Zamieszczone przez tpop
Co się dzięje ? (frekwencja)
Zwiń
X
-
-
Rozwiązanie dobre, ale pamiętaj, że pojawiały sie już historie z głosowaniami sponsorowanymiZamieszczone przez Tomasz GolinskiDlatego trzeba wprowadzić opłaty.
Pół litra wódki na sporym obszarze tego kraju potrafi przekonywać..
Komentarz
-
przeciez to z naszych podatków poszly pieniadze na sfinansowanie wyborów. Jeszcze raz mam placic? Z jakiej racji?Zamieszczone przez Tomasz Golinskia ile płaciłeś w lokalu za udział?Komentarz
-
To jasne, ale z podatków wszystkich pracujących. Mi chodzi o to, żeby płacili tylko ci, którzy mają ochotę głosować.Zamieszczone przez tpopprzeciez to z naszych podatków.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Czyli raz zaplace za wybory ze wszystkimi a drugi raz tylko z tymi co chca glosowac. Jakos nie uklada mi sie to w logiczną caloscZamieszczone przez Tomasz GolinskiMi chodzi o to, żeby płacili tylko ci, którzy mają ochotę głosować.Komentarz
-
-
Wybory nie moga byc platne dodatkowo skoro sa powszechnym obowiazkiem obywatela. To bylby kolejny podatek.Komentarz
-
-
Tomek, co Ty pieprzyszZamieszczone przez Tomasz GolinskiNiska frekwencja jest zjawiskiem pozytywnym. Idą tylko ci, co mają jakieś pojęcie. Najlepiej gdyby frekwencja wyniosła 0.01%. Wtedy byłaby szansa, że głosowali tylko ludzie mądrzy.
Przecież wybory z natury są demokratyczne (znaczy uczciwe wybory), a Ty za swoim wodzem jesteś przeciwko demokracji, a więc i przeciwko wyborom. Po co więc w ogóle się wymądrzasz?
Komentarz
-
Demokratyczne \neq wszyscy mogą głosować, vide Grecja, więc pieprzysz.
A wrogiem demokracji jest osobiście. Każdy system jednak ma lepsze wydanie i gorsze.
A jak nie masz nic do napisania na temat, to nie pisz.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
Tomku, jeszcze jedna strona medalu. Mała frekwencja oznacza małe zainteresowanie polityką, a to oznacza małe zainteresowanie losami ojczyzny. A to oznacza małą odpowiedzialność.
Skoro wszyscy tak narzekają na nieodpowiedzialnych posłów, niech sami będą odpowiedzialni. Naprawdę - bojówkarze LPR, SLD pójdą do wyborów, bo im je wódz opłaci (jeśli będzie trzeba) w ramach kosztów kampanii.Komentarz
-
Hmm, wydaje mi się, że największe budżety na kampanie to miały nie LPR i SLD, ale PO i PiS...Zamieszczone przez KubamanSkoro wszyscy tak narzekają na nieodpowiedzialnych posłów, niech sami będą odpowiedzialni. Naprawdę - bojówkarze LPR, SLD pójdą do wyborów, bo im je wódz opłaci (jeśli będzie trzeba) w ramach kosztów kampanii.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
przekręciłeś moją intencję, mam nadzieję, że niechcący.Zamieszczone przez Tomasz GolinskiHmm, wydaje mi się, że największe budżety na kampanie to miały nie LPR i SLD, ale PO i PiS...
Napisałem, że jeśli wprowadzisz opłate za głosowanie, nic to nie pomoże, a wręcz przeciwnie. A to dlatego, że świadomych ludzi pójdzie głosować nawet mniej niż wczoraj. A dla zastępów zorganizowanych bojówek, aktywistów i "żelaznych elektoratów" nie będzie problemu, gdyz takim ludziom można bez problemu opłacić koszt udziału w głosowaniach. To swojego rodzaju armia wypełniająca rozkazy, trzeba tylko zapłacić żołd.
Takie zag4rożenie moze stworzyć każde ugrupowanie, niezależnie od budżetu. To zależy tylko od ludzi (akurat PO i PiS mnie w tym względzie nie niepokoją).Komentarz
-
A jednak to Po i PiS wygraly wybory, nie SLD czy LPR, mimo że programy gospodarcze miały całkowicie zgodne.Zamieszczone przez KubamanTakie zag4rożenie moze stworzyć każde ugrupowanie, niezależnie od budżetu. To zależy tylko od ludzi (akurat PO i PiS mnie w tym względzie nie niepokoją).30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Komentarz
-
po pierwsze nie zgadzam sie do porównywania programu PO i SLDZamieszczone przez Tomasz GolinskiA jednak to Po i PiS wygraly wybory, nie SLD czy LPR, mimo że programy gospodarcze miały całkowicie zgodne.
po drugie,co to ma do tematu rzekomego poprawienia jakosci wyborów, poprzez wprowadzenie opłat za głosowanie
Komentarz
Komentarz