Co się dzięje ? (frekwencja)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coronado
    Początki nałogu
    • 2005
    • 291

Zamieszczone przez gawryl
    ja tam jestem zdegustowany tymi (i poprzednimi tez ) wyborami...

kolejny raz okazalo sie, ze demokracja karmi sie miernotami, frajerami, naiwniakami, glupcami lub ludzmi niewinnymi (np. z powodu starosci) ,nieumiejacymi podjac rozsadnie decyzji .... powaznie mysle o wyjezdzie z tego chorego kraju - tylko trzeba zalatwic zonie sensowne zajecie wiem, ze gdzies tam jest podobnie, moze nawet tak samo - ale jak czlowiek zarabia lepiej to kupuje se srodki znieczulajace (np. 5D ) i zyje mu sie..... szczesliwiej !
    Wyjechalem, lepiej zarabiam ale nie jestem pewien czy zyje szczesliwiej... I mimo, ze podobnie zalosnie oceniam ta nasza mloda demokracje to jednak chodze na wybory - w sobote musialem zrobic ponad 120 km zeby zaglosowac.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Rozumiem, że jestem cham, bo nie szanuje demokracji, i można do mnie pisać, że "pieprzę" A Twój argument jest logicznie piękny. To chyba pozostałość szkolenia z dialektyki
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• pn_
        Zablokowany
        • 2005
        • 857

Zamieszczone przez Kubaman
        raaanyyy Tomek... ale mieszasz, zupełnie jakbym gadał z pn_
        Kolega Kubaman niech sobie nie powiem czego mna nie wyciera. Jak ktos Kolegi zdaniem "miesza", to wystarczy rzeczowo wylozyc mu swoje argumenty wzgl. sprawdzalne fakty.

Komentarz

• MK_RasputiN

Nie uważam, aby zbojkotowanie wyborów było brakiem patriotyzmu, głupotą, czy czymkolwiek złym- ja sam nie byłem głosować i przyznaję się do tego
          bez bicia. Dla mnie dokonanie wyboru pomiędzy ugrupowaniami mającymi przejąć władzę w Polsce to jak wybór prezydenta pomiędzy gwałcicielem, pedofilem i seryjnym mordercą- nie ważna jak się wybierze- i tak będzie źle. Do póki na naszej arenie politycznej nie będzie uczciwych osób nie będę chodził na wybory.

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

Zamieszczone przez pn_
            Kolega Kubaman niech sobie nie powiem czego mna nie wyciera. Jak ktos Kolegi zdaniem "miesza", to wystarczy rzeczowo wylozyc mu swoje argumenty wzgl. sprawdzalne fakty.
            ja niczego nie wycieram. Po prostu Tomek przejął styl, który najlepiej opisuje podanie Twojego nicka. Bez złościwości ani zachwytu.
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

Zamieszczone przez MK_RasputiN
              Nie uważam, aby zbojkotowanie wyborów było brakiem patriotyzmu, głupotą, czy czymkolwiek złym- ja sam nie byłem głosować i przyznaję się do tego
              bez bicia. Dla mnie dokonanie wyboru pomiędzy ugrupowaniami mającymi przejąć władzę w Polsce to jak wybór prezydenta pomiędzy gwałcicielem, pedofilem i seryjnym mordercą- nie ważna jak się wybierze- i tak będzie źle. Do póki na naszej arenie politycznej nie będzie uczciwych osób nie będę chodził na wybory.
              dobry punkt ale zły. Żebym Ci uwierzył w te opowiastki, powinieneś pójść do wyborów i oddać głos nieważny. Lub na tego kogoś, kogo uważasz za uczciwego. Jeśli w twoim okręgu spośród kilkudziesięciu kandydatów nie znalazłeś ani jednego przyzwoitego, to śmiem twierdzić, że sie nie interesowałeś. Po prostu taka wymówka jest najprostsza, zwalenie winy na innych, a mnie to g.. obchodzi.
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• gawryl
                Uzależniony
                • 2004
                • 810

