Cudeńka waszych czasów...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bundy
    Uzależniony
    • 2006
    • 760

Dobra, dołożę jeszcze nieco do pieca, bo się fajnie pali :-)
    "Jeansy" marki Elpo pamiętacie? A zimowe obuwie Relax? A modę na fryzury a'la czeski metal?
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Avadra_K
      Uzależniony
      • 2006
      • 580

A pamiętacie Panowie i Panie wojny Punków z Popersami? Fanów Republiki z fanami Lady Punk - wchodzenie do kina i na dyskoteki na przerabiane legitymacje.......

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• bundy
        Uzależniony
        • 2006
        • 760

Zamieszczone przez Avadra_K
        A pamiętacie Panowie i Panie wojny Punków z Popersami? Fanów Republiki z fanami Lady Punk - wchodzenie do kina i na dyskoteki na przerabiane legitymacje.......
        Były jeszcze wojny Depeszowców z Resztą Świata (i hasło "Depeszfana jebnij z glana " lub "Depeszowca *** z gumowca") oraz Metali ze Skinheadami (po Metalmanii "łysole" gonili nas w Katowicach aż do dworca - a że mieli przewagę liczebną, to ostro wyciągaliśmy nogi :-) )
        1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• leiho
          Bywalec
          • 2006
          • 117

ja byłem "metalowcem" w spodniach "gumkach" i długich włosach, bilismy się całym osiedlem z depeszami Ale wsrod depeszów był jeden prawdziwy kryminalista po wyrokach za rozboje i pobicia + ciezkie uszkodzenia ciała, wiec nikt sie bardzo do tej walki nie pchał

Komentarz

• bundy
            Uzależniony
            • 2006
            • 760

Zamieszczone przez leiho
            ja byłem "metalowcem" w spodniach "gumkach" i długich włosach, bilismy się całym osiedlem z depeszami
            To tak jak ja :-) Do tego "ramonezka" jeszcze :-) Tłuc, to może się tak za bardzo z nikim nie tłukłem ale spokojne czasy też to nie były :-) Miło wspominam wspólne wyjazdy na Metalmanię i inne koncerty (np. Metallica w Chorzowie), wypijanie 12 piw i inne podobne drobne przyjemności ;-)
            Z perspektywy czasu śmiać mi się chce z tamtych lat i mocno zawężonych horyzontów muzycznych. Teraz obok płyt takich kapel jak Death, Sepultura, Slayer albo Obituary stoją płyty JM Jarre'a albo... Depeche Mode :-) Tak, tak...czas zmienia ludzi i czasami nawet na dobre :-)

Komentarz

• Diego
              Początki nałogu
              • 2004
              • 251

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
              Z gówna i stali powstało Atari.
              - Przepraszam, czy ma pan Atari?
              - Atari? Co pan, ja nie jestem rolnikiem.

Komentarz

• bundy
                Uzależniony
                • 2006
                • 760

W Secret Service były często rysunki przedstawiające krwawe sceny mordowania Atarowców :-) Był też niezapomniany Kombat Korner prowadzony przez niejakiego Gulasha (Gulash teraz już nieco zdziadział, bo jest po 30-ce i ma już chyba starcze podejście go gier komputerowych :-) ). Niezła też była rubryka KGB.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Z gówna i stali powstało Atari.
                  Zamieszczone przez Diego
                  - Przepraszam, czy ma pan Atari?
                  - Atari? Co pan, ja nie jestem rolnikiem.
                  Pokochałem swe Atari,
                  Było z drewna i ze stali.
                  Z prądem niezbyt to działało,
                  Węgla sypać należało.
                  Węgiel sypać trzeba równo,
                  Bo się często psuje g.....

Komentarz

• bundy
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 760

A pamiętacie najsławniejszego użytkownika Atari w Polsce - Krzysia Kubeczko, który ze swoimi listami "zainstniał" na łamach Top Secretu? Potem się okazało, że żadnego Krzysia nie ma i całe rzesze małolatów utonęły w rozpaczy :-)

Tak w ogóle to miłośnikom starych i kultowych czasopism o grach i komputerach polecam stronkę http://forum.ppk.webd.pl/
                    Ostatnio edytowany przez bundy; 4697.

Komentarz

• Diego
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 251

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                      Pokochałem swe Atari,
                      Było z drewna i ze stali.
                      Z prądem niezbyt to działało,
                      Węgla sypać należało.
                      Węgiel sypać trzeba równo,
                      Bo się często psuje g.....

Spowiedź Atarowca:

Przyznaję, zbłądziłem
                      Atari kupiłem
                      Commodore chciałem
                      ale mózg sprzedałem.

Edit:
                      Zamieszczone przez bundy
                      A pamiętacie najsławniejszego użytkownika Atari w Polsce - Krzysia Kubeczko, który ze swoimi listami "zainstniał" na łamach Top Secretu? Potem się okazało, że żadnego Krzysia nie ma i ....../
                      nawet nie wiesz jak sie mylisz mr. Bundy:

I tutaj: http://tweak.pl/forum/index.php?s=&s...post&p=1563344

A KOPALNY?? Kopalny z TSa ? Pamieta ktoś ?
                      Ostatnio edytowany przez Diego; 892.

Komentarz

• djtermoz
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 995

Piekne czasy. Krzys Kubeczko byl the best. I caly Secret Service.

A co do puszek po Coli to tez mialem oczywiscie kolekcje na szafie. Nawet teraz to bylby niezly szal. Niektore prawie jak eksponaty muzealne. Mialem puszke po Coli 0.5l. Juz teraz takich nie robia. Dajcie znac gdzie mozna kupic Cole w takich puszkach. Kupilbym sobie mimo ze Coli nie lubie.
                        djtermoz@pbase

Komentarz

• bundy
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 760

Zamieszczone przez Diego

nawet nie wiesz jak sie mylisz mr. Bundy:

A KOPALNY?? Kopalny z TSa ? Pamieta ktoś ?
                          Może faktycznie z KK tak było - musiałem coś ja pokręcić. Faktem jest, że jego listy rzucały mnie o podłogę w tamtych czasach.

Kopalny, Dżemik i komiksy z nimi to było coś :-)

Komentarz

• Diego
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 251

Zamieszczone przez bundy
                            Może faktycznie z KK tak było - musiałem coś ja pokręcić. Faktem jest, że jego listy rzucały mnie o podłogę w tamtych czasach.

Kopalny, Dżemik i komiksy z nimi to było coś :-)
                            No w sumie to cała rubryka Listy była zabójcza Do tego rubryka Dyzgraficy Fszystkich Krajów... no i Raporty z Oblężonego Miasta
                            heh, sentymentalny sie robie Jeszcze SS z tymi ich komiksami składanymi z screenów gry. Całkiem obsceniczne były

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez bundy
                              Były jeszcze wojny Depeszowców z Resztą Świata (i hasło "Depeszfana jebnij z glana " lub "Depeszowca *** z gumowca")
                              I przede wszystkim podstawowy napis na murach "DM SYF" ;-)

A pisma o grach to w ogóle można kilometrami cytować
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• bundy
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 760

Zamieszczone przez muflon
                                I przede wszystkim podstawowy napis na murach "DM SYF" ;-)
                                Przeplatany na Śląsku napisem "LEGIA K...A" :-)

Komentarz

Pracuję...