Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Właśnie główny kłopot Andrzeja L. jest taki, że nie ma on kompletnie pojęcia o rządzeniu i o zasadach funkcjonowania państwa. I on do teraz jest przekonany, że blokowanie mównicy jest dobrym sposobem protestu (tak ostatnio pwiedział chyba dla wyborczej).
Czy można mieć nadzieję, że nic nie będzie robił? Chyba można... I to nasza jedyna nadzieja. Jednak przypominam o jego niedawnym pomyśle - wyprzedaży rezerw bankowych.
Miłego dnia
adam jastrzębowski
cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod tutu
Marcin, jedna sprawa jeśli można. O ile dobrze wiem, to Kaczyńscy nie zmienili zdania o Lepperze i Samoobronie. Tylko teraz o to pytani, unikają odpowiedzi, rozmydlają. Zwykły polityczny trik, retoryka - ale chyba nie majaca z uczciwością zbyt wiele wspólnego, bo polityka to sztuka konformizmów - na tym to w pewnym zakresie polega. Przecież najśmieszniejsze jest to, że ten rząd ma listę ustaw dop przyjęcia, gdzie są również pomysły zaostrzenia przepisów wobec posłów, ułatwienie zniesienia immunitetu, lustracja mnajątkowa posłów i ich rodzin itd. To chyba zabawne, że najpierw Lepper pomoże to wszystko uchwalić, a następnie stanie się celem działalności tych urzędów
P.S> nie głosowałem na PIS. Na Lepprea też nie Nie potrafię tylko zrozumieć owczego pędu do znieważania wszystkiego, co swojskie, konserwatywne, tradycyjne, itd. Zupełnie pomieszano pojęcia i ktoś gra na reakcjach tłumu w obleśny sposób.
sorry, na jakiej podstawie? jest niewątpliwie jednym z najbardziej aktywnych polityków, cały czas coś robi.
Tylko i wyłącznie w mediach. Czytając Gazetę wyborczą odnoszę nieustannie wrażenie, że w Polsce najaktywniesza jest Partia Demokratyczna Samoobrona, Radio Maryja i faszystowskie bojówki LPR. No jeśli tak podchodzimy, to faktycznie lepiej stąd zwiewać, ale okiem nieuzbrojonym widać, że jest zupełnie inaczej.
Lepper cały czas robi szum, ale nie robi nic konkretnego.
Popieram kubamana. Andrzej ejst dobry w gębier --> gorzej z działaniem.
A poza tym mam małą nadzieję, że Andrzej jak się dorwie do władzy.... to się najnormalniej jej przestraszy i nie będzie wiedział co zrobić. I profilaktycznie nie będzie robił żadnych drastycznych ruchów.
Vide postawa LPRu obecnie --> pojawiła się możliwość wejścia do rządu to sę rpzestraszyli i wolą z boczku siedzieć. Nie brać odpowiedzialnośći.
Miłego dnia
adam jastrzębowski
cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod tutu
Eeeee.... kolejny skok na kasę. Beger na szefa agencji rozwoju i nadzór dopłat unijnych dla rolników. Andrew jako deputy PM od rolnictwa i paliw rolniczych - chyba benzyne przyjdzie kupować w niemczech... Balcerowicz musi odejść (kto pamięta, że był autorem jedynej skutecznej reformy finansów) albo może zostać. Polowania na czarownice czas nastał... Chyba Inkwizycja bedzie wracać.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Vide postawa LPRu obecnie --> pojawiła się możliwość wejścia do rządu to sę rpzestraszyli i wolą z boczku siedzieć. Nie brać odpowiedzialnośći.
no nie taka znowu z Giertycha dziewica orleanska Mr. Frankenstein zarzadal dla siebie stolka MSZ jakoi warunek wejscia do koalicji... to jest dla mnie straszniejsze niz wicepremier Lepper...
a ja bym właśnie nie przyjmował takiej lekceważącej postawy wobec Giertycha. Ten facet jest niezwykle inteligentny, świetnie wykształcony i bardzo sprytny. Jest bardzo młody i zarządza sporą partią z wewnętreznymi problemami i konfliktami i sobie radzi. Myślę, że w bezpośredniej rozmowie wygrałby z wiekszością z nas, pod warunkiem, że dyskusja była by oparta na twardych argumentach. O ile wyjątkowo mnie mierzi LPR, to Giertycha bym do Leppera nie porównywał jednak - to zupełnie inna klasa człowieka.
