Mamy identyfikatory

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kocis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 472

Zamieszczone przez Harnash
    - priorytet + polecony 1-2 tygodnie a zdarza się że nawet i 3 miesiące w skrajnych przypadkach :-/
    Masz małe doświadczenie! Wszystkie faktury wysyłam priorytetem poleconym. Dochodzą w terminie max 2 dni. I to nie jest wynikiem szczęścia. Tak ten system działa.
    300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• yasin
      Początki nałogu
      • 2004
      • 420

No u nas statystyka marna, na sto kilkanascie wyslanych id'kow, niedoszlo kilka sztuk, wiec to calkiem spory procent. Byc moze jeszcze dojda.

Komentarz

• Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

Zamieszczone przez kocis
        Myślę, że Pszczola bardziej zasługuje na ten zaszczytny tytuł. Co prawda 2 przesyłki (na 2-3k) poszły sie p... , ale dostał odszkodowanie. A ja nie dostałem!
        Eee.. tam... ja identyfikatorka takze nie dostalem (ale pewnie dlatego, ze nie zamawialem) ;-) A sprawa odszkodowania to nie kwestia szczescia, ale raczej dochodzenia swoich praw przed Poczta Polska.
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Harnash
          Coś już napisał
          • 2005
          • 94

Zamieszczone przez kocis
          Masz małe doświadczenie! Wszystkie faktury wysyłam priorytetem poleconym. Dochodzą w terminie max 2 dni. I to nie jest wynikiem szczęścia. Tak ten system działa.
          Hmmm. Sprzeczałbym się ale nie chce mi się dalej ciągnąć off-topa.

Pozdrawiam i życzę aby wszyscy mieli podobne doświadczenia jak Ty! :-)

Komentarz

• Silent Planet
            Uzależniony
            • 2004
            • 832

Też muszę wam powiedzieć, że nie mogę na pocztę polską ani jednego psiaka powiesić.
            Priorytety ( nie ważne, czy listy zwykłe, czy polecone, czy paczki ) idą ode mnie/do mnie maks dwa dni.
            Nigdy niczego nie zgubili.
            Korzystam z ich usług od lat, bo szczerze nie mam innego wyjścia, prawda? :wink:

Jedyne co mi nabroili w całej swojej karierze to zgubienie dwóch widokówek.
            Nie dziwię się listonoszowi, były bardzo ładne i niepowtarzalne wręcz.
            To chyba niewiele...
            is SILENCE
            "Enjoy the silence."
            ---
            Wróciłem...!
            analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Ja do tej pory tez nie miałem negatywnych doświadczeń z PP. Szkoda, że ten pierwszy raz musiał dotyczyć ID-ka
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Algier
                Bywalec
                • 2004
                • 234

Zamieszczone przez kami74
                Ja do tej pory tez nie miałem negatywnych doświadczeń z PP. Szkoda, że ten pierwszy raz musiał dotyczyć ID-ka
                U mnie tak samo, a może po prostu Diodak zapomniał do nas wysłać???
                M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
                20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
                580EXII​
                055XPROB | 488rc2

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Zamieszczone przez Algier
                  U mnie tak samo, a może po prostu Diodak zapomniał do nas wysłać???
                  załatwiajcie sobie może te sprawy na PW.
                  Diodak się pewnie zdenerwuje/wku*** na teksty tego typu.
                  A przecież planuje pociągnąć drugą serię ID i zorganizować legitki.

Każdy chciał to po najmniejszych kosztach, żeby zaoszczędzić każdego grosza.
                  Na drugi raz o ile będzie, proponuję 'polecone' i jakiś % dla Diodaka za prace.
                  Wyszło na to że jakiś procent faktycznie gdzieś zaginął w drodze a teraz... wychodzą teksty takie jak wyżej.
                  Jest mi przykro.
                  sigpic

Komentarz

• kami74
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1492

Żeby zakończyc temat mogacy denerwować Diodaka to napisze, że kontaktowałem sie z nim na priva i potwierdził mi wyslanie ID na mój adres, wiec wierze mu i tyle. To pocztusia nasza dała d...y i basta!
                    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• piast9
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3267

Może poczta nie była przygotowana na tak masową korenspondencję od jednego nadawcy i nastąpiło przepełnienie stosu? Część przesyłek mogła spaść z tego stosu za biurko i kaplica. Znajdą się przy porządkach świątecznych w urzędzie pocztowym.
                      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• yasin
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 420

Zamieszczone przez marcingreen
                        załatwiajcie sobie może te sprawy na PW.
                        Diodak się pewnie zdenerwuje/wku*** na teksty tego typu.
                        A przecież planuje pociągnąć drugą serię ID i zorganizować legitki.

