystarczy PSX gdzie X to cyfra odpowiednio wysoka i jeszcze nieokreślona. I wtedy krajobrazy - proszę bardzo z bazy danych gdzie będą zdjęcia wszystkich ważniejszych miejsc na Ziemi, zdjęcia osób -żaden kłopot, już teraz większość ludzi na okładkach to klony photoshopa albo i chirurgów plastycznych.
      Były już takie pomysły: http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-7 Póki co jednak - transmisja treści rejestrowanej na żywo (w odróżnieniu od "zwyczajnej" augmented reality) to nadal dalsza niż bliższa przyszłość. Choć np. powtórki w FIFAch są - przyznaję - niezłe
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Grzesiek_PL
        Uzależniony
        • 2008
        • 834

Firma Adobe wprowadziła na rynek programy Adobe Photoshop CS5 i Adobe Photoshop CS5 Extended. Sprzedaż nowych produktów ma rozpocząć się w przyszłym miesiącu, jednak są one już dostępne w przedsprzedaży. ...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Kilka filmików : http://www.adobe.com/pl/products/pho...&promoid=FDTEU

Jakaś nowa zakładka w ACR, nowy system HDR bardzo ciekawie
        Ostatnio edytowany przez Grzesiek_PL; 19306. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• simon83
          Bywalec
          • 2007
          • 216

No i po premierze. Nic ciekawego nie powiedzieli, co nie zostało by ujawnione już wcześniej. Niemniej - produkt będzie dobry. Z chęcią przetestuję przez 30 dni
          Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
          Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• bigmaras
            Coś już napisał
            • 2008
            • 76

Właśnie pobrałem, pakiet w wersji RTM już się pojawił w internecie. Instalka Adobe Master Collection CS5 zajmuje 12,6GB. Jak chcecie jakieś screeny to mogę wrzucić.
            C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

No właśnie - ktoś wie kiedy będzie dokładnie w sprzedaży ? Do maja jestem w US to bym sobie upgrade przywiózł ale chyba się nie załapię - Amazon pokazuje czerwiec dla upgrade'u...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

• misieek
                Bywalec
                • 2009
                • 176

Zamieszczone przez bigmaras
                Właśnie pobrałem, pakiet w wersji RTM już się pojawił w internecie. Instalka Adobe Master Collection CS5 zajmuje 12,6GB. Jak chcecie jakieś screeny to mogę wrzucić.
                Wrzuć screeny z PSD.

Od 18 chyba w sprzedaży skoro tego dnia jest premiera.
                GG: 538295
                SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Komentarz

• bigmaras
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 76

No Ja już po instalacji i pierwsze co rzuca się w oczy to zwiększone zapotrzebowanie na zasoby, naprawdę mój komp przysiadł. Z nowych komponentów to na razie widzę Camera Raw 6.0, jak ktoś używa Lightrooma 3 beta2 to praktycznie nowe funkcje edycji znajdzie również tutaj. Nowy Bridge i MiniBridge!, nowa ikonka "quick selection", dodatek CS Live (trzeba założyć konto), funkcja "Spot healing brush" wydaje się, że działa z większą inteligencją niż w cs4, przynajmniej na pierwszy rzut oka.
                  To na razie tyle...
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez misieek
                  Wrzuć screeny z PSD.

Ostatnio edytowany przez bigmaras; 19599. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• misieek
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 176

No jest więcej rzeczy po lewej stronie
                    A tą zakladkę HDR w wywoływaniu rawa i kilka innych screenów z CameraRAW6 jesteś w stanie pokazać? Z gory dziękuje
                    GG: 538295
                    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Komentarz

• bigmaras
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 76

Zamieszczone przez misieek
                      No jest więcej rzeczy po lewej stronie
                      A tą zakladkę HDR w wywoływaniu rawa i kilka innych screenów z CameraRAW6 jesteś w stanie pokazać? Z gory dziękuje
                      Jasne...

Komentarz

• deffik
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 54

Bigmaras piszesz, że komp 'przysiadł', czy możesz podać konfigurację kompa?

Komentarz

• bigmaras
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 76

Zamieszczone przez deffik
                          Bigmaras piszesz, że komp 'przysiadł', czy możesz podać konfigurację kompa?
                          No komp już trochę wiekowy ale do tej pory jeszcze dawał jako tako rade i miałem nadzieje, że w tym roku jeszcze pohula, ehh:
                          Pentium D 955 Extreme Edition 4,36GHz, 4GB RAM, Dyski na system i soft RAID 0 2x80GB, grafa radeon 3850.

Czas chyba na zmianę...

Komentarz

• Bahrd
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 3053

Zamieszczone przez bigmaras
                            Czas chyba na zmianę...
                            Na początek: http://www.photographybay.com/2010/0...for-adobe-cs5/
                            EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez Bahrd
                              Ojjj tak, podzespoły zdecydowanie dedykowane pod obróbkę grafiki 8)

Komentarz

• bigmaras
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 76

Małą optymalizację kompa przeprowadziłem, trochę podkręciłem jeszcze procka, powyłączałem wszelkie zbędne duperele w systemie i troszkę lepiej jest. Do hobbistycznej zabawy foto to jeszcze daje radę.
                                A wracając do tematu to najciekawsze przynajmniej dla mnie zmiany to przede wszystkim wycinanie niechcianych elementów ze zdjęcia z uwzględnieniem tła - działa panowie to pięknie, naprawdę poziom inteligencji tego narzędzia stoi na dużym poziomie, nie spodziewałem się, że aż tak dobrze to będzie hulać. Chociaż przyznaje, że po zaznaczeniu małego fragmentu mam parę sekund opóźnienia, ale mi tam się nigdzie nie śpieszy. Ciekawie również prezentują się bogate możliwości wycinania fragmentów zdjęcia z tła, możliwości naprawdę ogromne w porównaniu do CS4.
                                Opcje HDR to raczej już dla poważniejszych maszyn, przeliczanie zamula u mnie najbardziej, Photomatix to demon szybkości przy tym module, i chyba do hdr to przy nim pozostane.

Komentarz

Pracuję...