Wybór słuchawek.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

Zamieszczone przez czeczot
    Wybór nie jest prosty. Każda firma ma inne brzmienie i trzeba by sobie je porównać w sklepie. Każdemu odpowiada inny rodzaj brzmienia.
    Nie przesadzajmy z tym innym brzmieniem, tym bardziej że jak widać wszyscy polecali jedną firmę.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• yasin
      Początki nałogu
      • 2004
      • 420

Widze, ze nie tylko ja wspomnialem o HD555 recka HD555

Komentarz

• czeczot
        Początki nałogu
        • 2004
        • 325

Zamieszczone przez Robson01
        Nie przesadzajmy z tym innym brzmieniem, tym bardziej że jak widać wszyscy polecali jedną firmę.
        To teraz zróbmy ankietę dlaczego ludzie polecili tą firmę. Ile z tych osób porównało brzmienie różnych producentów?
        To jest dosyć śmieszna sytuacja. Ludzie twierdzą że nie słychać różnicy brzmienia. Ja specjalnie sobie podłączyłem odtwarzacz CD do wzmacniacza analogowo i cyfrowo. Tak że raz przetwarzany jest dźwięk na postać analogową w odtwarzaczu a wzmacniacz tylko wzmacnia a drugi raz że wszystko załatwia wzmacniacz. Kolumny oczywiście te same. Jak ktoś twierdzi ze nie ma różnicy to mu to przełączam w trakcie grania utworu i mam ubaw po pach jak delikwent nie wie co powiedzieć bo różnica w dźwięku jest ogromna, całkowicie odmienny sposób grania. Obydwa urządzenia są z średniej półki.
        Więc ma prośbę zanim się wypowiesz kolejny raz pójdź i sprawdź

iMAC
        www.czeczot.pl

Komentarz

• Robson01
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1574

Czeczot jak napisał na początku Nemeo chodziło mu o "sensowne słuchawki do słuchania muzyki" - wszyscy zgodnie polecili mu Sennheisery i w tym kontekscie napisałem o "prostym wyborze". Nie rozumiem czemu się tak rozwodzisz nad odmiennością brzmienia tym bardziej, że w rankingach wielu czasopism zajmujących się tą tematyką (audiofilską) ta firma zajmuje czołowe miejsce ze swoimi produktami.
          Canon
          Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• gawryl
            Uzależniony
            • 2004
            • 810

Zamieszczone przez czeczot
            (...) Jak ktoś twierdzi ze nie ma różnicy to mu to przełączam w trakcie grania utworu i mam ubaw po pach jak delikwent nie wie co powiedzieć bo różnica w dźwięku jest ogromna, całkowicie odmienny sposób grania. Obydwa urządzenia są z średniej półki.
            Więc ma prośbę zanim się wypowiesz kolejny raz pójdź i sprawdź
            slyszysz tez roznice w kablach? polecasz te po 1000zl/mb ?
            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• gwozdzt
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 5780

Zamieszczone przez gawryl
              szczególnie zasilające ;-)

Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• GaGacek
                Bywalec
                • 2005
                • 235

Pytasz o parametry hmm idz lepiej do sklepu i posłuchaj każdego modelu najdroższe nie znaczy najlepsze sam usłyszysz i poczujesz.

Audiofill? Chyba nie.
                Odpowiedz sobie czy chcesz zamknięte słuchawki czy otwarte? Różnica duża w jednych możesz chodzić zimą zamiast nauszników, a także wpadać na walcownie żeby sobie muzyki posłuchać, a drugie raczej mniejsze w budowie lżejsze ale przenoszenie i czystość dźwięków zdumiewająca, można powiedzieć lepsza niż słuchawek zamkniętych

Otwarte nie znam nic lepiej grającego niż koss porta pro - idź do sklepu i sobie posłuchaj te słuchawki maja taki przenoszenie ze jak na otwartą budowę to one wymiatają, szukaj sklepu z dobrym sprzętem grającym koniecznie by usłyszec jak potrafia one "grać".

A oto co napisały fachowe czasopisma o tym modelu:

AUDIO NR 9/98
                "(...)Ocena dobra - mobilne słuchawki i polecane zwłaszcza do sprzętu przenosnego, w domu radzą sobie także dobrze (...)"

HIFI I MUZYKA NR 10/98
                "(...) Trzy kropki - kolosalny dzwięk, chuligan wśród słuchawek (...)"