Każdy chciał to po najmniejszych kosztach, żeby zaoszczędzić każdego grosza.
                        Na drugi raz o ile będzie, proponuję 'polecone' i jakiś % dla Diodaka za prace.
                        Wyszło na to że jakiś procent faktycznie gdzieś zaginął w drodze a teraz... wychodzą teksty takie jak wyżej.
                        Jest mi przykro.
                        Nic dodac nic ujac.
                        Zapewne Diodak czychal na te kilkanascie pln od legitki, dorobil sie i teraz popija driny w cieplych krajach, nie wiem skad takie myslenie u niektorych
                        Ja mam do Diodak'a pelne zaufanie, chociaz znam go tylko z forum i to tez od bardzo niedawna. Sam tez oprzytomnialem jak "sprawnie" moze dzialac poczta jak sie pojawily glosy o tym, ze te kilka niedotarlo. Przykro mi, ze do Was niedotarly te id'ki, ale moze jeszcze faktycznie gdzies sie kurza gdzies w ktoryms urzedzie i dojda w swieta, kto wie.

Komentarz

• KORD/EPKK
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 137

Identyfikator sie sprawdzil
                          Dzieki niemu zrobilem miedzy innymi taka fotke http://www.airliners.net/open.file?i...&TopOfYest=yes i bylem bardzo blisko tego co sie tam dzialo... (policjanci nie wnikali kto ja...)
                          Dzieki Diodak...
                          airliners.net
                          50D + BG-E2 + 70D
                          + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• piast9
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3267

U mnie przed blokiem też tak ludzie parkują, że zajmują jednym pojazdem kilka miejsc na raz.
                            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Diodak
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 696

Zamieszczone przez kocis
                              A ja bym się sprzaczał do mnie priorytety polecone idą przeważnie tydzień czasu a zwykłe priorytety do 2 dni. Tak jak ktoś powiedział, wszystko zależy od miejsca docelowego. Czasem z poczty do poczty głównej w tym samym mieście idzie jeden dzien a potem trzeba do większego miasta i dalej dalej w Polskę.

Ale byłbym niesprawiedliwy... nie tylko Poczta Polska robi takie numery. Juz trzy razy zdarzyło mi się, że dobry kurier nie doręczył przesyłki... adnotacja zwrotna do nadawcy "adresat nieznany" po czym przesyłka poszła drugi raz na ten sam adres i drugim razem jakoś się udało. W drugim przypadku "adresat nieobecny" mimo iż przez kilka dni kiedy czekałem na kuriera cały czas był ktoś w domu. I jeszcze raz to wogóle jakaś porażka bo paczka doszła do centrali miejskiej ... i tam przy przepakowywaniu zaginęła .
                              EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• MarekC
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 647

Zamieszczone przez yasin
                                Musze sie wtracic, niestety nie tylko nasza Poczta Polska..(ciach)
                                To jeszcze nic Yasin - teściowa razu pewnego wysłała wysłała pocztą (by oszczędzić na kosztach transferów) 800 EUR z Taurianova (Włochy, Calabria). Do Radomia doszła tylko rozerwana koperta, włożona w torebkę foliową. Obok adnotacja z Poczty Polskiej, że koperta dotarła do Polski rozerwana. 3 miesiące trwały wałki z włoskimi pocztą i karabinierami, po czym okazało się że kasę wyjęła pracownica poczty przyjmująca kopertę z kasą, bo ... zapomniała o jakichś opłatach i wydała całe swoje pieniądze...tak się tłumaczyła

Nie mniej jednak nie należy ułomnościami zagranicznych systemów pocztowych tłumaczyć, czy usprawiedliwiać (np. pisząc, ze nie jest tak źle) bałaganu w naszej poczcie
                                Pozdrawiam
                                Marek

Komentarz

Pracuję...