Webinarium test.
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
To jest nagrywane "na żywo" bez montażu czyli robię coś na ekranie i jednocześnie mówię co robię. Na montażu się nie znam zupełnie. Zresztą lekcej "a la naturele" są zwykle ciekawsze od takich uładzonych. :-)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Fajnie to wyszło
I dowiedziałem się że i w LR/ACR też ALT działa przy pokazywaniu clippingu
To kiedy następne ?
Aha no i niestety ale link z akcją do wyostrzania nie działa, stronka się po prostu nie otwiera
Komentarz
-
Masz jakiś pokręcony internet. U mnie działa bez problemu. http://www.potoczek.com/downloads/
Janusz,
-
Dzięki za bezinteresowne zaangażowanie, Twoją akcję wyostrzania używam bardzo często (jest świetna). Pozdrawiam
Jaro WKomentarz
-
Kurcze! Rewelka. Na prawdę, wielki szacunek za pomysł, chęci i dzielenie się czymś co jest mega potrzebne!
Jeszcze tylko jakiś pliczek by sie przydał ze wszystkimi akcjami ;DKomentarz
-
Wielkie ukłony w stronę Janusza Body, naprawdę proste podstawy wywoływania RAWa a przez te 12 minut człowiek nauczył się kilki fajnych bajerów, a nie bezsensownych zmieniania suwaczków
Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak clipping a to jest zarąbista sprawa. Czekam ze zniecierpliwieniem na kolejny filmik
FFKomentarz
-
Ja troche z innej beczki.
1) Swietna robota. Naprawde.
2) nie mtsleliscie moze o iTunes i podcastach?
Np Photoshop Uset TV czy Layers Magazine TV sa tam.
Warunkiem byla by instalacja "nieszczesnego" iTunes - latwa nazwa
Osobiscie nie darze sympatia iTunes ale Podcast'y mi sie podobaja.
Jakakolwiek bedzie prezentacja - bedzie mi to pasilo.
Jeszcze raz gratuluje pomyslu, realizacji, wykonania.Komentarz
-
Bardzo fajny tutorial, już czekam na dalsze części.Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLightKomentarz
-
Śmiem twierdzić, że całkowicie pomijalny i niezuważalny w tym wypadku.
Wiem,że wygląda to jak herezja dla kogoś wychowanego w świecie DVD czy avików, ale w trybie kompresji AAC mogącej obsłużyć jednocześnie do 48 kanałów równoległych różnica między wagą mono czy stereo jest nieistotna.
Jeśli chodzi o bitrate audio - rasamplowałem go 96kbps.
Zresztą, chętnie porozmawiam o efektach, kiedy pliki o których mówię będą do ogólnego zaciągu (właśnie upload'uję je Januszowi).
Nadmieniam, że grają się adobe flash player'em (jeśli go nie posiadasz - otwórz przeglądarką - Twoja przeglądarka internetowa ściągnie ci go w chwilkę i zreskaluje okno do wymiarów Twojego monitora) lub media player classic (na pewno) czy też allplayer (podobno).Ostatnio edytowany przez Mellan; 10776.C-F-K - foreverKomentarz
-
Tak jak mowi Mellan. Wczoraj sprawdzilem WMP działa ładnie i all playerem też na 100%. Ale warto ściągnąć kodeki K Lite Mega Codec Pack - 22 mb waży ale przynajmniej nie ma opcji zeby cos nie "poszło".Komentarz
-
Mellan skonwertował plik do f4v więc pliki mniejsze (podzielone na dwa) i powinny się szybciej sciągać tudzież powinny się odtwarzac w przeglądarce :-)
Janusz,
-
Jest następna lekcja - link w T&T w pierwszym poście #68
Janusz,
Komentarz