Nikon...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Kisiel kisielem... Dawaj wiecej takich zdjec
    ...

Komentarz

• Zakk Wylde
      Początki nałogu
      • 2006
      • 349

Zamieszczone przez Mac
      Panowie Nikon istniał i istnieje i prawdopodobnie będzie istnieć, choć MŚ pokazały zdecydowanie przewagę Canona przynajmniej w tym segmencie fotografii. Nikoniarze trzymają się swego i chwalą swoje no i dobrze. Mnie się wydaje, że Canon jest technicznie lepszy i nie zamierzam zamieniać go na nic innego.
      Istnieje do Dziś Ale tak na powaznie to moj znajomy fotograf posiada Nikona i powiem wam że wolałbym wysłuchiwac Nikona niz canona podczas robienia zdjęcia (posiada takie delikatne klapnięcie a nie jak w Canonach "trzasnięcie lustrem").

Oczywiście nie zamieniłbym mojego 300D na D50 nikona
      sprzęt | | |

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Ale to nie miłe klapnięcie lustra robi zdjęcie a optyka no i ten przyczepiony do aparatu. Ja bym Nikona nie wziął za nic.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• smiech_na_sali

nie wiem jak poznajecie te canony w TV chyba macie 200 cali i dwa miliony hercow zalozy sie ktorys o swoj caly majatek foto ze zaden z tych bialych to nie nikon ?

Akustyk masz jak zawsze plusa za zdrowe podejscie :wink:

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

O caly majatek nie, ale mysle ze ze setke moge dac ze nie ma tam bialego nikkora.
            ...

Komentarz

• Atris
              Coś już napisał
              • 2006
              • 79

Chyba, ze ktorys z nich kupil obiektyw w Sigapurze, ZEA lub Turcji, poniewaz biale Nikkory tam wlasnie sa oferowane
              Dla mnie to nie ma znaczenia jaki obiektyw, licza sie foty
              galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

hehe i ja rowniez przejzalem te zdjecia pod katem tych nikkorow i ich tam nie widze ;-) one maja doscyc charakterystyczne przewezenie na tej czarnej gumie (pewnie pierscieniu ostrosci)
                Instagram

Komentarz

• smiech_na_sali

Zamieszczone przez Jac
                  hehe i ja rowniez przejzalem te zdjecia pod katem tych nikkorow i ich tam nie widze ;-) one maja doscyc charakterystyczne przewezenie na tej czarnej gumie (pewnie pierscieniu ostrosci)
                  a jestes pewien ze to jedyne biale nikkory ja tam bym nie postawil na to nawet swojej starej smieny lepiej iech sobie wisi na swojej scianie zasluzonych

to tak dla rozladowania atmosfery bez tych przewezen

BTW strasznie watek po****dl ciekawe czemu

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez smiech_na_sali
                    BTW strasznie watek po****dl ciekawe czemu
                    Bo nie lubimy karmic troli

Komentarz

• Canonek
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 150

W obronie Nikona

Panowie, obserwuje rynek, wielu nikoniarzy przesiadlo sie na Canony, bo sa po prostu lepsze. Ale co byloby gdyby Nikon upadl. Smutno by bylo. Komu bysmy dowalali ? Przypomina mi sie scena jak Kargul jechal pociagiem i zobaczyl krowe Pawlaka (olbo odwrotnie). To nasz wrog, swoj. Na szczescie dosc podmeczony i ledwie dychajacy, ale swoj.
                      Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
                      inne sprzety

Komentarz

• Sibil
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 183

Zamieszczone przez Canonek
                        Panowie, obserwuje rynek, wielu nikoniarzy przesiadlo sie na Canony, bo sa po prostu lepsze. Ale co byloby gdyby Nikon upadl. Smutno by bylo. Komu bysmy dowalali ? Przypomina mi sie scena jak Kargul jechal pociagiem i zobaczyl krowe Pawlaka (olbo odwrotnie). To nasz wrog, swoj. Na szczescie dosc podmeczony i ledwie dychajacy, ale swoj.
                        raz trafiłem w Rogalinku na zlot forum użytkowników Konica Minolta W porządku chłopaki ale na początku krzywo patrzeli na canona

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Panowie, obserwuje rynek, wielu nikoniarzy przesiadlo sie na Canony, bo sa po prostu lepsze.
                          Eee tam, jak mogą być lepsze skoro nie mają duszy?
                          Ale co byloby gdyby Nikon upadl. Smutno by bylo. Komu bysmy dowalali ?
                          Smutno by było i każdy sobie z tego zdaje sprawę. Komu byśmy dowalali? Alfie i Soniaczowi.
                          Ostro kibicuje Alfie, mam nadzieję, że dzięki Sony Canon zdefiniuje na nowo cenę pierwszej lustrzanki dla każdego i kompaktów z serii Pro1.
                          the silence is deafening

Komentarz

• Nemeo
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1757

Moje zdanie jest takie :

NIKON MUSI ISTNIEĆ BO TO KONKURENCJA DLA CANONA i GWARANCJA DLA NAS WSZYSTKICH ŻE CANON NIE OSIĄDZIE NA LAURACH TYLKO BĘDZIE CIĄGLE UDOSKONALAŁ SWOJE PRODUKTY.

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Zamieszczone przez Nemeo
                              NIKON MUSI ISTNIEĆ BO TO KONKURENCJA DLA CANONA i GWARANCJA DLA NAS WSZYSTKICH ŻE CANON NIE OSIĄDZIE NA LAURACH TYLKO BĘDZIE CIĄGLE UDOSKONALAŁ SWOJE PRODUKTY.
                              Na początku był Olympus i jego Supersonic, teraz w Alfie cosik trzęsie sensorem. Najwyższy czas na Canona
                              the silence is deafening

Komentarz

• Canonek
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 150

Zamieszczone przez gietrzy
                                Eee tam, jak mogą być lepsze skoro nie mają duszy?
                                A1 juz maja podobnie jak przedwojenne Leici. Chyba, ze myslisz bardziej doslownie to dusze maja tylko stare zelazka.
                                Zamieszczone przez gietrzy
                                Smutno by było i każdy sobie z tego zdaje sprawę. Komu byśmy dowalali? Alfie i Soniaczowi.
                                Ostro kibicuje Alfie, mam nadzieję, że dzięki Sony Canon zdefiniuje na nowo cenę pierwszej lustrzanki dla każdego i kompaktów z serii Pro1.
                                Ogladalem Alfe, w cenach pewnie sie niewiele ruszy, ale moze Canon troche wstanie z laurow. No i maja zrobic do Alfy zeissowskiego zooma za cos ok. 2500 zl.
                                Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
                                inne sprzety

Komentarz

Pracuję...