War photographer

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Pozwolę sobie wkeić parę zadań na temat sprzętu jakiego używa Nachtwey

"To photograph the myriad of situations that he encounters, Nachtwey uses heavy-duty cameras produced by Canon as well as their professional series of lenses. Due to his equipment choice, Nachtwey has appeared in a series of Canon camera advertisements. Currently, he uses a Canon EOS-1Ds digital camera as well as an EOS-1V film camera. To process his digital images, Nachtwey uses a PowerBook G4 laptop in the field and a Power Mac G4 as well as an Epson 2200 large format printer in his studio. VII, the photo agency that Nachtwey co-founded, requires that all photographers do their own editing, meaning that Nachtwey’s published images are printed almost exactly as he envisioned, even though he shoots digitally. When Nachtwey shoots film, he uses a variety of 35mm emulsions, both color and black and white"

zauważył ktoś na filmie jakich szkieł używa?

Komentarz

• Czacha
      fotograf
      • 2004
      • 4868

Zdaje sie ze 16-35 i cos staloogniskowego.. nie wiem.. moze 35L lub 24L? W filmie na bank mial 1'ki i 3'ke.
      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• dfilip
        Coś już napisał
        • 2005
        • 61

Najlepsze dokumenty świata: Fotograf wojenny
        War Photographer
        Film dokumentalny, Szwajcaria 2001
        czas 60 minut

TVP 2: Środa 00:20 02.08.2006

Reżyser Christian Frei dokonał w filmie niezwykłego zabiegu. Do aparatu fotograficznego Nachtweya umocował miniaturową kamerę. Dzięki temu widz ma szansę ujrzeć świat z perspektywy fotografa. Przez dwa lata kamera stale towarzyszyła Nachtweyowi w pracy. Uzupełniające przekaz wizualny wypowiedzi współpracowników i przyjaciół Nachtweya pozwalają nie tylko śledzić sposób powstawania konkretnych ujęć, ale także dostrzec emocje, jakie każą artyście nacisnąć przycisk aparatu.

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Zamieszczone przez dfilip
          Najlepsze dokumenty świata: Fotograf wojenny
          War Photographer
          Film dokumentalny, Szwajcaria 2001
          czas 60 minut
          OK tylko że my o tym wiemy Wcześniej w tym wątku już ktoś anonsował tą projekcję. No i pewna przesada z tym "najlepszym dokumentem świata".

Komentarz

• Diodak
            Uzależniony
            • 2005
            • 696

A ja się przygotowuję do nagrywania . Jeszcze godzina, ciekawi mnie jak będzie okrojona wersja TV w stosunku do DVD, mam nadzieję że strasznego miksu nie zrobili 8).
            EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• ripek
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1486

Jest szansa zeby ktos to na jakims ftp umiescil ? Na torrencie pustki
              Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Diodak
                Uzależniony
                • 2005
                • 696

Jak KuchateK pomoże i udostępni kawałek swojego serwera i łącza to będzie wersja PL na ośle .
                EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

Dogadamy sie jakos
                  ...

Komentarz

• Goomis
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1893

film robi wrazenie. To sa zdjecia ktore cos przekauja. Maja jakis glebszy sens, przeslanie. Nie jakies tam kwiatki czy temu podobne rzeczy. Takie zdjecia wywoluja naprawde silne uczucia, refleksje. To musi byc cholernie ciezka praca ale efekty mysle ze sa godne poswiecenia.
                    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• fotoania

Jestem ciągle pod wrażeniem pracy tego człowieka...

Komentarz

• zanussi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1696

A ja jestem pod wrażeniem pracy pielęgniarki za 600 złotych, albo Pani sprzataczki w podstawówce... jestem także pod wrażeniem kolejek w McDonaldzie.
                        Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Rootsman
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 61

Fajnie jest pokazane w tym filmie z jakim spokojem pracuje Nachtwey. Ma czas zmierzyć światło światłomierzem, czeka na właściwy moment nawet w najbardziej niebezpiecznych sytuacjach. Pełem profesjonalizm. Bohater jawi się jako bardzo wyciszony i poważny człowiek. Ciężko się dziwić widząc jaką wykonuje prace.

Komentarz

• zanussi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1696

Zamieszczone przez Rootsman
                            Fajnie jest pokazane w tym filmie z jakim spokojem pracuje Nachtwey. Ma czas zmierzyć światło światłomierzem, czeka na właściwy moment nawet w najbardziej niebezpiecznych sytuacjach. Pełem profesjonalizm. Bohater jawi się jako bardzo wyciszony i poważny człowiek. Ciężko się dziwić widząc jaką wykonuje prace.
                            Pracuje najlepiej jak potrafi i ma świadomość, że to zdjęcie musi wyjść. Widać było, ze jest człowiekiem niezmiernie upożądkowanym w tym całym chaosie. Ciężka praca przynosi efekty, i wiara, i upór, i dązenie do celu nawet jeśli nie wiadomo czy ten cel jeszcze istnieje. Ostatnie słowa Nachtweya były bardzo.
                            Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• shaqi
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 448

wlasnie zobaczylem w tvp2 i jestem pod wrazeniem
                              ale jednoczesnie stwierdzam ze sie do tego nie na daje bo choc mam swira to do tego trzeba byc idiotą (faktem jest ze ten idota z filmu mial niesamowite poczucie gustu i estetyki, co wychodzilo w gienialnych fotach ale jednak to idiota bo ryzykuje swoje zycie)
                              Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
                              Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
                              A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• JSK
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 318

Zdjęcia niestety dobre. Ale fotograf? Nigdy nie chciał bym się z nim spotkać. To nie człowiek! Cyniczny, zimny, bezduszny. To raczej wampir. I co grorsza, przeświadczony o jakiejś misji, którą wypełnia. Smutne i tragiczne.

Komentarz

Pracuję...