Za ile kupiłbyś Photoshopa CS2/CS3 (PL/ENG)?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blue7
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 37

szok

Panowie czytam ten wątek i trochę niedowierzam.. ani jednego zdania, że ten wątek to żart.. czy ktoś z Was kupuje photoshopa w sklepie??
    |||| ||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria

Komentarz

• sandr
      Bywalec
      • 2005
      • 103

Widzisz, nie wiem jak inni - ale ja to już taki jajcarz jestem, że mam legalnego Windowsa, MS Office, pakiet Nortona (NIS + NSW) i Photoshopa ze sklepu. Mam nadzieję, iż moim dzieciom też poczucia humoru nie braknie...

Pozdr.

Komentarz

• baraqda
        • 2006
        • 8

Dokladnie, ja też od zawsze kupuje oryginały, znaczy sklep i te sprawy i poczucia humoru mi nie brakuje

pozdrawiam

Komentarz

• strus_pedziwiatr
          Bywalec
          • 2006
          • 191

Zamieszczone przez blue7
          Panowie czytam ten wątek i trochę niedowierzam.. ani jednego zdania, że ten wątek to żart.. czy ktoś z Was kupuje photoshopa w sklepie??
          Ten wątek to nie miał być żart.
          Owszem miała to być pewnego rodzaju zabawa w typowanie cen ale całkiem legalnego produktu.
          Jak widać z różnych wypowiedzi, a także z informacji z różnych stron internetowych zakup legalnego oprogramowania właśnie poprzez internet obarczony jest czasem sporym ryzykiem - można kupić pozornie legalne oprogramowanie a potem "brać udział" w przesłuchaniach policyjnych z nie swojej winy, czasem jest to tylko kwestia błędnych informacji cenowych na stronach - wtedy możemy co najwyżej stracić trochę czasu na wyjaśnienia z nierzetelnymi oferentami.
          Generalnie można znaleźć sporo tańszych programów graficznych, albo nawet całkiem darmowych. PS to jednak pewien standard na określonym profesjonalnym poziomie, choć i do niego czasem są zastrzeżenia.
          Szukam tańszej alternatywy, albo tańszych dostawców. Może to po prostu będzie zakup za granicą...Może jakaś przedświąteczna promocja...Kto wie.
          Na pewno jednak chciałbym mieć legalnego Photoshopa, ale być może wystarczy mi Lightroom albo Photoshop Elements ale też legalne. A może poczekam na kolejną wersję Gimpa?
          Czasy wszechobecnego komputerowego złodziejstwa i przyzwalania na to powoli - mam nadzieję -odchodzą do przeszłości razem z innymi tego typu zachowaniami. Mam nadzieję, że również dzięki temu wątkowi zachęcimy Cię choć trochę do zastanowienia się, do jakiejś głębszej refleksji...
          Miłego dnia i trochę optymizmu na co dzień:smile:
          A może napiszesz gdzie Ty kupiłbyś PS i za ile? Weź udział w tej zabawie i oddaj Swój cenny głos na jedynie słuszny poziom cenowy!
          Ciągle nie mam informacji ilu byłoby potencjalnych chętnych na PS CS 2, więc nie ma też sposobu aby "zawalczyć" o możliwie "duże" zniżki przy ewentualnym zakupie.
          Może brak tych informacji oznacza, że nikt z nas nie chce kupić PS CS2?
          To też będzie jakiś wynik tej sondy...do wiadomości Adobe.
          I na koniec trochę nie w temacie, ale w odpowiedzi na ewentualne pytanie: po co kupować PS? -tu jest jeden z wielu ciekawych wątków p.t. "Co robicie, by uatrakcyjnić swoje fotografie?":
          Ostatnio edytowany przez strus_pedziwiatr; 7470.

Komentarz

• rmgdansk
            • 2006
            • 8

Panowie, a może tak linux np. slackware + gimp + pixel32? ja tak jadę i bez kosztów prawie, bez wirusów, bez stresu...
            born to be root

Komentarz

• strus_pedziwiatr
              Bywalec
              • 2006
              • 191

Zamieszczone przez rmgdansk
              Panowie, a może tak linux np. slackware + gimp + pixel32? ja tak jadę i bez kosztów prawie, bez wirusów, bez stresu...
              Już o tym pisałem, oczywiście jest to realna alternatywa.
              Zajrzyj np. tu:
              http://tingilinde.typepad.com/starst...s_photosh.html
              albo wystarczy wpisać w google: Photoshop vs Gimp
              A jeśli spojrzymy jeszcze na to:

GIMPShop is a free Open Source image editor that is similar to the popular Adobe Photoshop. Specifically GIMPShop is a version of the GIMP that has been edited to be more user-friendly for Photoshop users. - to zaczyna być coraz ciekawiej z Gimpem.
              Są oczywiście pewne niedogodności + trochę wolniejsza praca w Gimpie i stąd być może poszukiwania tańszego PS-a.

