Kisiel kisielem... Dawaj wiecej takich zdjec
Nikon...
Zwiń
X
-
-
Istnieje do DziśZamieszczone przez MacPanowie Nikon istniał i istnieje i prawdopodobnie będzie istnieć, choć MŚ pokazały zdecydowanie przewagę Canona przynajmniej w tym segmencie fotografii. Nikoniarze trzymają się swego i chwalą swoje no i dobrze. Mnie się wydaje, że Canon jest technicznie lepszy i nie zamierzam zamieniać go na nic innego.
Ale tak na powaznie to moj znajomy fotograf posiada Nikona i powiem wam że wolałbym wysłuchiwac Nikona niz canona podczas robienia zdjęcia (posiada takie delikatne klapnięcie a nie jak w Canonach "trzasnięcie lustrem").
Oczywiście nie zamieniłbym mojego 300D na D50 nikona
sprzęt | | |Komentarz
-
Ale to nie miłe klapnięcie lustra robi zdjęcie a optyka no i ten przyczepiony do aparatu. Ja bym Nikona nie wziął za nic.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-

nie wiem jak poznajecie te canony w TV chyba macie 200 cali i dwa miliony hercow
zalozy sie ktorys o swoj caly majatek foto ze zaden z tych bialych to nie nikon ?
Akustyk masz jak zawsze plusa za zdrowe podejscie :wink:Komentarz
-
-
Chyba, ze ktorys z nich kupil obiektyw w Sigapurze, ZEA lub Turcji, poniewaz biale Nikkory tam wlasnie sa oferowane
Dla mnie to nie ma znaczenia jaki obiektyw, licza sie foty
galeria zdjęć na >>> aroundmyheadKomentarz
-
-
a jestes pewien ze to jedyne biale nikkoryZamieszczone przez Jachehe i ja rowniez przejzalem te zdjecia pod katem tych nikkorow i ich tam nie widze ;-) one maja doscyc charakterystyczne przewezenie na tej czarnej gumie (pewnie pierscieniu ostrosci)
ja tam bym nie postawil na to nawet swojej starej smieny lepiej iech sobie wisi na swojej scianie zasluzonych
to tak dla rozladowania atmosfery bez tych przewezen

BTW strasznie watek po****dl
ciekawe czemu
Komentarz
-
Bo nie lubimy karmic troliZamieszczone przez smiech_na_saliBTW strasznie watek po****dl
ciekawe czemu

Komentarz
-
W obronie Nikona
Panowie, obserwuje rynek, wielu nikoniarzy przesiadlo sie na Canony, bo sa po prostu lepsze. Ale co byloby gdyby Nikon upadl. Smutno by bylo. Komu bysmy dowalali ? Przypomina mi sie scena jak Kargul jechal pociagiem i zobaczyl krowe Pawlaka (olbo odwrotnie). To nasz wrog, swoj.
Na szczescie dosc podmeczony i ledwie dychajacy, ale swoj.
Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
inne sprzetyKomentarz
-
raz trafiłem w Rogalinku na zlot forum użytkowników Konica MinoltaZamieszczone przez CanonekPanowie, obserwuje rynek, wielu nikoniarzy przesiadlo sie na Canony, bo sa po prostu lepsze. Ale co byloby gdyby Nikon upadl. Smutno by bylo. Komu bysmy dowalali ? Przypomina mi sie scena jak Kargul jechal pociagiem i zobaczyl krowe Pawlaka (olbo odwrotnie). To nasz wrog, swoj.
Na szczescie dosc podmeczony i ledwie dychajacy, ale swoj. 
W porządku chłopaki ale na początku krzywo patrzeli na canona
Komentarz
-
Eee tam, jak mogą być lepsze skoro nie mają duszy?Zamieszczone przez CanonekPanowie, obserwuje rynek, wielu nikoniarzy przesiadlo sie na Canony, bo sa po prostu lepsze.
Smutno by było i każdy sobie z tego zdaje sprawę. Komu byśmy dowalali? Alfie i Soniaczowi.Zamieszczone przez CanonekAle co byloby gdyby Nikon upadl. Smutno by bylo. Komu bysmy dowalali ?
Ostro kibicuje Alfie, mam nadzieję, że dzięki Sony Canon zdefiniuje na nowo cenę pierwszej lustrzanki dla każdego i kompaktów z serii Pro1.the silence is deafeningKomentarz
-
Moje zdanie jest takie :
NIKON MUSI ISTNIEĆ BO TO KONKURENCJA DLA CANONA i GWARANCJA DLA NAS WSZYSTKICH ŻE CANON NIE OSIĄDZIE NA LAURACH TYLKO BĘDZIE CIĄGLE UDOSKONALAŁ SWOJE PRODUKTY.Komentarz
-
Na początku był Olympus i jego Supersonic, teraz w Alfie cosik trzęsie sensorem. Najwyższy czas na CanonaZamieszczone przez NemeoNIKON MUSI ISTNIEĆ BO TO KONKURENCJA DLA CANONA i GWARANCJA DLA NAS WSZYSTKICH ŻE CANON NIE OSIĄDZIE NA LAURACH TYLKO BĘDZIE CIĄGLE UDOSKONALAŁ SWOJE PRODUKTY.
the silence is deafeningKomentarz
-
A1 juz maja podobnie jak przedwojenne Leici. Chyba, ze myslisz bardziej doslownie to dusze maja tylko stare zelazka.Zamieszczone przez gietrzyEee tam, jak mogą być lepsze skoro nie mają duszy?
Ogladalem Alfe, w cenach pewnie sie niewiele ruszy, ale moze Canon troche wstanie z laurow. No i maja zrobic do Alfy zeissowskiego zooma za cos ok. 2500 zl.Zamieszczone przez gietrzySmutno by było i każdy sobie z tego zdaje sprawę. Komu byśmy dowalali? Alfie i Soniaczowi.
Ostro kibicuje Alfie, mam nadzieję, że dzięki Sony Canon zdefiniuje na nowo cenę pierwszej lustrzanki dla każdego i kompaktów z serii Pro1.Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
inne sprzetyKomentarz
Komentarz