Canon Eos 350D pod MsWindows Vista64

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

na czymś trzeba ale sprzedawca z sieciowego sklepu to raczej na 90% zły wybór ....

Komentarz

• SdoubleU
      Początki nałogu
      • 2005
      • 437

Zamieszczone przez popmart
      na czymś trzeba ale sprzedawca z sieciowego sklepu to raczej na 90% zły wybór ....
      To akurat nie był sklep sieciowy tylko taki normalny w realu i sprzedawca udzielił mi takiej informacji przy zakupie systemu. Pod wpływem właśnie tej informacji nie kupiłem Visty tylko XP. Obydwa systemy w podobnej cenie więc nie sądzę żeby to zrobił z chęci większego zarobku - może był nie doinformowany? Ale w poście wyżej ktoś wspomniał że nie we wszystkich Vistach Office 2003 chodzi może Ty również nie do końca jesteś zorientowany?
      SdoubleU
      ---------------------------
      Canon :-D

Komentarz

• popmart
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1721

Komputronik - to największa ogólnopolska sieć sklepów komputerowych połączona internetowym systemem sprzedarzy.

a office 2003 chodzi bez problemu na Viście ....

pa

Komentarz

• SdoubleU
          Początki nałogu
          • 2005
          • 437

Zamieszczone przez popmart
          Komputronik - to największa ogólnopolska sieć sklepów komputerowych połączona internetowym systemem sprzedarzy.

a office 2003 chodzi bez problemu na Viście ....

pa
          Ich siedziba mieści się w Poznaniu, gdzie maja również sklepy normalne. Cieszę sie, ze nie masz z tym problemu u mnie też chodzi tylko na XP

pa
          SdoubleU
          ---------------------------
          Canon :-D

Komentarz

• Reason
            Bywalec
            • 2006
            • 105

Zamieszczone przez Vitez
            Po prostu daj znac jak juz bedzie uzywalna
            Po pierwszym Service Packu zapewne

Komentarz

• a13
              Bywalec
              • 2005
              • 107

Vista 64 b Office 2000 działa Ok.
              Ale niestety CS2 nie działa poprawnie i kilka innych rzeczy też.Jakie straty poniosłem:
              skaner nie działa i nie będzie działał jak napisali na stronie producenta,ale był faktycznie dość stary oraz poważniejsza Wacom GD-0608-R brak sterowników windowsy będą obsługiwać wyłącznie to urządzenie ale na USB a moje jest na COM.
              Marek

Komentarz

• azael
                Coś już napisał
                • 2006
                • 68

Zamieszczone przez SdoubleU
                To akurat nie był sklep sieciowy tylko taki normalny w realu i sprzedawca udzielił mi takiej informacji przy zakupie systemu. Pod wpływem właśnie tej informacji nie kupiłem Visty tylko XP. Obydwa systemy w podobnej cenie więc nie sądzę żeby to zrobił z chęci większego zarobku - może był nie doinformowany?
                Warto było jeszcze sprawdzić warunki licencji. Do tej pory można było w ramach np. licencji na WinXP używać wersji poprzednich. Dotyczy to na pewno licencji pudełkowej, OEM i MOLP. To samo jest z Office. Jednak licencję przy zakupie indywidualnym (box, OEM) trzeba przeczytać, często zmieniają zapisy. Nie sądze jednak, żeby zminili filozofie względem Visty. W końcu łatwiej wkurzonemu klientowi powiedzieć, żeby tymczasowo zainstalowal XP, niż powiedziec że jego komp jeszcze przez pol roku nie bedzie pracował z Vista.

Przy porównywalnej cenie, sprzedawca kiepsko doradził
                EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
                D700 / F80 + 14-200
                Pentacon Six + 50,80,180
                Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

• krzysp
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 133

Zamieszczone przez azael
                  Do tej pory można było w ramach np. licencji na WinXP używać wersji poprzednich. Dotyczy to na pewno licencji pudełkowej, OEM i MOLP. To samo jest z Office.
                  Witam,
                  Pomimo, że szukałem to niestety nie znalazłem żadnego zapisu dopuszczającego tzw. downgrade w przypadku licencji OEM a nawet pełnych (BOX).
                  Downgrade jest cechą oprogramowania objętego programem licencjonowania grupowego: Select, Academic Select, MOLP. W nich faktycznie można używać wcześniejszych wersji oprogramowania.

Nawet jeśli licencja OEM czy BOX dopuszcza downgrade to skąd niby wziąć to niższe oprogramowanie ??? Z sieci - to piractwo, z kopii nośnika od kolegi - to także piractwo.
                  Trzeba po prostu zakupić oryginalny nośnik kosztujący kilkadziesiąt dolarów. W licencjach Select i MOLP otrztymuje się nośniki z wszystkimi programami firmy Microsoft dostępnymi na rynku we wszystkich wersjach językowych, nawet po arabsku i chińsku.
                  link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Miałem podobną sytuację w momencie zakupu XP . Część mojego oprogramowania pracowała poprawnie tylko z W2K . Zadzwoniłem do Microsoftu z zapytaniem czy mając XP mogę legalnie korzystać na tym kompie z W2K . Odpowiedzieli że mogę pod warunkiem posiadania legalnej płyty .

Komentarz

• azael
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 68

Zamieszczone przez krzysp
                      Witam,
                      Pomimo, że szukałem to niestety nie znalazłem żadnego zapisu dopuszczającego tzw. downgrade w przypadku licencji OEM a nawet pełnych (BOX).
                      Downgrade jest cechą oprogramowania objętego programem licencjonowania grupowego: Select, Academic Select, MOLP. W nich faktycznie można używać wcześniejszych wersji oprogramowania.
                      Z całym szacunkiem, ale źle szukałeś. Polecem tą LEKTURKĘ. ;-)
                      Zwracam honor jeżeli chodzi o Office. Zasugerowałem się właśnie MOLP'em gdzie generują oba klucze.

Zamieszczone przez krzysp
                      Nawet jeśli licencja OEM czy BOX dopuszcza downgrade to skąd niby wziąć to niższe oprogramowanie ??? Z sieci - to piractwo, z kopii nośnika od kolegi - to także piractwo.
                      Trzeba po prostu zakupić oryginalny nośnik kosztujący kilkadziesiąt dolarów. W licencjach Select i MOLP otrztymuje się nośniki z wszystkimi programami firmy Microsoft dostępnymi na rynku we wszystkich wersjach językowych, nawet po arabsku i chińsku.
                      Tak, tutaj sytuacja jest niejasna. Naczytałem się sporo opinii prawników, ale też nie zostałem przekonany jak wytłumaczyć się ew. takiej sytuacji. Może M$ nie chce wiedzieć skąd to wziąć. ;-)

Sprostuję jeszcze jedna kwestię, którą poruszyłeś. Nie wiem jak jest przy licencjonowaniu SELECT, ale wiem jak jest w MOLP, bo już sporo tego kupiłem. Nie jest niestety tak pięknie jak piszesz, dostajesz tylko ten nośnik za który zapłacisz, ok 100 zł. Co więcej ważna jest wersja językowa i tak jak downgrade licencji wymaga zakupu dodatkowego nośnika. (dotyczy MOLP)
                      EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
                      D700 / F80 + 14-200
                      Pentacon Six + 50,80,180
                      Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

Pracuję...