Diodak dzialal za friko, wszyscy przystali na to co ustalilismy, wiec w sumie nikt nie jest winny. Trzeba bedzie maltretowac poczte o zwrot kasy i dodrukowac id'kow. Ale moim zdaniem nikt nie jest winny zaistnialej sytuacji.
Mamy identyfikatory
Zwiń
X
-
-
Dlatego właśnie pytałem czy ktoś narzucał formę wysyłki, czy zostało to wspólnie ustalone. Narzucając - brałby odpowiedzialność. Przy wspólnych ustaleniach - oczywiście odpowiedzialność jest też wspólna, tak samo jak i ryzyko. Chociaż ja nie podjął bym się wysyłania listem zwykłym - po prostu chcę mieć zawsze podkładkę na piśmie, że coś zrobiłem.Komentarz
-
Nie wiem kto to konkretnie zaproponowal, ale wszyscy sie zgodzili, nie bylo sprzeciwow, tak wychodzilo taniej. Wiec ja bym nie szukal winnego tylko raczej wyjscia z sytuacji i potraktowal to jako lekcje na przyszlosc. Kazdy z nas mial jakies przejscia z poczta pewnie, wiec mogl doplacic wiecej i poprosic o polecony, przyznaje szczerze, ze mi nawet to przez mysl nie przeszlo, poprostu zapomnialem do czego poczta jest zdolna :/Komentarz
-
Jasna sprawa. W tej sytuacji jest czysto. Nie obciążam Diodaka odpowiedzialnością. Jednocześnie, gdyby pojawiła się nowa inicjatywa i dodruk ID, to sugeruje dorzucenie kosztów przesyłki rejestrowanej oraz 15% na pokrycie kosztów operacyjnych.300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
Zamówiłem 2 ID aby mieć na zapas a nie mam ani jednego
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2Komentarz
-
Nikt nie wybieral, mozna bylo sobie indywidualnie ustalic i ewentualnie doplacic wiecej. Ja tak zrobilem, dowiedzialem sie ile kosztuje wysylka do Niemiec i tyle Koledze Diodakowi doplacilem, wczesniej puscilem mu info, dlaczego wieksza wplata bedzie.Zamieszczone przez Michal-Czubakto wybierał formę przesyłki?
No coz, z poczta to zawsze ryzyko, pozostaje tylko wspulczuc osobom do ktorych nie doszlo i liczyc na druga edycje.Komentarz
-
To tak samo jak ja. I tu się kłania bezsens ubezpieczeń lub kupowania na zapas. :wink:Zamieszczone przez AlgierZamówiłem 2 ID aby mieć na zapas a nie mam ani jednego
300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
Ja zamówiłem jeden i toże nic. Już sie pogodziłem. Jak bedzie druga tura to sie pisze i tym razem poleconym trzeba bedzie to załatwić5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Z moich osobistych i firmowych doświadzczeń to z poleconymi jest różnie...
- priorytet idzie tak 1-3 dni
- priorytet + polecony 1-2 tygodnie a zdarza się że nawet i 3 miesiące w skrajnych przypadkach :-/
Oczywiście to zależy od poczty i czegoś tam jeszcze...
Jedna uwaga to sposób w jaki nasza "ukochana" Poczta Polska obchodzi się z naszymi przesyłkami. Raz byłem świadkiem przeładunku przesyłek na jakiejś stacji - to co zobaczyłem spowodowało że już nigdy nie prześlę nic delikatnego i wartościowego Pocztą.
PozdrawiamKomentarz
-
hehe wiem o czym mówiszZamieszczone przez HarnashZ moich osobistych i firmowych doświadzczeń to z poleconymi jest różnie...
- priorytet idzie tak 1-3 dni
- priorytet + polecony 1-2 tygodnie a zdarza się że nawet i 3 miesiące w skrajnych przypadkach :-/
Oczywiście to zależy od poczty i czegoś tam jeszcze...
Jedna uwaga to sposób w jaki nasza "ukochana" Poczta Polska obchodzi się z naszymi przesyłkami. Raz byłem świadkiem przeładunku przesyłek na jakiejś stacji - to co zobaczyłem spowodowało że już nigdy nie prześlę nic delikatnego i wartościowego Pocztą.
Pozdrawiam
mój kolega pracuje na poczcie i nie raz opowiadał jakie to wyszukane metody podawania sobie paczek wymyślają pracownicy
Komentarz
-
Musze sie wtracic, niestety nie tylko nasza Poczta Polska, mieszkalem pol roku w Kopenhadze, gubiono mi kazda paczke. Jak juz doszly to wszystkie byly otwierane i macane, zabrudzono mi bardzo drogi garnitur, zniszczono koszule :eek: Poprostu masakra, gorzej niz u nas. Zwalali wine, ze to po Polskiej stronie gubia, przetrzymuja brudza. Kierowniczka na poczcie glownej w Warszawie byla w szoku jak sie dowiedziala co robia z paczkami w Danii i jak sie tlumacza. Osobicie wyslala dokumenty poswiadczajace, ze z Polski paczki wychodzily po 2-3 dniach, na tamtych nie robilo to wrazenia, w koncu sie wnerwilem i napisalem do gazety i opisalem sytuacje jakie mnie spotkaly i podejscie dunskich pocztowcow. Dostalem odpowiedz, ze oni tez maja problemy z poczta nawet jeszcze wieksze i ze nic nie mozna na to poradzic, odeslali mnie do konsula, normalnie opad szczekiZamieszczone przez HarnashJedna uwaga to sposób w jaki nasza "ukochana" Poczta Polska obchodzi się z naszymi przesyłkami.
Potem rozmawialem, ze znajomymi z Wloch oraz Francji i Hiszpani i wszyscy mieli problemy z dunska poczta, wiec to nie tylko polskie paczki tak traktowali. Wiec u nas nie jest jeszcze tak tragicznie.
Komentarz
-
-
Gdzie, w DaniiZamieszczone przez Tomasz GolinskiPo prostu socjalizm
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Jak bys mi to Tomek wyjal z ust, tam wlasnie maja jak za socjalizmu z ta poczta. Konkretnie mieszkalem w Kopenhadze, dzielnica Lyngby.Komentarz
-
Z tym socjalizmem, widzi mi się, nie było tak źle. Wszystko zależało chyba od lokalizacji.300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
Komentarz