To ze Canon cen nie podniesie to raczej pewne, ale zapewne zrobią to sprzedawcy jeśli pojawią się braki w magazynach...
Zatrzęsło Japonią
Zwiń
X
-
-
Ciekawe, czy nieszczęsne trzęsienie ziemi będzie miało wpływ na dostawy do europy i ceny.fotografia & jazzKomentarz
-
Pewnie nie.. ale zawsze zostaje 3 fabryka w ŌitaO tym, że fabryka obiektywów w Utsunomiya ucierpiała Canon już poinformował, ale w drugiej fabryce, w Fukushima, znajdującej się w okolicy uszkodzonej elektrowni atomowej, też pewno nie obyło się bez utrudnień i/albo zniszczeń, więc nie będzie to bez wpływu na ceny obiektywów Canona.
Pozdrówka
Komentarz
-
www.image-sport.net moja www
www.imagesport.digart.pl prace
www.facebook.com/imagesportnet
7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7Komentarz
-
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
Ale czy Canon lub inny producent potrzebuje pretekstów do podnoszenia cen?
Komentarz
-
-
Satelitarne zdjęcia zrobione nad Japonią obrazują skalę zniszczeń w dziesiątkach przedmieść i dziesiątkach tysięcy domów i zakładów przemysłowych.
C-F-K - foreverKomentarz
-
Możesz podać źródło informacji?
Ja mam informację prosto z Canon Polska, od znajomych i oni dostali informację z centrali, że cytuję "nie ma poważnych zniszczeń, kilka fabryk wstrzymało chwilowo produkcję, ale w tym tygodniu wszystko powinno zacząć funkcjonować normalnie".
Oczywiście ktoś może tu napisać, że to jest tylko PR, aby paniki nie wywoływać, a z drugiej strony może się w tym tygodniu okazać, że coś jednak nie gra, mimo, że na pierwszy rzut oka nie widzieli problemu.
Z doświadczenia handlowego nie panikowałbym, zarówno jeśli chodzi o całą gospodarkę jak i ceny sprzętu Canon'a. Jak widać na rynkach finansowych trzęsienie ziemi nie wywołało zauważalnych spadków. Japończycy raz dwa odbudują to co jest do odbudowania a co więcej może to być impuls dla wielu firm do ożywienia (uruchomienie specjalnych środków przez Państwo, pomoc zewnętrzna itp.).
Tak czy siak, nie pomoże to Japonii wyjść z recesji... ale to już wychodze poza tematykę forum.Komentarz
-
www.image-sport.net moja www
www.imagesport.digart.pl prace
www.facebook.com/imagesportnet
7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7Komentarz
-
Już chyba było, ale jeszcze raz - tu są oficjalne komunikaty:
This is Canon's official global site. You can view Canon's vision, management strategies, business areas, the latest news, corporate information, investor information, sustainability activities, and more.
Możesz podać źródło informacji?
Ja mam informację prosto z Canon Polska, od znajomych i oni dostali informację z centrali, że cytuję "nie ma poważnych zniszczeń, kilka fabryk wstrzymało chwilowo produkcję, ale w tym tygodniu wszystko powinno zacząć funkcjonować normalnie".
Oczywiście ktoś może tu napisać, że to jest tylko PR, aby paniki nie wywoływać, a z drugiej strony może się w tym tygodniu okazać, że coś jednak nie gra, mimo, że na pierwszy rzut oka nie widzieli problemu.
Z doświadczenia handlowego nie panikowałbym, zarówno jeśli chodzi o całą gospodarkę jak i ceny sprzętu Canon'a. Jak widać na rynkach finansowych trzęsienie ziemi nie wywołało zauważalnych spadków. Japończycy raz dwa odbudują to co jest do odbudowania a co więcej może to być impuls dla wielu firm do ożywienia (uruchomienie specjalnych środków przez Państwo, pomoc zewnętrzna itp.).
Tak czy siak, nie pomoże to Japonii wyjść z recesji... ale to już wychodze poza tematykę forum.Komentarz
-
...CANON nie wie, kiedy wznowi produkcję w trzech uszkodzonych przez trzęsienie ziemi zakładach. Jedna z tych fabryk wytwarza soczewki, druga drukarki atramentowe, a trzecia http://www.tvn24.pl/-1,1695886,0,1,p...wiadomosc.htmlNie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
chyba nie ma sie co podniecac bo widac ze co ma pojsc do gory to pojdzie, nie chcialbym tylko zeby na tym zarobili spekulanci i posrednicy, ale gdyby canon [bo glwonie to kupuje] wydal oswiadczenie ze podnosi ceny o 5% i te 5% idzie np na Japanese Red Cross to ja bardzo chetnie kupie drozej !!
a teraz lepszym linkiem jest chyba ten
Google.org connects nonprofits to funding & additional resources. Learn about our philanthropy program and goal to aid underserved communities.
na pare jenow stac kazdegoEOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
Nie wiem czy jeden z najbardziej rozwinietych gospodarczo krajów potrzebuje pomocy finansowej z zewnatrz, bo z tym dadza sobie rade sami.Komentarz
Komentarz