Leica M ... ? takie tam przemyślenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bahrd
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 3053

Kilka uwag o M9M (m.in. porównanie z Kodakiem T-Max): http://chromasoft.blogspot.com/2012/...nsitivity.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Natasha
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 26

Dzień dobry.
      Jestem ogromnie ciekawa kultury pracy ww. aparatu, a dokładniej głośności otwieranej migawki. Czy któryś/-aś z kolegów bądź koleżanek ma porównanie z 5Dmk3 w trybie cichym? Bardzo proszę :-)

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Jaki tam tryb cichy. M9 jest głośne.

Komentarz

• filharmoniusz
          Bywalec
          • 2010
          • 155

No właśnie, dwa dni temu miałem okazję wykonać kilka zdjęć tym aparatem w sklepie. Dźwięki wydaje całkiem głośne, może nie takie jak lustro, ale myślałem, że będzie bardziej dyskretny. Oczywiście nadal jest to raczej dyskretna praca, kultura działania, o którą pytałaś. Zainteresował mnie jeszcze jeden taki dźwięk po wykonaniu zdjęcia, coś podobnego jak automatyczny przesuw filmu w analogowych aparatach, trwa niecałą sekundę. Co to jest? To imitacja dźwieku przesuwania filmu przez winder? czy może dźwiek naciągania migawki po wyzwoleniu jej?

PS. Moja dziewczyna stwieredziła, że strasznie archaiczny LCD, jak na aparat za 2400zl (nie doczytała sobie jednego zera)

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

To jest dźwiek naciągania migawki - chyba
            Możan co prawda ustawić tryb cichy na zasadzie, że to naciąganie jest w momencie jak zwolnimy przycisku spustu, ale nie zmienia to faktu, że go głosności M6 to daleko. No ale tam była płócienna migawka..

Komentarz

• jellyeater
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 1631

PS. Moja dziewczyna stwieredziła, że strasznie archaiczny LCD, jak na aparat za 2400zl (nie doczytała sobie jednego zera)
              Nieźle go wyceniła.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• Bahrd
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 3053

Zamieszczone przez filharmoniusz
                Zamieszczone przez jellyeater
                Nieźle go wyceniła.
                O mało co nie kupiłem w ten sposób korby XTR - też "widziałem" 198zł, a że płacić chciałem kartą, to pewnie za szybko bym się nie zorientował...
                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

Pracuję...