Sesja ślubna na cmentarzu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gervee
    Początki nałogu
    • 2004
    • 371

Sesja ślubna na cmentarzu

Witam!
    Przeglądam sobie statystyki wyników wyszukiwania strony i ze zdziwieniem znalazłem "sesja ślubna na cmentarzu" ... czy sądzicie, że faktycznie jest to dobre miejsce na robienie ludziom zdjęć "ślubnych"? Mam mieszane uczucia.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

na cmentarzu jako takim , nazwijmy to typowy z alejkami pelnymi grobow , chyba nie bardzo , tzn dla mnie to juz przegiecie...
    no comment...

Komentarz

• fahrenheit
      Początki nałogu
      • 2008
      • 360

ja bym takiej nie chciał, choć nie wiem co lepsze market czy cmentarz

Komentarz

• bundy
        Uzależniony
        • 2006
        • 760

Jak Steczkowska mogła sobie zrobić sesję na cmentarzu do jakiegoś kolorowego piśmidła, to czemu ślubniaki nie mogą? ;-)
        A tak poważnie mówiąc, to ludzie są bardzo różni i pary też trafiają się w końcu bardzo zróżnicowane - jedni będą grzeczni i poukładani robiąc sobie sesję na ukwieconej łące, a drugim razem trafisz na mrocznych fanów gotyku, albo jakieś emo dziwolągi i będą się chcieli focić na cmentarzu, w rzeźni, prosektorium, czy też innych makabrycznych miejscach.
        Tak z innej nieco beczki, to jakaś firma produkująca trumny wydała kalendarz ze zdjęciami na których lekko odziane modelki pozują z ich wyrobami ;-))
        Czyli jednak jest zapotrzebowanie na takie miejscówki ;-)
        1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• rycerz
          Bywalec
          • 2008
          • 227

okropnośc! okropnosc jednym słowem, nie moge zrozumiec sesji w starych fabrykach, wysypiskach smieci i śmietnikach, a na cmentarzu to totalne przegięcie...
          nx100

Komentarz

• tombas
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2194

Może nie sesje, ale zdjęcia młodym (takie było ich życzenie) jak składaja kwiaty na grobie jednego z rodziców tak, robiłem. Oczywiście ani w albumie ani w prezentacji ich nie było, były tylko na płycie.
            Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
            (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• mieszko_1vp
              Zablokowany
              • 2009
              • 618

Zamieszczone przez rycerz
              okropnośc! okropnosc jednym słowem, nie moge zrozumiec sesji w starych fabrykach, wysypiskach smieci i śmietnikach, a na cmentarzu to totalne przegięcie...
              a byś sie zdziwił ile par chce sesje w "opuszczonych"

Komentarz

• Mad_Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1458

Czy ja wiem, zalezy jak by ta sesja miala wygladac. W zasadzie klijent nasz pan. Ja tam jestem otwarty na wszystko choc jak by mi sie mieli klasc na czyis nagrobkach to chyba bylo lekkie przegiecie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
                Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• rycerz
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 227

Zamieszczone przez mieszko_1vp
                  a byś sie zdziwił ile par chce sesje w "opuszczonych"
                  no właśnie zawsze sie zastanawiam czy to wychodzi od fotografa, który delikatnie sugeruje ;-) że teraz taka fajna moda jest i żeby PM nie była zacofana ;-) czy młodzi sami wychodzą z inicjatywą fotografowania w fabryce?
                  pytanie: czy moda nie zniknie tak szybko jak sie pojawiła a PM nie będzie zniesmaczona oglądajac te zdjecia za 5 czy 10 lat?
                  czy wyglądanie synchroniczne zza drzewka nie jest czasem bezpieczniejsze... ;-) ?
                  nx100

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Mi się pomysl podoba Zrobił bym seta, zaczynając od miłosnych spojrzeń w dlugiej alejce cmentarnej, potem jakieś lekkie zaloty na nagrobku, przywiązanie panny mlodej do pomnika, pan młody zdejmuje marynare i kopie dół obok, panna młoda ma coraz więcej niepokoju w oczach, itd. itd., potem pani młoda lezy w 'trumnie' z kartonu, na końcu pan mlody usmiechnięty trzyma w reku "kontrakt malżeński", na tle świeżo uklepanej ziemi. Potem, "przypadkowo" podsunąłbym te zdjęcia dzieciom w/w-nych, kiedy bedą w wieku późno-przedszkolnym...
                    Copyrajty zastrzeżone.

Echhh, czego to ludzie nie wymyślą, żeby sie wylansowac na indywiduum... <kręci glową>
                    Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157.
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• headless-horseman
                      • 2009
                      • 12

To chyba jednak małe niepozoumienie

Cmentarz na plener ślubny to chyba jednak małe nieporozumienie. Robię zdjęcia plenerowe w różnych miejscach np. kościoły, stare pałace czy nowoczesne osiedla, ale cmentarz uważam ze jedno z tych miejsc, gdzie plener ślubny jest zwyczajnie niesmaczny. Natomiast cmentarze jako obiekty do fotografowania polecam jak najbardziej

Komentarz

• mieszko_1vp
                        Zablokowany
                        • 2009
                        • 618

no właśnie zawsze sie zastanawiam czy to wychodzi od fotografa, który delikatnie sugeruje ;-) że teraz taka fajna moda jest i żeby PM nie była zacofana ;-) czy młodzi sami wychodzą z inicjatywą fotografowania w fabryce?
                        pytanie: czy moda nie zniknie tak szybko jak sie pojawiła a PM nie będzie zniesmaczona oglądajac te zdjecia za 5 czy 10 lat?
                        czy wyglądanie synchroniczne zza drzewka nie jest czasem bezpieczniejsze... ;-) ?
                        jeśli robisz jakiemuś koledze-fotografowi-to na pewno nie będzie chciał zdjęć w stylu "przytulanie i obejmowanie drzewa"
                        Temat z kopaniem dołu i zakopywaniem Panny Młodej też już się przewinął.
                        ja jak Robię ślubniaki-to są dwie wersje zdjęć-dla Rodziny i dla Młodych-czasami sam "zmuszam" Pare młodą do zapozowania "dla rodziny"

Komentarz

• ryszard_ochódzki
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 255

Polecam obejrzeć fachowców w dziedzinie "trash the dress" http://www.bwphotography.pl/blog/?p=2340
                          Mordo Ty moja !

Komentarz

• MM-architekci
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2227

czemu to ma byc MODA ? ... moda to jest 15 na 20 zdjec robionych fishem , ale odkad dobor miejsc , stylizacji , poz itd byl i jest moda ? ;] , w koncu to zalezy zawsze od tego co chce klient , co chce pokazac fotograf i co RAZEM chca zrobic

owszem moze i dla jednych to glupi pomysl ale dla innych pstrykanie w parku jest glupie i nudne
                            no comment...

Komentarz

• grzybek_75
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 26

Według mnie ślubna sesja na cmentarzu to nie tyle przegięcie ze względu na parę młodą i estetykę ile robienie sobie "jaj z pogrzebu" tzn. jest to miejsce, ktoremu należy się powaga i szacunek a sesja ślubna to niejako połaczenie fashion/glamour itp czyli zabawa. Wydaje mi się, że z tego powodu byłbym na nie. Natomiast jeśli para młoda ma czarny humor to profesjonalista może czy powinien spełniać zachcianki, byle nie kosztem robienia trzody w takich miejscach.

Komentarz

Pracuję...