Photoshop CS5

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Zamieszczone przez Vitez
    Gdyby to nie działało to bym o tym nie pisał .
    Dawno temu (jeszcze w PS CS3) zauważyłem że zaznaczony 'convert to sRGB' w Save for Web nie działa, więc przed krokiem 'Save for Web' w swojej akcji zmniejszająco-zapisującej dodałem krok osobnego konwertowania (menu Edit->Convert to profile->sRGB). Działa.
    W CS4 działało, więc niespecjalnie podejrzewałem że w CS5 mogłoby nie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• sebcio80
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2655

u mnie dziala wszystko jak trzeba
      Moje wątki na forum: sport | fashion
      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Krzychu
        W CS4 działało, więc niespecjalnie podejrzewałem że w CS5 mogłoby nie...
        No a u mnie ani w CS3 ani w CS4 nie działa. CS5 jeszcze nie mam. Ciekawe od czego to zależy...

Komentarz

• JaBlam
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1304

Mnie w ogole wkurza ten caly system dystrybucji Adobe. Niby cos oglaszaja, cos proponuja a potem czeka sie tygodniami i jedyne co sie dostaje to odpowiedz: jeszcze nie ma, za tydzien, za dwa, za trzy..

Zamowilem pod koniec kwietnia pakiet Adobe Standart Design bo przy upgrade z jednego produktu Adobe wychodzi jakos korzystnie , za to, co się w tym pakiecie dostaje.. oficjalny dystrybutor Adobe w PL (nie podam firmy ) 5 razy przekladal moje zamowienie.. mam nadzieje ze w tym tygodniu w koncu zalatwia. DObrze, ze chociaz zachowal się fair i utrzymal mi na zestaw cene z dnia w ktorym go zamowilem a to do dzisiejszej ceny dobre 700 zl roznicy..

Ale suma sumarrum - w Niemczech jest, w UK jest, we FR jest.. tylko PL ma zawsze problemy... nie lubia nas czy co? Nawet oddzial Adobe Poland przenioslo siedzibe do NIemiec..

----------------------------------------
          Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez JaBlam
            Mysle , ze tak! A nawet w 99% jestem pewny. Ja mam CS4 Upgrade ale moim podstawowym produktem jest PS CS przywieziony ze Stanów. Nie bylo najmniejszego problemu z Upgrade.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Upgrade CS4 kupilem w Cortlandzie w Katowicach. PS CS dawno temu w Texasie.
            W Wimalu nie wiedzieli, na Customer Service Adobe Pan coś mamrotał że może będzie trzeba zrobić jakiś unlocking którego mi nikt nie zrobi bo coś tam.

Nie to nie, kupię upgrade w US - mam tam wystarczająco dużo znajomych którzy prześlą mi kod z pudełka (które zabiorę za ~2 miesiące)...
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Krzychu.. jeszcze raz powtorze... mam Photoshopa CS z US a upgrade w wersji Angielskiej z Katowic, dystrybucja na Europe.. dziala bez problemu. Zał d.. sciska jacy spece tam siedzą ,,, niech sobie zrobią unlocking mózgów bo chyba cos nie tak...

Przy upgrade PS podajesz tylko numer poprzedniej wersji z ktorej chcesz go zrobic. Nie sądze ze inne numery są na US a inne na EU. Przy instalowaniu PS CS jakos nie wyskoczyla mi informacja ze jest to Photoshop do dstrybucji na terenie US.. taka informacje zawiera tylko pudelko.

Z tego co ja wiem to nie mozna sobie skakać przy upgrade z wersji PL na ENG i spowrotem . Taka informacje dawno temu dalo mi Adobe w UK. W kazdym razie nie jest zalecana.

A druga sprawa - czemu nie kupisz sobie Upgrade przez sklep Adobe? szybciej, troche taniej, pewnie i nikt CI nie ukradnie. Klucz masz na stale w danych na portalu Adobe, a dodatkowo, kupujac wersje elektroniczna dostajesz jednoczesnie na Mac i PC.

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Krzychu
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3611

Ja właśnie chce kupić przez sklep Adobe - tyle że sklep Adobe sprzedaje wg. tego co masz w Adobe ID a tam mam naszą piękną polskę...