Problem polega na tym, że nam się wydaje, że jak wprowadzą becikowe, a Giertych powie w telewizji Szczęść Boże, to cały świat nas wyśmieje, a Polska się zawali w gruzy - to niestety wpływ manipulacji mediów. Zupełnie nie rozmawia się o konkretnych propozycjach, faktach, celach działań partii. Straszy się tylko ideologicznymi pobudkami, które mają małe przełożenie na realia gospodarczo-społeczne.
a ja bym właśnie nie przyjmował takiej lekceważącej postawy wobec Giertycha. Ten facet jest niezwykle inteligentny, świetnie wykształcony i bardzo sprytny. Jest bardzo młody i zarządza sporą partią z wewnętreznymi problemami i konfliktami i sobie radzi. Myślę, że w bezpośredniej rozmowie wygrałby z wiekszością z nas, pod warunkiem, że dyskusja była by oparta na twardych argumentach. O ile wyjątkowo mnie mierzi LPR, to Giertycha bym do Leppera nie porównywał jednak - to zupełnie inna klasa człowieka.
Problem polega na tym, że nam się wydaje, że jak wprowadzą becikowe, a Giertych powie w telewizji Szczęść Boże, to cały świat nas wyśmieje, a Polska się zawali w gruzy - to niestety wpływ manipulacji mediów. Zupełnie nie rozmawia się o konkretnych propozycjach, faktach, celach działań partii. Straszy się tylko ideologicznymi pobudkami, które mają małe przełożenie na realia gospodarczo-społeczne.
ja wiem ze to facet po prawie, ktorego ojciec studiowal w oxfordzie jeszcze w glebokim peerelu, ale jego partia i wizja nie ogranicza sie do szczesc boze w telewizji i prorodzinnej polityki, on ma pod soba najbadziej fanatyczna mlodziezowke w polsce - mlodziez wszechpolska, te dranie "hajluja" jak male nakrecane hitlerki i nie bardzo potrafia, lub i nie chca, zrozumiec dlaczego Pan Abdul studiuje w polsce medycyne i uczciwie za to placi albo ze Pan Czeng przyjecal tu az z korei zeby moc handlowac tekstyliami na targu, ja sie po prostu tego faceta i jego pomyslow boje bardziej niz lepperowskich, wlasnie dlatego ze leppera traktuje sie poblazliwie, a Giertych wie co chce osiagnac i do tego dazy... kolejny marsza czarnych koszul ? wcale bym sie nie zdziwil...
hehe, thorin, a teraz mi powiedz skąd wiesz o złowrogiej, brunatnej i niebezpiecznej młodzieżówce LPR :rolleyes: Mówię ci, że Unia Wolności robi takie przekręty do dzisiaj, że głowa boli, na przykład w telewizji publicznej, ale Gazeta Wyborcza zrobiła z LPR diabła wspieranego przez zbrojne hufce faszyzmu. To, że do Młodzierzy Wszechpolskiej wstąpili skini, oraz że zarząd stowarzyszenia utracił kontrolę nad swoimi szeregami na wyjazdach integracyjnych, to chyba nie świadczy, że są wszyscy faszystami? Uważam, że każde zdanie napisane w prasie na temat tej organizacji jest niepotrzebną stratą czasu i nagłaśnianiem nieistniejącego problemu. W USA ku klux klan działa nielegalnie do dzisiaj, ma w swoich szeregach dużo więcej członków niż młodzieżówka LPR, a nikt nie robi tragedii w codziennej prasie. Na marszach równości pojawia się 30 chłopaków z młodzieży i 100 szalikowców Lecha, a media traktują ich dokładnie tak samo.
Aby uniknąc rozmowy nie na temat - to nie jest poparcie dla kogokolwiek. To jest próba uświadomienia, że jesteśmy manipulowani, ulegamy złym skłonnościom i zamiast faktów rozmawiamy o pomówieniach, ideologiach i sprawach drugorzędnych. Oczywiście plany gospodarcze LPR są dla mnie nie do zaakceptowania, ale ta rozmowa staje się rozmową o faktach i propozycjach a nie o hasłach w stylu "moherowe berety".
nie wszystko da się sprowadzić do rozmowy o gospodarce. w ogole gadanie o gospodarce jest jałowe: był komunistyczny SLD, wzrost bije rekordy, jest populistyczny PiS, złotówka się umacnia. moherowe berety to nie jest zastępczy temat, wbrew pozorom.
w pewnym sensie zgoda - to jest dyskusja o wizję, kształt przyszłej Polski. Ale dyskusja podparta zarzutami ideologicznymi, oszczerstwami i agresją nie przyniesie niczego dobrego IMHO. Jeśli mamy dobre agrumenty, to je wyciągnijmy w partnerskiej rozmowie. Wtedy zetrzemy przeciwnika w pył i go ośmieszymy - tak działa polityka w cywilizowanym świecie. Tylko media w Polsce wolą mnożyć sprzedaż, i napędzać koniunkturę.
