Cudeńka waszych czasów...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Diego
    Początki nałogu
    • 2004
    • 251

O własnie Bundy, jeszcze JetSetWilly Knight Lore The Druid Afterburner Targhan ... duuuzo tego było Bajtak TS SS mam wszystkie roczniki i tez trzymam (pamięta ktoś rubryki w TS ? )

ps.http://www.cpcgamereviews.com/
    ps2.
    Pokochałem me Atari,
    z drewna było i ze stali.
    Z prądem niezbyt to działało,
    węgla sypać należało.

- Przepraszam, czy ma pan Atari?
    - Atari? Co pan, ja nie jestem rolnikiem.

ps3. przyłapałem sie na grzebaniu po ebaju za cpc Czy to sie leczy ??
    Ostatnio edytowany przez Diego; 892.

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Emulator Spectruma to ja teraz mam na telefonie ;-) A Amstrady byly OK - poniekad ponad cala ta wojna systemowa ;-) Wlasciciele patrzeli na potyczki z gory i robili swoje ;-)
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• bundy
        Uzależniony
        • 2006
        • 760

Żeby było jeszcze bardziej sentymentalnie, to dodam, że mam na kasetach VHS odcinki audycji komputerowych emitowanych przez TVP :-)
        No dobrze, jestem zdrowo porąbany :-)

Zamieszczone przez muflon
        Emulator Spectruma to ja teraz mam na telefonie
        Ale nie powoduje on chyba już u Ciebie takiego przyspieszonego bicia serca, jak kiedyś oryginalna Spectrumna? ;-)
        Ja mam całe tony emu i rozmaitych romów do nich, ale to już nie jest to. Jak gram w GunSmoke'a (emulator MAME), to już nie czuję się tak, jak się czułem, grając w to w salonie gier.
        Ostatnio edytowany przez bundy; 4697.
        1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Zamieszczone przez snow
          i kto by pomyślał że 48kB to taki wypas będzie a teraz to 512MB czasem za mało
          Mnie zastanawia, jak oni to wszystko upychali... Taki river raid z tysiącem może mostów... W różnych grach czasem setki pomieszczeń, sprite'ów... Pare bajtów na jeden zostaje

Zaraz pewnie Muflon czy Bonk coś napiszą pewnie o tym
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• bundy
            Uzależniony
            • 2006
            • 760

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            Mnie zastanawia, jak oni to wszystko upychali... Taki river raid z tysiącem może mostów... W różnych grach czasem setki pomieszczeń, sprite'ów... Pare bajtów na jeden zostaje
            W River Raidzie spritów było kilka i były powtarzalne :-) :-) Samolot, helikopter zwykły, helikopter z rakietami, czołg i już nie pamiętam co ;-)
            1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• bundy
              Uzależniony
              • 2006
              • 760

Zamieszczone przez Diego

ps3. przyłapałem sie na grzebaniu po ebaju za cpc Czy to sie leczy ??
              Nie przejmuj się - jesteś zdrowy :-) Ja często na eBay'u (a nawet na Allegro) wpisuję w wyszukiwarkę "SGI" ;-) (kiedyś chciałem kupić coś takiego: http://cgi.ebay.com/SGI-Onyx-Desksid...ayphotohosting , choć naprawdę dopiero taka zabawka: http://cgi.ebay.com/SGI-Onyx-3200-30...QQcmdZViewItem sprawiłaby mi pełną radochę :-) )
              Ostatnio edytowany przez bundy; 4697.

Komentarz

• cood
                Coś już napisał
                • 2006
                • 94

jak kupowalem swoj pierwsy PC to zastanwialem sie czy nabyc komp z procesorem 586 czy pentium 100. jeden kolega obeznany w komputerach powiedzial: "chlopie, na ch*j Ci pentium, nigdy nie wykorzystasz tej mocy." ja jednak zainwestowalem i nabylem P100.

a.
                cood [czyt. kud]
                http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
                przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
                moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Komentarz

• Diego
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 251

Zamieszczone przez bundy
                  Nie przejmuj się - jesteś zdrowy :-) Ja często na eBay'u (a nawet na Allegro) wpisuję w wyszukiwarkę "SGI" ;-)
                  Te są ciekawe:
                  http://cgi.ebay.de/SGI-Octane2-dual-...QQcmdZViewItem
                  http://cgi.ebay.de/SGI-Origin-3000-1...QQcmdZViewItem

Ten pierwszy był moim obiektem westchnień kiedy na pentium 90 a potem 133 robilem rendery do gier na 3d studio max

Komentarz

• bundy
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 760

[quote=Diego]Te są ciekawe:

Ten drugi jest cudny :-) Ciekawe ile bym płacił rachunku za prąd pracując 8 godzin dziennie :-)

Komentarz

• leiho
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 117

a kto kupował w tamtych czasach czasopismo BAJTEK? Mam gdzies w garażu cała sterte.... Niestety, komp to była sfera marzen, swoj pierwszy komp dłuuuuugopo upadku komuny nabyłem, juz za własna kase.

Za komuny to my gralismy w gierki z wilkiem który łapał jajka (produkt made in CCCP) :-D A River raid to tylko u kolegów, chlip..

Komentarz

• Diego
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 251

Zamieszczone przez bundy
                        Ciekawe ile bym płacił rachunku za prąd pracując 8 godzin dziennie :-)
                        Zapewne postawienie niewielkiej elektrowni wiatrowej / slonecznej okazalo by sie nadzwyczaj trafna inwestycja 8)

Komentarz

• bundy
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 760

Zamieszczone przez leiho
                          Za komuny to my gralismy w gierki z wilkiem który łapał jajka (produkt made in CCCP) :-D A River raid to tylko u kolegów, chlip..
                          Taa...była też druga wersja - z kucharzem, który łapał na patelnię naleśniki.
                          W "jajca", pamiętam, wykręcaliśmy w szkole niezłe rekordy - na wysokich "levelach" gierka aż się paliła od zabójczo szybkiego wciskania przycisków :-)

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Zamieszczone przez bundy
                            Taa...była też druga wersja - z kucharzem, który łapał na patelnię naleśniki.
                            W sumie bylo tego co najmniej z 5 rodzajow (osobiscie mialem trzy :-D). Widzialem juz gdzies nawet wersje we flashu
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• bundy
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 760

Zamieszczone przez muflon
                              W sumie bylo tego co najmniej z 5 rodzajow (osobiscie mialem trzy :-D). Widzialem juz gdzies nawet wersje we flashu
                              Faktycznie! Teraz sobie przypominam - były "jajca" w wersji dla kapitalistów - z myszką Miki zamiast wilka :-), małpka broniąca strzały na bramkę, kot łowiący ryby i może jeszcze inne :-)

Komentarz

• DoMiNiQuE
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3548

Widze, ze sie towarzystwi rozkrecilo

U mnie dawno dawno temu pojawil sie commodore c64 to byla maszyna ...zazdrosc kolegow ...pierwsze kroki w BASICu ..to byly czasy :-)
                                Pozniej jakies chalupnicze 386, 486, AMD K6, jakies inne AMD, Intele (...), (ziew), az w koncu przyszla pora na Mac'a - i to jest to

Komentarz

Pracuję...