z reguly nie uzywam wiersza polecen ... po prostu przeciagam i upuszczam na pliku wykonywalnym obrazek a program robi reszte ... jednak mam pytanie, jak zrobic aby nie zmniejszal rozdzielczosci ??
Sns-hdr
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
rozumiem. czekam z niecierpliwością
wśród moich znajomych Twój program bije rekordy popularności
jest prosty i nie wymaga nie wiadomo jakiej wiedzy, jedno przeciągniecie zdjęcia nadaje mu inny wymiar
Canon FFKomentarz
-
-
Pozostaje jeszcze parę problemów do rozwiązania. Pocieszające jest to, że udało mi się rozwiązać jeden z większych problemów, którym była znaczna zależność generowanych efektów od wielkości przetwarzanych zdjęć.
Jak dobrze pójdzie to na koniec stycznie program będzie gotowy.Komentarz
-
Co z rekompilacją na inne platformy?
Nie masz zależności w GUI więc nie powinno być chyba dużych problemów?
Konkretnie zależy mi na macowej wersji bo ręczne łączenie HDRów jest już męczące
Komentarz
-
Będzie ale później. Wersja na inne platformy wymaga zmiany biblioteki wspierającej zapis plików graficznych. Zostawiłem to na sam koniec.
Tak, wersję konsolową programu da się w miarę łatwo przeportować na inne platformy. Jestem jednak sfokusowany na innych zadaniach, więc to będzie musiało jeszcze trochę poczekać.Komentarz
-
Bardzo fajny programik. Czy juz cos wiemy dokładniej o dacie wydania pełnej wersji i oczywiście o finalnej cenie?Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXIIKomentarz
-
Finalne wersje programu pojawią się w tym miesiącu:
1. SNS-HDR Lite (bezpłatna) - do zastosowań domowych.
2. SNS-HDR (€25) - do zastosowań komercyjnych.
3. SNS-HDR Pro (€85) - z graficznym interfejsem użytkownika.Komentarz
-
-
-
Na stronie projektu dostępna jest pierwsza przymiarka do GUI.
Duży nacisk położyłem na możliwość podglądu zmian na żywo, co niestety postawiło wysoko poprzeczkę minimalnym wymaganiom dla sprzętu. Jak ktoś nie ma wielordzeniowego procka a ma słabe nerwy, niech się zastanowi czy ściągać.Komentarz
-
Właśnie ściągnąłem demo wersji pro i jestem pod wrażeniem ! Mam nadzieje, że szybko wydasz pełną wersje. Czy wiesz już jaka będzie potencjalna cena ?Quidquid latine dictum sit, altum videtur.Komentarz
-
Komentarz
-
Usunąłem błąd objawiający się przy zmianie rozmiaru podglądu. Można pobrać aktualizację.
Jeszcze takie małe info:
- wielkość podglądu można regulować za pomocą kółka myszki,
- dwukrotne kliknięcie myszką powoduje przełączanie podglądu [pełny ekran/100%],
- podgląd pierwotnego obrazu znajduje sie pod prawym klawiszem myszki oraz pod klawiszem Ctrl.Komentarz
Komentarz