Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robercik
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 20

A ja mam tylko nadzieję że z szacunku dla autora nikt nie będzie śmiał odsprzedać licencji bo już tego typu pytanie otrzymałem poprzez allegro.

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

Ja tam się nie targowałem program powinien kosztować stówkę - to za 69 mam już z rabatem - już kupiłem, kasa poszła - czekam aż dostanę pełną wersję..
      MMM - opróżnij sobie skrzynkę na PW bo nie można się dobić..

Zamieszczone przez robercik
      A ja mam tylko nadzieję że z szacunku dla autora nikt nie będzie śmiał odsprzedać licencji bo już tego typu pytanie otrzymałem poprzez allegro.
      chyba kogoś poje... podaj nicka pytacza.. będzie miał się z pyszna..
      Ostatnio edytowany przez arturs; 4076. Powód: Automerged Doublepost
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Kolaj
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3293

A to nielegalne? Program jest takim samym towarem, jak inne wartości, które można nabyć a potem odsprzedać.

PS. W jakim banku jest konto MMM-a?
        Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• robercik
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 20

Zamieszczone przez Kolaj
          A to nielegalne? Program jest takim samym towarem, jak inne wartości, które można nabyć a potem odsprzedać.
          Ja nie wnikam czy to legalne czy nielegalne ale moim zdaniem nie jest to do końca w porządku.

I wydaje mi się że wałkowanie dalej tego tematu nei ma sensu lepiej skupmy się na programie który moim zdaniem jest bardzo dobry i tego będę się trzymać

Pozdrawiam

Robert

Kolaj
          o ile pamiętam to konto jest z PKO BP

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Zamieszczone przez Kolaj
            podejrzewam że raczej chodziło o to że ktoś chciał taniej numer odkupić i się "podzielić" bo mmm deklarował że nie będzie ścigał jak będzie program na kilku komputerach uruchamiany.. przecież "normalnie" to na allegro można kupić..
            co za ludzie..

Zamieszczone przez Kolaj
            PS. W jakim banku jest konto MMM-a?
            pko bp
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Canion
              Uzależniony
              • 2008
              • 551

czyli do uzuskania klucza to ze dwa dni jeszcze poki wszystkomające PKO BP zaksieguje przelewy. A nie dałoby sie platności paypal uruchomić?

Komentarz

• robercik
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 20

Zamieszczone przez arturs
                podejrzewam że raczej chodziło o to że ktoś chciał taniej numer odkupić i się "podzielić"
                też mi się tak wydaje... ale tak jak mówię nie ma sensu tego wałkować

Komentarz

• Kolaj
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3293

Ja nie wnikam czy to legalne czy nielegalne ale moim zdaniem nie jest to do końca w porządku.

I wydaje mi się że wałkowanie dalej tego tematu nei ma sensu
                  Niech tam będzie, choć moim zdaniem sprzedaż, kiedy się FAKTYCZNIE rozstajesz z programem, jest tym samym, co sprzedaż używanej płyty muzycznej.
                  lepiej skupmy się na programie który moim zdaniem jest bardzo dobry
                  No właśnie, chciałbym się dowiedzieć, jeśli można, o stopień wykorzystania rdzeni w procesorach quad. Ogólnie, jak wygląda szybkość na pełnych rozdzielczościach na takim sprzęcie. Chodzi mi zarówno o komfort podczas jeżdzenia suwaczkami jak i o czas generowania finalnego obrazu.
                  o ile pamiętam to konto jest z PKO BP
                  Dzięki!

Komentarz

• MMM
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4250

Zamieszczone przez Canion
                    czyli do uzuskania klucza to ze dwa dni jeszcze poki wszystkomające PKO BP zaksieguje przelewy. A nie dałoby sie platności paypal uruchomić?
                    W zasadzie to wysyłam od ręki, bez czekania na przelew. A jak podasz nicka z CB to już tym bardziej :-)
                    No chyba że ktoś ma konto na Allegro pełne negatywów albo na zerze.
                    Digart

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Zamieszczone przez Canion
                      A nie dałoby sie platności paypal uruchomić?
                      Albo opcji "Płacę z Allegro". To chyba teraz jest bezkosztowe także dla Sprzedawcy.

Zamieszczone przez MMM
                      W zasadzie to wysyłam od ręki, bez czekania na przelew. A jak podasz nicka z CB to już tym bardziej
                      Czas start
                      Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
                        No właśnie, chciałbym się dowiedzieć, jeśli można, o stopień wykorzystania rdzeni w procesorach quad. Ogólnie, jak wygląda szybkość na pełnych rozdzielczościach na takim sprzęcie. Chodzi mi zarówno o komfort podczas jeżdzenia suwaczkami jak i o czas generowania finalnego obrazu.
                        To jest zrobione tak, że w wersji DEMO program odpala jeden wątek do obliczeń. Pozostałe wątki obsługują interfejs i inne mniej wymagające rzeczy np. aktualizacje. Czyli teoretycznie to nawet wersja demo jakoś tam korzysta z dodatkowych rdzeni ale minimalnie.

Wersja pełna dzieli sobie obrazek na poziome paski i każdy dostępny rdzeń dostaje swój kawałek. Większość operacji na szczęście da się w moich algorytmach rozłożyć w taki właśnie sposób i przy dużych obrazkach (gdzie wątki pracują dłużej i czas na ich uruchomienie i synchronizację robi się procentowo nieistotny) kop jest prawie liniowy do ilości rdzeni. W testach to mi wychodziło coś w stylu:
                        1 rdzeń przetwarzał 1min,03s
                        2 rdzenie : 0min, 36s
                        4 rdzenie: 0min, 20s
                        Digart

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

Zamieszczone przez MMM
                          W zasadzie to wysyłam od ręki, bez czekania na przelew. A jak podasz nicka z CB to już tym bardziej :-)
                          No chyba że ktoś ma konto na Allegro pełne negatywów albo na zerze.
                          no to jak odbierzesz maila to powinieneś ode mnie dostać info.. więc też czekam na "od ręki"
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Zamieszczone przez Kolaj
                            Czas start
                            Czas-Stop. Właśnie dotarł do mnie kluczyk. Nieźle

Komentarz

• robercik
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 20

to w takim razie pierwsze próby ....
                              mam nadzieję że powstanie jakiś wątek (galeria) z pracami wykonanymi tym oprogramowaniem

MMM jeszcze raz piękne dzięki

Komentarz

• jsm2

Jak wygląda sprawa płatności przez PayPal? Jest szansa, że niebawem się pojawi taka opcja?
                                Nie mam konta na allegro bo wolę jednak ebay, więc wolałbym nie sprzedawać im swoich danych dla jednej transakcji, jednak jeśli nie będzie wyjścia to chyba będę musiał założyć

Komentarz

Pracuję...