Stop bykom w internecie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mxdanish
    Uzależniony
    • 2005
    • 632

Ale dlaczego?
    Przecież czasami nie da się czytać takich wygibasów (nie mówię, że mi się nie zdarzy, ale są posty, które odpadają od razu na wejściu )
    IMO błędy powinny być korygowane, ale wątpię żeby któremukolwiek moderatorowi chciałoby się czytać wszystkie posty
    A co do polskich liter to mi to wogóle nie przeszkadza (troszkę szybciej się pisze )
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Ale nie każdą wypowiedz z błędem ktoś cytuje. Głupio też, jakby ludzie zaczęli cytować tylko po to, żeby błędy oznaczać.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• mxdanish
        Uzależniony
        • 2005
        • 632

Zamieszczone przez muflon
        - wszelkie ziomalskie, H@x0R5K13, albo ynne pozerskye style - tępić do bólu
        - błendy ortograficzne (nie literówki!) - podkreślać na czerwono w cytowaniu.
        Skoro sobie tak życzysz...
        Gorzej jak w cytacie swojego postu zobaczę podkreślony błąd
        5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
        RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
          Ale nie każdą wypowiedz z błędem ktoś cytuje. Głupio też, jakby ludzie zaczęli cytować tylko po to, żeby błędy oznaczać.
          Toteż ponownie: to nie chodzi o to, żeby wytyczać jakieś stuprocentowe reguły. Ale jeśli już cytujesz i widzisz, że jest byk - podkreśl.
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• bonk
            Uzależniony
            • 2005
            • 636

wy sie smiejecie
            ale nie wiecie jak to jest miec dysortografie i inne dys
            wiem ze niektórzy uwarzaja ze nic takeig nie ma, ze to zwykle lenistwo

ale nawet sobie nie zdajecie sprawy z tego ile wysilku kosztowalo mnie to zeby pisac tak jak pisze, nie wspominajac o czytniu

EDIT: chyba rozczulilem sie nad soba

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

stop Bykom w internecie - czyli kto nie lubi Chicago Bulls ;-)

tak, popieram akcje chociaz musze przyznac z reka na sercu ze ortografia nie jest moja mocna strona :-( to od dzis bede sie staral 2 razy bardziej ;-)
              Instagram

Komentarz

• perlpa
                Początki nałogu
                • 2005
                • 350

Przeginać nie ma co - nie chodzi o to, żeby bawić się w doktora Miodka od pięknej polszczyzny ;-). Ale mój punkt widzenia jest taki:

- wszelkie ziomalskie, H@x0R5K13, albo ynne pozerskye style - tępić do bólu
                - błendy ortograficzne (nie literówki!) - podkreślać na czerwono w cytowaniu. Co też staram się ostatnio robić - i z przyjemnością zauważyłem, że niektórzy sposób podłapali
                Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Komentarz

• mxdanish
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 632

Znam paru ludzi z dysortografią czy czymś podobnym i rozumiem, że nie jest łatwo, tylko wychodzę z założenia, że jest to niewielki odsetek użytkowników tego forum

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

zebysie wiedzieli ile juz synonimow uzylem bo niebylem pewien jak cos napisac, jak by za kazdy synonim placili choc troche to bym nie pracowal :-)
                    Instagram

Komentarz

• mxdanish
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 632

Jest to z pewnością lepsze wyjście niż walnąć byczka
                      Przyznam się, że też z tego często korzystam

Komentarz

• bonk
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 636

Zamieszczone przez mxdanish
                        Znam paru ludzi z dysortografią czy czymś podobnym i rozumiem, że nie jest łatwo, tylko wychodzę z założenia, że jest to niewielki odsetek użytkowników tego forum

no to znasz kolejnego

nawet mam tkaie zaswiadczenie ze specjalistycznej poradni

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Ale przecież nikt nie mówi o banach czy kastracji tylko o zwracaniu uwagi przy cytowaniu.
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Zamieszczone przez bonk
                            nawet mam tkaie zaswiadczenie ze specjalistycznej poradni
                            Podobnie jak pewnie 30% tegorocznych maturzystów...

Ja też znam paru "prawdziwych" (osobiście). Cechą charakterystyczną jest to, że nie robią błędów - bo się cholernie starają ich nie robić! Ty Bonk też (z dotychczasowej działalności na forum) nie wyglądasz na faceta, któremu to wszystko wisi. Natomiast 99% "tych z zaświadczeniami" to symulanci. Period
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• mxdanish
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 632

Ja też znam paru "prawdziwych" (osobiście). Cechą charakterystyczną jest to, że nie robią błędów - bo się cholernie starają ich nie robić!
                              Dlatego też napisał, że wiele energii kosztuje go napisanie "zdrowego" posta.

Może niech się skończy na podkreślaniu ewentualnych błędów przy cytowaniu i nie ma co rozgłaśniać tej sprawy.
                              Z mojej strony tyle

Komentarz

• Krakers
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 467

Łamanie zasad jest piekne i sczegolnie ortograficznych , z natury jestem buntownikiem i kiedy zasada ktora olewam nie krzywdzi drugiego czlowieka i jesli wyraz napisany nie znieksztalca jego sposob wymawiania to taka zasada dla mnie nie istnieje np. rz albo ż ,ó albo u , pocholere to skoro tak samo sie wymawia . Zasady czyli niereformowalnosc sa dla mnie hamulcem postepu
                                Ostatnio edytowany przez Krakers; 495.
                                1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

Pracuję...