Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
a na pytanie nastiera gdzie miałbym wyjechać i co robić mając osiemnaście lat odpiszę że nie wszyscy młodzi Polacy mają utrudniony start życiowy. na szczęście mamy kapitalizm i jeśli ktoś chciał w trakcie przemian po 89 coś osiągnąć to osiągnął i teraz młodsze pokolenie jednak ma jakieś alternatywy w stosunku do klepania biedy w Ojczyźnie po pięciu latach studiowania dajmy na to Prawa na UJ.
rowniez i ja nie mam utrudnionego startu, wrecz przeciwnie, ale nie o to pytalem.
poza tym, masz 18 lat,wiec raczej nie jestes jeszcze po UJcie i z matura mozesz niezbyt duzo. no chyba, ze poslem zostaniesz, ale na to jeszcze 3 lata musisz czekac..
bo są momentalnie odsuwani od władzy - psują większości cwaniaków interesy... albo są na tyle inteligentni że nie pchają się w bagno jakim jest polityka
Zastanawiam się czasami nad taką rzeczą .
Sprzątaczka by pracować w szkole nie może być karana .
czy potrafisz to jakoś udokumentować? nie słyszałem nigdy o takim przepisie i z tego co wiem, zależy to od decyzji dyrektora placówki.
policjant , strażnik miejski, ochroniarz itp nie może być karany .
z tego co wiem to może, ale tylko w pewnych mniej szkodliwych obszarach.
A MINISTREM , POSŁEM , CZY SENATOREM MOŻE ZOSTAĆ OSOBA KARANA !!!!!!
PAŃSTWO PRAWA ??????
Ale czyja to jest wina, bo nie rozumiem? To oznacza tylko tyle, że prawo jest niedobre i trzeba je zmienić. I z tego co wiem, jest przygotowany projekt takiej ustawy, SLD nie chciało jej nigdy wprowadzić, bo od dawna miało z tym problemy (pamiętny immunitet i sprawa posła Sekuły, który zresztą się zastrzelił gdy mu się immunitet skończył). I prawo wszystkiego nie załatwi. W południowych stanach USA wciąż wykonywane są liczne egzekucje, wyroki kary śmierci. Jak wynika z niedawno przeprowadzonych badań DNA, w ciągu ostatnich chyba 10 lat wykonano nie mniej niż 300 takich egzekucji na ludziach, którzy nie popełnili przestępstwa. To bardzo źle, to straszne. Ale to nie oznacza, że USA powinny skasować jakiekolwiek sądownictwo i wprowadzić anarchię, tylko ulepszyć prawo. U nas dokładnie tak samo, a nam powinno zależeć, żeby o tym głośno mówić.
"Państwo prawa?" to dla mnie brzmi jak wyrzut, który można skierować do wszystkich i nikogo. A tu trzeba konkretów.
rowniez i ja nie mam utrudnionego startu, wrecz przeciwnie, ale nie o to pytalem.
poza tym, masz 18 lat,wiec raczej nie jestes jeszcze po UJcie i z matura mozesz niezbyt duzo. no chyba, ze poslem zostaniesz, ale na to jeszcze 3 lata musisz czekac..
a tam posłem... jeszcze 17 lat i startuję na Prezydenta RP co się będę...
no i między innymi dlatego że po maturze nic nie można osiągnąć idę na studia.ale nie UJ ani UW.Prywatnie, spokojnie, na fajnym standardzie z wykładowym językiem synów albionu.nie ma co o takich rzeczach gadać. każdy ma swoje życie i swoje szanse.
tak więc pewnie spotkamy się Nastier gdzieś na Wiejskiej za te parę lat
Ale dlaczego ludzie którzy mają coś do powiedzenia, nie angażują się w politykę, to dotyczy także nas rozmawiających o wydarzeniach na tym forum.
Przymując bierną postawę (nawet jak pójdziemy co 4 lata na wybory), oddajemy pole takim cwaniaczkom jak Lepper, Łyżwiński, Beger, Miller, czy chłopaczki od Giertycha.
trzeba byc niezlym s****..,zeby sie w tym bagnie platac. takie jest moje zdanie.
Zamieszczone przez Przemoc
Pytam gdzie jest głos rozsądnej części społeczeństwa, dlaczego mądrzy siedzą cicho i za chwilę będą wykonywać polecenia wyżaj wymienionych ?
odpowiedz do pierwszej czesci tekstu masz wyzej. a kto powiedzial,ze masz wykonywac ich polecenia?
albo są na tyle inteligentni że nie pchają się w bagno jakim jest polityka
Ale skąd taka opinia ilfuoco? Polityka nie jst bagnem, po politycy z niej robią często bagno. Polityka to zaróno Tony Blair, czy Piłsudski, a także Putin, Łukaszenka i Saddam. Dlaczego tak łatwo mieszamy pojęcia? A to naród debili, a to państwo bezprawia? Ciekaw jestem ilu z was na codzień jest szczęśliwymi obywatelami tego kraju i cieszy się życiem. Z tej dyskusji wyłania się obraz kraju troglodytów, po ataku atomowym, bez przyszłości, gdzie mieszkają sami złodzieje, kłamcy i fanatycy. I tylko MY jesteśmy normalni Jakbym słuchał cioci mojej żony (panie a przed wojną to się żyło..)
A na dodatek, to za granicą pieniądze leżą na ulicy i wszyscy są uczciwi
O, to jest już jakiś wniosek z dyskusji: Jeżeli Lepper zostanie vice-premierem to przestajemy płacić podatki, takie obywatelskie nieposłuszeństwo. :smile:
absolutnie nie żyje się za granicą pięknie i wszyscy nie są uczciwi.
ale tak jak my narzekamy, tak i każdy inny naród narzeka.
a opinia taka stąd, że odkąd wiem co to polityka - fakt, nie za długo - to widzę, jakie to jest bagno i kto w nim pływa...
Polityka nie jst bagnem, po politycy z niej robią często bagno. Polityka to zaróno Tony Blair, czy Piłsudski, a także Putin, Łukaszenka i Saddam.
Tony Blair - taki swiet(n)y on jest?
Pilsudski - jak by nie patrzec, popieral dyktature (nie musisz wspominac o dobrych stronach i potrzebie takich rzadow, znam je)
reszta - wiadomo
Piłsudski brzydko mówiąc był facetem z jajami. Jak osiągnął władzę to wprowadził rządy autorytarne i to czego dokonał zrobił m.in. dzięki swojej haryzmie.
może mam jakieś dziwne przekonania ale dlaczego nikt nie "puknie" takiego Putina, albo Łukaszenki?! Na Hiltera wprawdzie było kilka zamachów ale skurczybyk przeżył... złych strzeże zło...
Komentarz