Komentarz

• rmgdansk
                • 2006
                • 8

trochę wolniejsza, przyznaję, ale jak ktoś nie jest zawodowcem, to gdzie mu spieszy? poza tym, jego stabilność jest bardzo ok, to wszystko zależy od dystrybucji... ja na slacku nie narzekam
                born to be root

Komentarz

• Tomasz1972
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3042

Zamieszczone przez blue7
                  A gdzie jeszcze można kupić jak nie w sklepie ?

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 191

Zamieszczone przez rmgdansk
                    trochę wolniejsza, przyznaję, ale jak ktoś nie jest zawodowcem, to gdzie mu spieszy? poza tym, jego stabilność jest bardzo ok, to wszystko zależy od dystrybucji... ja na slacku nie narzekam
                    Jak sam mój nick wskazuje, to się trochę wszędzie spieszę:wink:
                    Wolałbym np. dłużej być w plenerze i focić niż siedzieć przy komputerze. Stąd poszukiwanie lepszego i szybszego programu.

Komentarz

• snow
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1145

Zamieszczone przez Tomasz1972
                      A gdzie jeszcze można kupić jak nie w sklepie ?
                      Na bazarze

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 191

Zamieszczone przez snow
                        Na bazarze
                        na bazarze nawet nie jest tak drogo

Komentarz

• blue7
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 37

re:

dobra widzę, że to nie jest żart..
                          Pierwsza sprawa - sonda.. Jeśli byłbym programistą to za swój program chciałbym "słuszne" pieniądze, ale jestem jedynie realistą w dodatku studentem i jestem zmuszony korzystać z innych rozwiązań..

Mam PSH CS PL od dwóch lat i nie powiem - bardzo przydatny program i cholernie mi pomaga.. dla jasności sprawy dodam, że nie mam pojęcia ile kosztuje oryginalna wersja i nigdy mnie to nie interesowalo. Dostałem go na płytce od wykładowcy z informatyki i tak sobie był.

Gdzie można kupić jak nie w sklepie?? NIE KUPOWAĆ!!
                          Zainstalować Azureusa i poszukać - to nic nie kosztuje..
                          Nie ma sensu kupować programów bo za chwile wychodzą coraz to lepsze i nasze cieżko zarobione pieniądze zostaną odłożone na półkę.. tylko po co??
                          Ostatnio edytowany przez blue7; 6351.
                          |||| ||||
                          Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 191

Zamieszczone przez blue7
                            Nie ma sensu kupować programów bo za chwile wychodzą coraz to lepsze i nasze cieżko zarobione pieniądze zostaną odłożone na półkę.. tylko po co??
                            To tak jakbym doradzał ludziom chcącym kupić LCD TV lub coś podobnego - nie kupujcie teraz bo zaraz będą nowe technologie: laser TV, SED i nie wiadomo co jeszcze, więc lepiej oglądać na starym CRT niż dać zarobić producentom LCD.
                            Technologia ma to do siebie, że w obecnych czasach postęp jest "geometryczny" - prościej b.szybki i stosując się do Twojej rady niczego byśmy nie kupowali bo szkoda pieniędzy. Zauważ że PS CS2 chodzi już chyba ze 2 lata, a i na starszych wersjach ludzie spokojnie pracują od wielu lat i nie narzekają na wydane wtedy, chyba nawet stosunkowo większe pieniądze.
                            To co, Twoim zdaniem lepiej te programy kraść - patrz Azerus - poprzez p2p, niż legalnie kupować?
                            Ciekawe co byś powiedział, gdyby przez Ciebie napisane oprogramowanie, nad którym pracowałeś parę lat i miałeś ochotę na nim oprzeć swoją przyszłość finansową, Twój najlepszy przyjaciel wrzuciłby na p2p ?

Komentarz

• Tomasz1972
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3042

Rozwój oprogramowania oraz sprzętu zawsze trwał i chcąc czekać na nowsze i lepsze wersje, których jeszcze nie ma nic byśmy nie kupowali
                              Korzystałem bardzo długo z szopa w wersji 5 LE . Na 7 przesiadlem się gdyż w tej wersji pojawiło się narzędzie którego mi brakowało . Teraz zaczyna mi brakować w pełnego wsparcia dla obrazów 16 bitowych więc w najbliższym czasie kupię CS2 .

Komentarz

• strus_pedziwiatr
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 191

Zamieszczone przez Tomasz1972
                                Korzystałem bardzo długo z szopa w wersji 5 LE . Na 7 przesiadlem się gdyż w tej wersji pojawiło się narzędzie którego mi brakowało . Teraz zaczyna mi brakować w pełnego wsparcia dla obrazów 16 bitowych więc w najbliższym czasie kupię CS2 .
                                To chyba będzie nas tylko dwóch...

Komentarz

Pracuję...