Mamy identyfikatory

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Zamieszczone przez Diodak
    a co to takiego?
    google twoim przyjacielem
    hint: pocztowa ksizaka nadawcza
    Ostatnio edytowany przez Jac; 857.
    Instagram

Komentarz

• Michal-Czuba
      Zablokowany
      • 2005
      • 356

Szczerze mówiąc podziwiam Waszą odwagę, że chcieliście wysyłek nierejestrowanych, ale to już Wasza rzecz Ja brałbym polecony. Bo co w przypadku gdy poczta "zgubi" daną kopertę? Zbyt dużo miałem przebojów z pocztą polską by wysyłać COKOLWIEK warte więcej niż 2 zł listem zwykłym

Co do ksiązki nadawczej - jest to tabela zawierająca kilka rubryk: odbiorcę, nr listu poleconego, masę, opłatę ... po prostu zamiast wypełniać kilka razy druczki do listów poleconych wypełniasz tylko jedną stronę gdzie jednego pod drugim wpisujesz odbiorców, resztę wypełnia babka na poczcie.
      Ostatnio edytowany przez Michal-Czuba; 3448.

Komentarz

• chyrus
        Początki nałogu
        • 2005
        • 436

Do mnie przesylka dotarla bez problemow (tak mi sie wydaje) i w idealnym stanie . Bardzo fajnie to wyglada, tak.... 8)
        digart

Komentarz

• Zielony
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2928

Zamieszczone przez chyrus
          Do mnie przesylka dotarla bez problemow (tak mi sie wydaje) i w idealnym stanie . Bardzo fajnie to wyglada, tak.... 8)
          Mało tego! Diodak wysyłał w piątek po południu a ja odrazu w poniedziałek miałem przesyłkę w rękach...na południu polski.
          Myślę, że nie tyle polecone, co priorytet by przyśpieszył/załatwił sprawę.
          sigpic

Komentarz

• Michal-Czuba
            Zablokowany
            • 2005
            • 356

Piorytet by przyspieszył, polecony zabezpieczył Polecony priorytet to już miód orzeszki

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Nastepnym razem trzeba będzie tak zrobić. Bo ja już przestałem wierzyć, że dotrze do mnie ten ID
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• yasin
                Początki nałogu
                • 2004
                • 420

No fakt, nastepnym razem ja biore polecony. Chociaz tym razem dostalem w poniedzialek popoludniu, zaraz po piatku kiedy zostaly wyslane. Ale tez mialem przeboje z poczta, na pocieszenie moge tylko powiedziec, ze nie tylko w Polsce poczta dziala tak kiepsko. Jak mieszkalem w Kopenhadze to Dunska poczta gubila mi wszystkie paczki, albo wysyla do kogos innego niz trzeba bylo. Musialem mocno walczyc zeby odkrecac to co oni zawsze namieszali :/

Komentarz

• Michal-Czuba
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 356

Tym bardziej, że koszt zwykłego listu to 1,30 zł (AFAIK, nie wysyłam) a polecony priorytet do 50g (IMO ident. sie mieści) 4,20 zł. Wiem, że to różnica, ale moim zdaniem opłacalna.

Komentarz

• kocis
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 472

Od 7 lat, jak prowadzę własną firmę, wysłałem za pomocą Poczty Polskiej ponad 10.000 listów, paczek i różnych takich przesyłek zwykłych, poleconych, priorytetów itd... Nie miałem dotąd ANI JEDNEJ REKLAMACJI! Wszystkie przesyłki dotarły do adresatów.
                    Dlatego z dużym niesmakiem czekam dalej na moje ID.
                    300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Pszczola
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1760

Zamieszczone przez kocis
                      Od 7 lat, jak prowadzę własną firmę, wysłałem za pomocą Poczty Polskiej ponad 10.000 listów, paczek i różnych takich przesyłek zwykłych, poleconych, priorytetów itd... Nie miałem dotąd ANI JEDNEJ REKLAMACJI! Wszystkie przesyłki dotarły do adresatów.
                      Nie prowadze wlasnej firmy. W zyciu wyslalem moze z 2-3 tys listow (prywatnych jak i sluzbowych). Kilka wyslanych zaginelo. Dwa z nich to listy rejestrowane (jeden 'zagraniczny'). Reklamowalem oba. Obie reklamacje zostaly uwzgednione (odbiorca poswiadczyl, ze niczego nie otrzymal). W liscie zagranicznym byl noscik magnetyczny z danymi, wyslany do Czech. W ramach rekompensaty (marerialnej i moralnej) moje roszczenia wyniosly 20x tyle, ile kosztowala mnie dyskietka + zwrot kosztow wysylki. kase otrzymalem.
                      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Zamieszczone przez kocis
                        Zasługujesz na tytuł "Forumowego Szczęściarza"
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Pszczola
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1760

Dodam jeszcze tylko, iz okolo 50 proc. co wiekszych listow i paczek, ktore przychodza do mnie z zagranicy do roboty jest grzebana. Obstawiam grzebanie juz w Polsce.
                          EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Polaco
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1135

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                            Zasługujesz na tytuł "Forumowego Szczęściarza"
                            A ja bylem swiecie przekonany ze ten tytul dostal Auwo za sprawe z aparatem...
                            Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                            Troche moich knotow

Komentarz

• kocis
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 472

Myślę, że Pszczola bardziej zasługuje na ten zaszczytny tytuł. Co prawda 2 przesyłki (na 2-3k) poszły sie p... , ale dostał odszkodowanie. A ja nie dostałem!
                              Tomasz, czy nie wyczytałeś w mym poście (między wierszami) słów rozpaczy. Ty mnie tu od szczęściarzy wyzywasz, a moje ID sobie może gdzieś na Grenlandii zimują...
                              Ostatnio edytowany przez kocis; 1467.
                              300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Michal-Czuba
                                Zablokowany
                                • 2005
                                • 356

Nie było mnie jeszcze na forum, gdy organizowaliście akcję z ID, ale być może byłbym zainteresowany kolejną serią. Mam tylko pytanie organizacyjne (nie znalazłem na nie odpowiedzi w wątkach które przeglądałem) - kto wybierał formę przesyłki?

Załóżmy (tfu, tfu, odpukać) sytuację, że do kogoś ID nie dotrze. Co wtedy?

Komentarz

Pracuję...