Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
Wątpię żeby ich interesował taki niszowy rynek.Mysle,ze gdyby pokazali cos na FF z sensownym optycznym wizjerem to wymietliby konkurencje. A skoro 5D mkII mozna sprzedac za 2k$ to i takie cudo pewnie tez bo jest tansze w budowie. Mysle,ze znalezli by na to sporo amatorow. Do tego AF, nowe szkla i konwerter EF pozwalajacy na obsluge AF. To na pewno skusiloby wielu. I ladnie podgryzlo Leice;]"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Tez tak na poczatku myslalem ale to bylaby konkurencja dla Nex-7, OM-D, X-1 Pro a i przy okazji M9. Czy to w sumie az taki niszowy rynek? A M9 podobno ladnie wypchala kieszenie Leici;P Najgorzej z optyka...bo robic dla Evili Aps-c i FF oddzielna? Robic tylko FF? Bedzie drogo ale i tanie Evile by sie przydaly...Komentarz
-
No zobaczymy.
Póki co będzie naleśnik?
http://www.canonrumors.com/2012/05/c...ke-coming-cr3/
Po co i do czego?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Spekulacja idzie w kierunku bezlusterkowca - ale z jaką matrycą ? (APS-H ?). no i te 2.8 czy rzeczywiście płaskość jest tak wazna - przecież 35 2.0 ma się dobrze....No zobaczymy.
Póki co będzie naleśnik?
http://www.canonrumors.com/2012/05/c...ke-coming-cr3/
Po co i do czego?
Dziwne...
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |Komentarz
-
Też uważam że dziwne ale może jak się pokaże to coś się wyjaśni."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Jako nowy aż musiałem pogooglać na forum: Bonk = niezła zabawa. Ale teraz mamy nowy obiektyw którego celu po prostu nie rozumiem
Doc
Canon 1D IV i 5DSR| szkła EF | Olympus OMD E-M1 + szkła |Canon S95 | | PC
Pentax MX | Takumar 50/1.4 |Komentarz
-
-
Kanon całkiem niedawno dołączył do grupy M43 i jego (wkrótce premiera) bezlusterkowiec będzie mieć 2x cropa. Choć to tylko plotki wieść gminna niesie, że mają dać sensor typu: lord of darkness - wymiar technologiczny z 5D3; w zamian wszystkie super szkła mikro43 będą pasować do bezlusterkowca Canona, który ma zmieść z Ziemii Nex-7: wizjer 4 MPx! focus pee king pod stare modele FD!, sensor crop 2x, ale tylko 16 MPx z optymalizacją pod wideo (współpraca z Panasem). Owocem czego będzie super jakość wideo (4K, 24/25/30). Podobno wspólnymi siłami opracowali z Panasem lepszy algorytm skalowania obrazu/pixel bining. GH3 w wideo podobno w ogóle nie szumi do 6400
(jak 5D3). Bezlusterkowca testowali już Getki i BBSi, które zażądało podobno zastosowania kodeka 4:4:4! znanego z modeli pro, ale tego nie dadzą w modelu dla Kowalkskiego (planują dwa modele: tańszy dalmierz retro i coś na kształt GH3; z "pełną spec" pod wideo i... właśnie BBSi certyfikatem).
Tańszy model ma kosztować $200 mniej od Nex-7, droższy tyle co C300 i ma być właśnie bekapem C300 w kieszeni reporterów BBSi.
z dedykacją dla G32PL
Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz