Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
-
Odp: Machinery
Czy ktoś z kolegów używa Machinery Effects 1.5.5
U mnie wysiadł - klapa. Co bym nie ustawił suwakiem - to program nie startuje. A na dole w interfejsie komunikat ''gotowe'' ;(Canon F-1 + FD 24/1.4 Aspherical, 35/2 Concave, 85/1.8... oraz NEX-7 ( peaking Mode )Komentarz
-
-
Dziękuję, po zaznaczeniu ''autostart'' program ruszył. Czy jest możliwość aktualizacji Machinery do Machinery 2, z równoczesną możliwością korzystania z starej wersji Machinery Effects 1.5.5 ?Canon F-1 + FD 24/1.4 Aspherical, 35/2 Concave, 85/1.8... oraz NEX-7 ( peaking Mode )Komentarz
-
Nie ma problemu. Dla użytkowników wersji 1.x jest rabat na aktualizację 50%.Komentarz
-
Więc jutro mam nadzieję korzystać z nowej i starej wersji programu. Dziękuję
PozdrawiamCanon F-1 + FD 24/1.4 Aspherical, 35/2 Concave, 85/1.8... oraz NEX-7 ( peaking Mode )Komentarz
-
Kończę tworzyć nowy interfejs użytkownika do programu.
Jeśli macie jakieś sugestie lub życzenia to bardzo proszę.
1920x1080
Komentarz
-
Mam taki problem z Natural HDR : po wczytaniu pliku RAW, program bardzo mi ściemnia zdjęcie.
Machinery Explorer wyświetla miniaturki poprawnie.Komentarz
-
Program wywołując RAW stara się uratować prześwietlenia przy okazji przyciemniając całe zdjęcie. Miniatura wygląda tak jak z aparatu ponieważ to jpg zaszyty w RAWie. Umieszczę dodatkowe opcje dla plików RAW w wersji 2.5 i będzie można sobie wyłączyć ratowanie prześwietleń.Komentarz
-
Wersja 2.5 (2012.09.10)
* Nowy interfejs użytkownika.
* Wiele różnych mniejszych usprawnień.
Interfejs programu został w całości przepisany od nowa z uwzględnieniem wielu zgłaszanych przez was uwag.
Zapraszam do pobierania nowej wersji.
Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.Komentarz
-
W wersji angielskiej wkradł się błąd przy tłumaczeniu i zawieruszyłem jeden z łańcuchów znaków opisujący EXIF czego skutkiem było wywalenie się programu podczas wczytywania zdjęcia z EXIF. Dostępna jest aktualizacja.
Wersja polska nie ma aktualizacji ponieważ działa prawidłowo.Komentarz
-
Umożliwiłem wyłączenie autoekspozycji przy wczytywaniu plików RAW. W oknie "Obrazy źródłowe" wywołaj menu kontekstowe na miniaturce i z menu korekcji wybierz ustawienie "0".
Autoekspozycja RAW wyłącza się także automatycznie gdy wczytywanych jest więcej niż jeden plik.Komentarz

Komentarz