Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Fotofil
    Czy jest opcja cofnij?
    Chodzi mi o cofnięcie ostatnich 2-3 ruchów.
    Będzie to zrobione już niedługo.

Na stronie projektu dodałem tutorial jak zostało wykonane to zdjęcie:

Digart

Komentarz

• Canion
      Uzależniony
      • 2008
      • 551

Trzeba było odrazu wdrozyć preseta "PanWitek" bo jak mniemam sporo osób skusiło sie do zakupu włąsnie z powodu tej przeróbki ;p)))

Komentarz

• paaul
        • 2009
        • 1

MMM, zdjęcie żolnierza z Twojej strony http://www.marekduda.pl/machinery/sa...ry_soldier.jpg to Twoje zdjecie? widzialem je dzisiaj wykorzystane na pierwszej stronie http://www.pb.pl i może o tym nie wiesz?

Komentarz

• evangelion69
          Bywalec
          • 2009
          • 135

wg mnie to identyczne zdjęcie!!!
          sigpic

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4250

Zamieszczone przez paaul
            widzialem je dzisiaj wykorzystane na pierwszej stronie http://www.pb.pl i może o tym nie wiesz?
            Dzięki za zgłoszenie, już do nich napisałem z żądaniem zapłaty..
            Tak na marginesie to drugi raz już mi to ktoś kradnie, ostatnio było do opisu aukcji allegro. Wystawię to foto na jakimś stocku skoro ma takie wzięcie :-)
            Digart

Komentarz

• korona-pl
              Początki nałogu
              • 2007
              • 277

Zamieszczone przez MMM
              Dzięki za zgłoszenie, już do nich napisałem z żądaniem zapłaty..
              I do tego ten tekst pod artykułem:
              "Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
              Wszelkie prawa w tym Autora, Wydawcy i Producenta bazy danych zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów zabronione. Korzystanie z serwisu i zamieszczonych w nim utworów i danych wyłącznie na zasadach określonych w Regulaminie Korzystania z Serwisu.
              "

Jak Kali ukraść krowa to dobrze,
              Jak Kalemu ukraść krowa to źle...
              pozdrawiam
              Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

A zaraz tam ukraść Pewnie "Fot.: Archiwum"
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• model
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 346

Albo "Fot. Internet"
                  Podpisy kłamią

Komentarz

• MMM
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4250

Sprawa skradzionego zdjęcia jest na drodze do polubownego załatwienia :-)

Od obecnej wersji 1.4.9 została zmieniona licencja użytkownika w punkcie 5. dotyczącego zasad bezpłatnych aktualizacji:

5. ROZWÓJ OPROGRAMOWANIA.
                    Maszyneria deklaruje że Oprogramowanie będzie rozwijane a odnalezione błędy poprawiane. Uaktualnienia do wersji poprzedzających oznaczenie "2.0" będą udostępniane bezpłatnie. Uaktualnienia, które ukażą się w ciągu roku od momentu zakupu klucza licencyjnego będą udostępniane bezpłatnie.

Oznacza to że w ciągu roku można bezpłatnie aktualizować program, bez względu na to czy w tym czasie pojawi się wersja 2.0 czy nie.
                    Digart

Komentarz

• Fotofil
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 284

Zamieszczone przez MMM

Oznacza to że w ciągu roku można bezpłatnie aktualizować program, bez względu na to czy w tym czasie pojawi się wersja 2.0 czy nie.
                      To dobra wiadomość
                      „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
                      wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”

Komentarz

• Mad_Mac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 1458

Zamieszczone przez trampek
                        Chyba niepoprawności.
                        jescze jest pare takich niegroznych zwrotow o murzynach zoltych i innych. Mniejsza z tym koniec OT
                        To sie nazywa krytycyzm etniczny hahahah

Zamieszczone przez cezarycezary
                        Oj prosze Cie. Nikt tu nie jest rasistą. To jest takie potoczne okreslenie sprzedazy towaru za dobra cene ... Szkoda drazyc tematu.
                        Idzie do zyda to bardzo popularne okreslenie w Polsce wiec nie wiem o co te szumy.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
                        Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Distorted

Zapraszam was na stronę gry 'Distorted', polskiego projektu w klasycznym stylu 'point & click'. Jest mi tym bardziej przyjemnie że grafika do gry jest tworzona przy pomocy MACHINERY.

Co do fabuły. Tak pokrótce o samym tle. W jednej z kopalni dochodzi do enigmatycznego wypadku. Potężne tąpnięcie wstrząsa całym miastem. Godzinę później teren zakładów górniczych zostaje zamknięty. Nikt nie może tam wejść i nikt nie może stamtąd wyjść. Niezwłocznie pojawia się wojsko, które obstawia tereny górnicze i... blokuje wyjazd z miasta. Zostaje ogłoszona godzina policyjna, odcięciu ulegają Internet i telefony. Jednocześnie nad głównym szybem pojawiają się potężne anomalia pogodowe, a w mieście dochodzi do serii dziwnych wypadków - nikt nie wie, czy są to zbiorowe halucynacje, czy też... rzeczywistość uległa załamaniu...

Projekt:
                          From independent Polish creator - an interactive fiction in a real mining town somewhere in Central Europe! Check out "Distorted" - new dark adventure game in classic point&click style. Powered by Adventure Maker. Absolutely free!

Facebook:
                          Distorted The Game. 168 J’aime. New dark adventure game in classic point&click style. Powered by Adventure Maker. Freeware of course! :)

Machinery HDR Effects 3 generates fantastic effects and is unbelievably easy to use! You do not need to be an expert to achieve dazzling effects, even from a single image saved in JPG format!
                          Digart

Komentarz

• tom517
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 495

Gierka lekko przypomina Machinarium fajna zbieżność nazw

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Dostępna jest wersja demo 1.5 beta
                              Wprowadziłem całkowicie nowy algorytm łączenia obrazów po bracketingu podczas wczytywania i efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Najczęściej efekt jest tak dobry i naturalny że mapowanie tonów zupełnie nie jest już potrzebne.
                              Dodatkowo zmniejszyłem zużycie pamięci co powinno pozwolić na przetwarzanie jeszcze większych obrazów.
                              Digart

Komentarz

• piotrr
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 436

a na maka zrobiłeś ?

Komentarz

Pracuję...