Wczoraj z nudów wbiłem się na czat z konsultantem Adobe na customer supporcie - powiedział że może być potrzebny tenże unlocking ale nie będzie to żadnym problemem i można to załatwić nawet przez ten sam chat - dzisiaj chyba kupię bo trial zaraz się skończy. Dzięki Jablam...
                Pozdrowienia,
                KZ
                KZ Aviation Photography

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

ja natomiast dzisiaj dostalem moje programy- jesli chodzi o strone wizualno-uzytkowo pudelkową to uwazam ten nowy design jest o kant d.... Podobaly mi sie te pudelka od CS4 gdzie w kartonie byo pudelko DVD z 2-3 plytami, wszystko sie kupy trzymalo. Teraz to jakies dziwactwo wyszlo. Wysuwam pudełko z kartonu, w srodku kolejne mini pudelko, jakies kwadratowe karteluszki , reklamuszki i inne takie , nie wiem po co jakies zakladki i skrzydelka otwierane skoro poza kawalkiem grafiki nic nie ma . Po otwarciu pudeleczka z bok wylatuja trzy papierowe koperty z plytami z programem.... wiesniacko troche.

Co do samego programu - zeby nie to ze w rozsadnej cenie Upgrade dostaje 4 progamy, ktorych uzywam a przy zakupie kazdego oddzielnie zaplacilbym lacznie 3 x wiecej niz za caly pakiet, to pewnie samego photoshopa raczej bym nie aktualizowal. No chyba ze z wersji CS2... A swoją drogą to troche chamówka ze nie mozna zrobic upgrade od wersji CS, dopiero od CS2. Jesli ktos kupil CS i do tej pory nie robil upgrade to zmuszony jest do kupowania ktoregos z wyzszych pakietow albo od razu CS5 co w sumie wychodzi dosc drogo...

Komentarz

• MaciekH
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 662

Jesli ktos kupil CS i do tej pory nie robil upgrade to zmuszony jest do kupowania ktoregos z wyzszych pakietow albo od razu CS5 co w sumie wychodzi dosc drogo...
                    CS (8.0) był wypuszczony w 2003. Jeśli ktoś go kupił do celów komercyjnych to myślę, że przez 7 lat spokojnie się dało zarobić na kupno nowszej wersji...
                    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• JaBlam
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1304

Wiesz. w sumie masz rację, ale tylko przy założeniu, ze ktos go kupił do zarobku.

Natomiast bylem przekonany , ze Adobe sprzedaje rowniez programy dla osob ktore juz nie sa uczniami (wiec nie kwalifikuja się do wersji Student) ani nie moga spobie pozwolic na kupno komercyjnego programu za 3 tys. dla amatorskiej pracy ze zdjęciami. Ostatnio chcialem Tacie kupic Photoshopa do jego zasotsowan w domu i okazalo się ze niestety Adobe nie oferuje czegos takiego jak np Corel czy MS "Home edition" ..szkoda.

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Natomiast bylem przekonany , ze Adobe sprzedaje rowniez programy dla osob ktore juz nie sa uczniami (wiec nie kwalifikuja się do wersji Student) ani nie moga spobie pozwolic na kupno komercyjnego programu za 3 tys. dla amatorskiej pracy ze zdjęciami.
                        Nie wiem, skąd czerpałeś takie przekonanie. Nie przypominam sobie nigdy PS-a w wersji "for non-commercial use". Dla amatorów Adobe ma Elements

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Jest PS Elements
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• JaBlam
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1304

Zamieszczone przez Kolaj
                            Nie wiem, skąd czerpałeś takie przekonanie. Nie przypominam sobie nigdy PS-a w wersji "for non-commercial use". Dla amatorów Adobe ma Elements
                            Zapomnialem o Elements

Komentarz

• deffik
                              Coś już napisał
                              • 2010
                              • 54

Zamieszczone przez Kolaj
                              Do wersji PS CS 4 licencja dla studentów (edukacyjna) również była 'for non-commercial use', teraz edukacyjna licencja PS CS 5 może być wykorzystywana komercyjnie, nawet po zakończeniu edukacji, ale nie na firmę.

Po wakacjach liczę na przypływ kasy i kupuję taką licencję.

Komentarz

• sid
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 643

A w jaki sposób można taką licencje w Polsce dostać?
                                Swoje CS 3 edukacyjne dostałem przez komputronika, ale z trudem jeden z ostatnich egzemplarzy. Może jest inny sposób by sobie taką licencje na CS5 załatwić? I jaka jest cena? Jakieś linki, czy inne info?

Edukację już dawno powinienem zakończyć, ale tak się składa, że jeszcze do końca września będę studentem i myślę, coby nie skorzystać raz jeszcze i sobie CS 5 nie sprawić.

Komentarz

Pracuję...