AUDIO VIDEO NR 4/00
                "(...) Pięć gwiazdek - zaprojektowane z myslą o urządzeniach przenośnych, głęboki bas i duża skuteczność(...)"
                Osobiście używam SENNHEISER HD 200 posiadają one mniejsze nauszniki niz HD-270 w graniu nie słyszę różnicy; HD-270 są większe fizycznie no i maja wyższa cenę.
                HD 200 ma odłączany kabelek, lekka budowę i mi się miło w nich gra w moje strzelanki a zarazem słucha muzyki, jedyny mankament to to ze uszy mi się męczą od nadmiaru ciepła. Kupiłem ten model zamkniętych bo lubię słuchać mojego umcy umcy i grać w gry odcinając się od świata otaczającego mnie. Gwarancja tylko 2 lata – na urwanie kabla gwarancja nie opiewa.

Co przemawia za kossami wg mnie gwarancja po upływie roku – jak kot albo inny szczur zje Ci kabel, albo usiądziesz na słuchawkach specjalnie lub nie, a firma Koss nie robi problemów wymienia na nowe pokrywasz tylko koszt przesyłki do stanów.

Reasumując jeżeli chcesz słuchawki do posłuchania dobrze muzyki zarazem przyjemnie koss porta pro, a resztę kasy przeznaczysz - dorzucisz do przyszłego nowego sprzętu bo zaczniesz słyszeć jego mankamenty.
                Ostatnio edytowany przez GaGacek; 2991.
                Are you brave enough?

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez gwozdzt
                  Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
                  Ej no moment, to są dwie różne rzeczy. Złote kable zasilające i testy jakości dźwięku w kablach cyfrowych to jedna rzecz ;-) ale akurat to że różne słuchawki (dobrych firm) naprawdę dają różne wrażenia, jest chyba dość naturalne?
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Nemeo
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1757

Czy wiecie może gdzie na Śląsku jest jakiś sensowny wybór słuchawek, bo w Media M. i Saturnie jest sama kaszana.

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.

Stanley Clarke, Marcus Miller, Diana Krall - full wypas miód
                      Slayer, Carcass, Napalm Death - miód
                      John Lee Hooker, Muddy Waters, Miles Davis - miód

wszystko na nich jest miód

Proponuje polować na promocje tego modelu.
                      the silence is deafening

Komentarz

• Nemeo
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1757

Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.
                        Słuchawki mają opinię naprawdę wybitnych, ale wszędzie gdzie sprawdzałem są niedostępne.

Komentarz

• MarcinekP
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 114

Witam
                          wybierz pomiędzy szkołą, która zwie się Sennheiser a szkołą, która zwie się Bayerdynamic.
                          Nie będe się wypowiadał na temat wyższości jednej nad drugą i odwrotnie (bo to jest jak mówienie że amplituner Yamaha lepszy jest albo gorszy od Denona).
                          Tak jak już ktoś wspomnial idź gdzieś do sklepu i posłuchaj. i weź tą, która brzmi dla Ciebie lepiej.

pozdrawiam
                          ___
                          Canon

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

Przez kilka lat uzywalem HD570.. niestety "sie spadly" i przestaly dzialac. Cos sie zerwalo w prawym nauszniku.. jakby membranka Placzu bylo mnostwo, bo kosztowaly sporo. W momencie ich swietnosci ani przez chwile nie zalowalem zadnej zlotowki wydanej na nie.

Pamietam jak sluchalem jakichs tam Philipsow, Sony oraz Panasonica. Najbardziej bylem zachycony Sonym.. no i wtedy sprzedawca dal mi jeszcze na koniec Sennki, ktore kosztowaly tyle samo co Soniaki...Skonczylo sie tym, ze kupilem je - dzwiek po prostu mnie olsnil

Zastanawiam sie ciagle, czy warto wysylac je do naprawy? Jezeli kwota byla by w granicach 150zl to chyba lepiej kupic nowe?

PS. Jesli nie posiada sie dobrego wzmacniacza do ktorego beda podpiete dobre/drogie sluchawki, to chyba nie warto wydawac 600zl.. te za polowe ceny beda graly na podobnym poziomie, jesli sprzet adio nie jest odjechany
                            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• czeczot
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 325

Zamieszczone przez gawryl
                              Nie polecam kable MIT o ile dobrze pamiętam nazwe po 100 000 za 2x2,5m (miedziane!)

W kablach nie słyszę. Ale jak nie słyszysz różnicy w brzmieniu słuchawkę to po co wywaliłeś tyle kasy na senneiser. Trzeba było sobie kupić takie za 5 zł. Przecież nie słychać różnicy
                              Ostatnio edytowany przez czeczot; 653.

iMAC
                              www.czeczot.pl

Komentarz

• dentharg
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 867

Mam Sennheiser eV-2200. Świetne. Lekkie, dobre pasmo przenoszenia, sporo wyciszają z zewnątrz; wymienny kabel.
                                Mam też Sennheiser 201 - te odradzam do słuchania "z jakością". Nadają się ale do gier i słuchania w pracy jeśli nie ma się dużych wymagań (bardzo słabo przenoszą niskie tony).
                                Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

Pracuję...