Zamieszczone przez Coronado
                Wyjechalem, lepiej zarabiam ale nie jestem pewien czy zyje szczesliwiej...
                ech, szczescie pijak jest szczesliwy, jak jest pijany. ja mam to wlasnie na mysli - jak se zaaplikuje srodki znieczuljace (np. w postaci lensa, body) to bym byl bardziej szczesliwy. tutaj (w kraju) brak sensownych perspektyw ;(

Zamieszczone przez Coronado
                I mimo, ze podobnie zalosnie oceniam ta nasza mloda demokracje to jednak chodze na wybory - w sobote musialem zrobic ponad 120 km zeby zaglosowac.
                podobnie i ze mna jest... zrezygnowany szedlem....i se nucilem

To nie karnawał ale tańczyć chcę
                I będę tańczył z nią po dzień
                To nie zabawa ale bawię się
                Bezsenne noce, senne dnie
                To nie kochanka ale sypiam z nią
                Choć śmieją ze mnie się i drwią
                Taka zmęczona i pijana wciąż
                Dlatego nie, nie pytaj więcej mnie
                Nie pytaj mnie, dlaczego jestem z nią
                Nie pytaj mnie, dlaczego z inną nie
                Nie pytaj mnie, dlaczego myślę że
                Że nie ma dla mnie innych miejsc

(Obywatel GC - "Nie Pytaj O Polskę")
                350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• lukasz_mar
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 38

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Niska frekwencja jest zjawiskiem pozytywnym. Idą tylko ci, co mają jakieś pojęcie. Najlepiej gdyby frekwencja wyniosła 0.01%. Wtedy byłaby szansa, że głosowali tylko ludzie mądrzy.
                  Ciekawa teoria statystyczna. Jak się ma do tego widza o rozkładzie normalnym dla dużych populacji.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez Kubaman
                    powinieneś pójść do wyborów i oddać głos nieważny.
                    A jakie to ma znaczenie? Dla szpanu?
                    Lub na tego kogoś, kogo uważasz za uczciwego. Jeśli w twoim okręgu spośród kilkudziesięciu kandydatów nie znalazłeś ani jednego przyzwoitego, to śmiem twierdzić, że sie nie interesowałeś.
                    U nas nie głosuje się na ludzi, tylko na listy (w wyborach do Sejmu). Powinieneś to wiedzieć.
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• Tomasz Golinski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 8623

Zamieszczone przez lukasz_mar
                      Ciekawa teoria statystyczna. Jak się ma do tego widza o rozkładzie normalnym dla dużych populacji.
                      Obawiam się, że nijak. Głupich jest więcej niż mądrych.

Komentarz

• kocis
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 472

Trochę tolerancji Panie Tomaszu Goliński.
                        A tolerancja to prosty fakt przyznania, że:
                        - inni nie są głupsi od nas;
                        - oraz, że równie jak my, posiadają dobre intencje.

W stwierdzenie, że głupich jest więcej znajduje się ukryta kontynuacja: MY jesteśmy w tej lepszej mniejszości. Smutne to. I jakże często okazuje się fałszem. A przykładów na takie myślenie z szacunku dla siebie samego nie będę przytaczał.
                        300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• pn_
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 857

To nieprawda. Tylko czesto glupimi nazywamy myslacych inaczej niz my.

Szczegolnie w mlodym wieku, kiedy uwazamy sie za tych madrzejszych. :-)

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

Zamieszczone przez pn_
                            To nieprawda. Tylko czesto glupimi nazywamy myslacych inaczej niz my.
                            :-)
                            Ty tak serio? wierzysz, ze madrych jest wiecej???? niewiarygodne ....

Komentarz

• kocis
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 472

Gawryl, a Ty do której się zaliczasz grupy?
                              300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• gawryl
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 810

Zamieszczone przez kocis
                                Gawryl, a Ty do której się zaliczasz grupy?
                                do grupy ludzi zdajacych sobie sprawe z danych statystycznych: wystarczy przyjrzec sie ilosci ludzi z wyksztalceniem wyzszym... lub na latwosc przyswajania sobie medialnej papki przez tak wielu...

ale osad o sobie pozostawiam innym (zreszta: mam gdzies co inni mysla o mnie - bo jestem tolerancyjny i im na to pozwalam )

Komentarz

Pracuję...