Webinarium test.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Zamieszczone przez Mellan
    Tak, to najszybsza metoda.
    Mono powstaje jako wypadkowa kanałów. W tym wypadku to sygnał źródłowy zapisany jako stereo, z lekkim szumem w lewym. Połączenie ich i podwyższenie poziomu spowoduje, że szum będzie bardziej słyszalny w tle.
    Miałem na myśli utworzenie mono przez wyrzucenie zaszumionego kanału Zgoda, że to mały wkład do bitrate, ale zawsze.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Zamieszczone przez Alde
      Lynda robi w 800x600 i jest zupełnie oki .. nie mowiąc o jakości
      Tak. Zgadza się. Ale ja nie Lynda i nie mam tych narzędzi, które mają oni. Zresztą nie zamierzam z nimi konkurować :-)

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Alde
        Początki nałogu
        • 2008
        • 360

Zamieszczone przez Janusz Body
        Tak. Zgadza się. Ale ja nie Lynda i nie mam tych narzędzi, które mają oni. Zresztą nie zamierzam z nimi konkurować :-)
        Oki oki ja tylko w kwestii nieczytelnych napisów po zmniejszeniu materiału ... nawet przyjemny lektor Ci wyszedł a to nie takie proste ...

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Zamieszczone przez Alde
          Oki oki ja tylko w kwestii nieczytelnych napisów po zmniejszeniu materiału ... nawet przyjemny lektor Ci wyszedł a to nie takie proste ...
          To jest nagrywane "na żywo" bez montażu czyli robię coś na ekranie i jednocześnie mówię co robię. Na montażu się nie znam zupełnie. Zresztą lekcej "a la naturele" są zwykle ciekawsze od takich uładzonych. :-)

Janusz,

Komentarz

• xsardas
            Uzależniony
            • 2008
            • 731

Fajnie to wyszło I dowiedziałem się że i w LR/ACR też ALT działa przy pokazywaniu clippingu To kiedy następne ?

Aha no i niestety ale link z akcją do wyostrzania nie działa, stronka się po prostu nie otwiera

Komentarz

• Janusz Body
              Moderator
              • 2004
              • 5757

Zamieszczone przez xsardas
              Fajnie to wyszło I dowiedziałem się że i w LR/ACR też ALT działa przy pokazywaniu clippingu To kiedy następne ?

Aha no i niestety ale link z akcją do wyostrzania nie działa, stronka się po prostu nie otwiera
              Masz jakiś pokręcony internet. U mnie działa bez problemu. http://www.potoczek.com/downloads/

Janusz,

Komentarz

• JaroW
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 42

Dzięki za bezinteresowne zaangażowanie, Twoją akcję wyostrzania używam bardzo często (jest świetna). Pozdrawiam
                Jaro W

Komentarz

• Fumar
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 206

Kurcze! Rewelka. Na prawdę, wielki szacunek za pomysł, chęci i dzielenie się czymś co jest mega potrzebne!

Jeszcze tylko jakiś pliczek by sie przydał ze wszystkimi akcjami ;D

Komentarz

• bartorux
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 137

Wielkie ukłony w stronę Janusza Body, naprawdę proste podstawy wywoływania RAWa a przez te 12 minut człowiek nauczył się kilki fajnych bajerów, a nie bezsensownych zmieniania suwaczków Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak clipping a to jest zarąbista sprawa. Czekam ze zniecierpliwieniem na kolejny filmik
                    FF

Komentarz

• mor_feusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1370

Ja troche z innej beczki.
                      1) Swietna robota. Naprawde.
                      2) nie mtsleliscie moze o iTunes i podcastach?
                      Np Photoshop Uset TV czy Layers Magazine TV sa tam.
                      Warunkiem byla by instalacja "nieszczesnego" iTunes - latwa nazwa
                      Osobiscie nie darze sympatia iTunes ale Podcast'y mi sie podobaja.
                      Jakakolwiek bedzie prezentacja - bedzie mi to pasilo.
                      Jeszcze raz gratuluje pomyslu, realizacji, wykonania.

Komentarz

• myslidar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1010

Bardzo fajny tutorial, już czekam na dalsze części.
                        Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
                        Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• Mellan
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1851

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                          Miałem na myśli utworzenie mono przez wyrzucenie zaszumionego kanału Zgoda, że to mały wkład do bitrate, ale zawsze.
                          Śmiem twierdzić, że całkowicie pomijalny i niezuważalny w tym wypadku.
                          Wiem,że wygląda to jak herezja dla kogoś wychowanego w świecie DVD czy avików, ale w trybie kompresji AAC mogącej obsłużyć jednocześnie do 48 kanałów równoległych różnica między wagą mono czy stereo jest nieistotna.
                          Jeśli chodzi o bitrate audio - rasamplowałem go 96kbps.
                          Zresztą, chętnie porozmawiam o efektach, kiedy pliki o których mówię będą do ogólnego zaciągu (właśnie upload'uję je Januszowi).
                          Nadmieniam, że grają się adobe flash player'em (jeśli go nie posiadasz - otwórz przeglądarką - Twoja przeglądarka internetowa ściągnie ci go w chwilkę i zreskaluje okno do wymiarów Twojego monitora) lub media player classic (na pewno) czy też allplayer (podobno).
                          Ostatnio edytowany przez Mellan; 10776.
                          C-F-K - forever

Komentarz

• Fumar
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 206

Tak jak mowi Mellan. Wczoraj sprawdzilem WMP działa ładnie i all playerem też na 100%. Ale warto ściągnąć kodeki K Lite Mega Codec Pack - 22 mb waży ale przynajmniej nie ma opcji zeby cos nie "poszło".

Komentarz

• Janusz Body
                              Moderator
                              • 2004
                              • 5757

Mellan skonwertował plik do f4v więc pliki mniejsze (podzielone na dwa) i powinny się szybciej sciągać tudzież powinny się odtwarzac w przeglądarce :-)

Janusz,

Komentarz

• Janusz Body
                                Moderator
                                • 2004
                                • 5757

Jest następna lekcja - link w T&T w pierwszym poście #68

Janusz,

Komentarz

Pracuję...