Inaczej naprawdę zejdziemy do poziomu ludów prymitywnych, tylko zamiast pałki będziemy stosować wyzwiska.
hehe, thorin, a teraz mi powiedz skąd wiesz o złowrogiej, brunatnej i niebezpiecznej młodzieżówce LPR :rolleyes: Mówię ci, że Unia Wolności robi takie przekręty do dzisiaj, że głowa boli, na przykład w telewizji publicznej, ale Gazeta Wyborcza zrobiła z LPR diabła wspieranego przez zbrojne hufce faszyzmu. To, że do Młodzierzy Wszechpolskiej wstąpili skini, oraz że zarząd stowarzyszenia utracił kontrolę nad swoimi szeregami na wyjazdach integracyjnych, to chyba nie świadczy, że są wszyscy faszystami? Uważam, że każde zdanie napisane w prasie na temat tej organizacji jest niepotrzebną startą czasu i nagłaśnianiem nieistniejącego problemu. W USA ku klux klan działa nielegalnie do dzisiaj, ma w swoich szeregach dużo więcej członków niż młodzieżówka LPR, a nikt nie robi tragedii w codziennej prasie. Na marszach równości pojawia się 30 chłopaków z młodzierzy i 100 szalikowców Lecha, a media traktyują ich dokładnie tak samo.
Aby uniknąc rozmowy nie na temat - to nie jest poparcie dla kogokolwiek. To jest próba uświadomienia, że jesteśmy manipulowani, ulegamy złym skłonnościom i zamiast faktów rozmawiamy o pomówieniach, ideologiach i sprawach drugorzędnych. Oczywiście plany gospodarcze LPR są dla mnie nie do zaakceptowania, ale ta rozmowa staje się rozmową o faktach i propozycjach a nie o hasłach w stylu "moherowe berety".
Kuba, no chyba nie myslisz ze bawi mnie powtarzanie bajek o majbachu ksiedza dobrodzieja i o zakonie staruszek sluchaczek, natomiast wszelaki fanatyzm jest dla mnie proba zamaskowania kompleksow, tak tez jest z wszechpolakami, jasne ze pojawi sie jeden lub drugi calkiem swiatly czlowiek, ale ich poglady mi nie odpowiadaja, dwa ja nie odpowiadam im... a skinow tam pelno... co do ku klux klanu, moze sie nie orientuje ale ich raczej jako mlodziezowke nie wykorzysutuje nikt ? Ja za duzo chyba ksiazek o II WŚ sie naczytalem... wszechpolacy - hitler jugend, 4 RP - III reich, itd... poza tym Giertych jest tak niesamowicie konserwatywny, ze zamiast reprezentowac nasz MSZ moze tylko zaszkodzic fochujac i nie podajac jakiemus dyplomacie reki z powodu jego orientacji (przyklad tylko) ale ok EOT wylaczam sie z dyskusji
thorin, masz sporo racji -nie neguję. Ja mam tylko przekonanie, że można być fanatykiem każdej opcji. Kiedy czytam dyskusje na Onecie, czytam paszkwile na Kaczyńskich na 4 strony A4, czy słucham dyskusji o marszach równości po raz sto pięćdziesiąty, itd. To przecież czysty fanatyzm, i jak każdy jest zły. Naprawdę, jestem zwolennikiem twardych faktów, a wtedy nie będziemy mieli problemu a Lepperem i spółką.
P.S> a do jakich celów LPR wykorzystuje MWP? IMHO to MWP sama niezależnie działa, i nawet gdyby LPR nie poszła na wiec, to MWP i tak pójdzie. To nie jest ta sama organizacja, w przeciwieństwie np. do młodzieżówek PO, SLD itp.
mlodziez wszechpolska, te dranie "hajluja" jak male nakrecane hitlerki
No to są to w końcu nacjonaliści czy nie? Z tego co piszesz, to wyglądają na przykładnych kosmopolitów, szerzących ideały wspólnej zjednoczonej Europy.
Komentarz