Jak dla mnie to bym chciał mieć możliwość regulacji stopnia ingerencji programu. Np. w Twojej przykładowej galerii zdjęcie 2-gie za czerwonym autkiem jest dla mnie za bardzo plastikowe i w takich sytuacjach suwaczek chciał bym dać na minus. Obserwuje postępy tego programu. Podoba mi się to że sam radzi sobie i można przez niego wstępnie przepuszczać zdjęcia. Czy docelowo program będzie szybciej przetwarzał? Przemielić przez niego np. 30 zdjęć to trochę już trwa.
Sns-hdr
Zwiń
X
-
-
Udostępniłem wersję 0.9.8.5 programu.
- Ulepszyłem mapowanie tonów obrazów zapisanych w formacie OpenEXR oraz Radiance HDR.
- Dodałem możliwość zapisu wynikowego obrazu w formacie TIFF 48-bit. Obraz zapisany w tym formacie, nie jest ostrzony.
Aby zapisać obraz w formacie TIFF należy w wierszu poleceń lub w skrócie do programu, dodać opcję -tiff.
W systemie Windows XP, musi być zainstalowany Microsoft .NET Framework 3.0.Komentarz
-
ok wersji sporo uaktualnień również a kiedy finalna? Nie kaz nam czekać tak długo
pzdr"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."Komentarz
-
Myślę, że gdzieś pod koniec stycznia.
Muszę przepisać część kodu, aby program mógł być uruchamiany na innych platformach systemowych. Dopiero po tej operacji ostatecznie zoptymalizuję kod i udostępnię pełną wersję.Komentarz
-
Dlaczego mi coś takiego wychodzi? Obrazy są tego samego rozmiaru.Ostatnio edytowany przez lldaniel; 24015.a9 a7 iii 18 2.8 35 1.4 50 1.8 85 1.8 28-75 2.8Komentarz
-
1. Max rozmiar zdjęcia to 800 pix po dłuższym boku.
2. Zdjęcia robi się z balkonu albo przy otwartym oknie. Najlepiej jednak wyjść na zewnątrz.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Program kompletnie pogubił się podczas wyrównywania ekspozycji.
Dodaj parametr -da, który zablokuje automatyczne wyrównanie ekspozycji. Parametr ten można umieścić w utworzonym skrócie do pliku SNS-HDR.exe.Ostatnio edytowany przez Pebal; 25070.Komentarz
-
-
1. Utworzyć skrót do pliku SNS-HDR.exe
2. Otworzyć okno właściwości skrótu.
3. W pozycji "Element docelowy" podana jest ścieżka do pliku SNS-HDR.exe. Na jej końcu należy dopisać parametr -da (po spacji). Jeżeli ścieżka podana jest w cudzysłowie to parametr należy umieścić poza nim
4. Zapisać zmiany.
5. Pliki ekspozycji, które nie mają być wyrównywane, przeciągać na ikonkę utworzonego skrótu.Komentarz
-
a9 a7 iii 18 2.8 35 1.4 50 1.8 85 1.8 28-75 2.8Komentarz
-
Nie widać, pokaż cropa.
Widocznie masz te aureole na któreś z ekspozycji.
Kolor i nasycenie kopiowane są z oryginalnych ekspozycji. Poza tym, te parametry koryguje się w postobróbce.
Wersja z SNS-HDR po korekcie.
Ostatnio edytowany przez Pebal; 25070.Komentarz
-
Jeszcze tylko wyciąganie tych cieni i będzie git.a9 a7 iii 18 2.8 35 1.4 50 1.8 85 1.8 28-75 2.8Komentarz
-
Komentarz
-
A czy twój program sumuje ekspozycję? Bo u mnie wszystko było ok tzn łączyłem 8 zdjęć, z tym że względnie jasne były tylko 2.a9 a7 iii 18 2.8 35 1.4 50 1.8 85 1.8 28-75 2.8Komentarz
-
W pewnym sensie tak, gdyż program dokonuje fuzji ekspozycji, według określonych zasad.
Ekspozycjom o podobnej jasności, przypisywane są podobne współczynniki a więc w praktyce ekspozycje te są uśredniane.Komentarz

Komentarz