Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Fotofil
    Myślę że jednak będzie potrzebna łopatologiczna instrukcja jak zrobić bezpłatny update z wersji 1.5
    Skąd pobrać nową wersję?
    Przecież jest napisane. Piszesz maila na adres upgrade i dołączasz klucz od wersji 1.x.
    Link do programu jest na podstronie "pobierz demo".

Zamieszczone przez Fotofil
    "W ciągu roku od zakupu bezpłatnie. (Dotyczy licencji zakupionych przed 19.09.2011)"
    Chyba PO?
    Przed. Zwróć uwagę na nagłówek tabeli. Dotyczy on aktualizacji do wersji 2.x. Ten kto teraz kupi wersję 1.x ma bezpłatną aktualizację przez rok ale tylko do ewentualnych wersji 1.x.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez dinderi
    Wczytawszy się w tekst na stronie, wysłałem mail z prośbą o aktualizację. Żyję w przeświadczeniu, że to prawidłowe działanie.
    Tak, prawidłowe. Właśnie się zajmuję rozsyłaniem kluczy, jeszcze trochę cierpliwości, na pewno dostaniesz go dziś :-)
    Ostatnio edytowany przez MMM; 4761. Powód: Automerged Doublepost
    Digart

Komentarz

• Fotofil
      Początki nałogu
      • 2006
      • 284

PRZED jest zupełnie logiczne.
      Być może. Jestem zmęczony. Wcześnie dziś wstałem.
      Zamieszczone przez MMM
      Link do programu jest na podstronie "pobierz demo".
      Właśnie to DEMO mnie trochę zmyliło. Wolę pełną wersję
      Ostatnio edytowany przez Fotofil; 5287. Powód: Automerged Doublepost
      „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
      wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”

Komentarz

• streaker
        Początki nałogu
        • 2009
        • 389

Hmmm... jeśli wysłałem maila o aktualizację i nie dołączyłem starego klucza (nie przeczytałem zawartości tabelki, tylko to co pod nią), to powinienem wysyłać jeszcze raz?
        "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Komentarz

• Kolaj
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3293

Dziś, bezpośrednio po pojawieniu się informacji o nowej wersji wszedłem na stronę i widziałem, że aktualizacja kosztuje 69 zł. Było to zresztą zgodne z tym, co pisałeś tutaj wcześniej. Wróciłem z pracy do domu, chcę zrealizować zamówienie i widzę 79zł. To jak to w końcu jest?

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
            Dziś, bezpośrednio po pojawieniu się informacji o nowej wersji wszedłem na stronę i widziałem, że aktualizacja kosztuje 69 zł. Było to zresztą zgodne z tym, co pisałeś tutaj wcześniej. Wróciłem z pracy do domu, chcę zrealizować zamówienie i widzę 79zł. To jak to w końcu jest?
            Ostatecznie ustaliłem cenę na 79zł.
            Zamieszczone przez streaker
            Hmmm... jeśli wysłałem maila o aktualizację i nie dołączyłem starego klucza (nie przeczytałem zawartości tabelki, tylko to co pod nią), to powinienem wysyłać jeszcze raz?
            Jeśli zgadzają się dane i e-mail to nie ma takiej potrzeby.
            Ostatnio edytowany przez MMM; 4761. Powód: Automerged Doublepost
            Digart

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Mam problem juz na starcie, z wersją 2.0.
              Wczytałem jpg o rozdz. 800x533, przeciągając w pole (tutaj przeciągnij). Kliknąłem jeden z presetów. Chciałem skorygować ekspozycję i kontrast, ale suwaki nie reagują. Kliknąłem prawym klawiszem myszy na ikonkę obrabianego zdjęcia, wybrałem korektę ekspozycji na +1EV i program przestał działac.
              Win7x64, pełna wersja Machinery 2.0 x64 bity, nie odinstalowana wersji 1.5.
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4250

Mam problem juz na starcie, z wersją 2.0.
                Wczytałem jpg o rozdz. 800x533, przeciągając w pole (tutaj przeciągnij). Kliknąłem jeden z presetów. Chciałem skorygować ekspozycję i kontrast, ale suwaki nie reagują. Kliknąłem prawym klawiszem myszy na ikonkę obrabianego zdjęcia, wybrałem korektę ekspozycji na +1EV i program przestał działac.
                Win7x64, pełna wersja Machinery 2.0 x64 bity, nie odinstalowana wersji 1.5.
                Po tak ogólnym opisie problemu nie jestem w stanie zrobić żadnej diagnozy.
                Jeśli błąd jest powtarzalny to opis kolejnych kroków prześlij na maila pomocy technicznej wraz z obrazkiem. Opis takich problemów proszę wysyłać do pomocy technicznej a nie na forum, na które przecież nie muszę wchodzić co chwila i sprawdzać czy są nowe wiadomości.
                Digart

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Zamieszczone przez MMM
                  Opis takich problemów proszę wysyłać do pomocy technicznej a nie na forum, na które przecież nie muszę wchodzić co chwila i sprawdzać czy są nowe wiadomości.
                  Reagujesz na forum na wszelkie wpisy, w zasadzie w czasie rzeczywistym Ale niech to. Przekopię się przez stronę po raz kolejny, w poszukiwaniu odnośnika do "pomocy technicznej". Może tym razem uda mi się znaleźć.

Na razie program wykrzaczył się jedynie w 50% przypadków, czyli 2 razy na 4 uruchomienia. Potestuję dłużej, wtedy się odezwę.

(Tak, tak, wiem, w programie jest funkcja "pomoc techniczna", która zmusza do odpalenia klienta pocztowego, którego nie używam i nie chce używać, żeby dowiedzieć się adresu do pomocy technicznej)
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MMM
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4250

Przekopię się przez stronę po raz kolejny, w poszukiwaniu odnośnika do "pomocy technicznej". Może tym razem uda mi się znaleźć.
                    Użyj opcji "Pomoc techniczna" w menu pomoc.
                    Digart

Komentarz

• Lukas87
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 86

Konieczne jest odinstalowanie wersji 1.5.5?
                      R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II + EF 135 f/2

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

Zamieszczone przez Lukas87
                        Konieczne jest odinstalowanie wersji 1.5.5?
                        Nie jest konieczne, ale kolejne autoryzacje nie będą możliwe ponieważ wymiana licencji odbywa się z równoczesnym wygaszeniem starej.
                        Digart

Komentarz

• qetan
                          • 2005
                          • 13

Czy w którejś aktualizacji wersji 1.x pojawi się kiedyś wyrównywanie obrazków?

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Zamieszczone przez qetan
                            Czy w którejś aktualizacji wersji 1.x pojawi się kiedyś wyrównywanie obrazków?
                            Aktualizacje wersji 1.x jeśli będą to raczej w zakresie drobnych poprawek i usuwania bugów. Wyrównywanie obrazów nie jest planowane w 1.x.
                            Digart

Komentarz

• Canion
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 551

w skrócie. jeśłi mam wersję1.4 kupioną na samym początku dystrybucji machinery to czy mogę ją uaktualnić z jakimś rabatem czy muszę kupić pełną wersję2.0 ?

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez Canion
                                w skrócie. jeśłi mam wersję1.4 kupioną na samym początku dystrybucji machinery to czy mogę ją uaktualnić z jakimś rabatem czy muszę kupić pełną wersję2.0 ?
                                Jest to napisane na stronie. Licencje starsze niż rok mają rabat 40%.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...