Nikon walczy z PolishNikonService.com

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ernest_DLRS
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1216

Zamieszczone przez Krzychu
    To w takim razie po co ten klub ?
    No napewno nie po to, by być "pachołkami" Canon'a, grzecznie wypełniającymi wszelkie polecenia.

Wiadomo - ale tutaj wszyscy tak zazdrościli support dla klubu Nikona od Nikon Polska, a może oni po prostu byli cwani - mieli jakby nie patrzeć darmową reklamę, grono fanatyków (słyszałem parę tekstów ), itd. jakimś tam niewielkim kosztem ?
    Może lepiej na to spojrzeć bardziej trzeźwo że gromadzenie się pod jakimś tam znakiem producenta jest dość dziecinne i o to właśnie producentowi chodzi ?
    Support firmy - tak; Władza firmy - nie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez KMV10
    Ja tam nie zazdrościłem, bo mi to przypominało PRL - niby wszyscy klienci równi, ale ci są równiejsi... Taka usługa spod lady.
    Generalnie masz dobre spostrzeżenie - warto by uściślić kto właściwie miał ten support, bo może się okazać, że niby wszyscy z forum N ale tak naprawdę wybrana grupka, w tym kontekście uciszanie sprawy na FN daje do myślenia.
    Ścisły support z tego co się orientuję przypadał najlepszym członkom klubu a nie każdemu userowi foruma. Też mam tam konto i swego czasu korzystałem z żółtego forum, ale żadnego supportu od Nikona nie uświadczyłem

Trzeba odgraniczać darmową reklamę jaką napewno w jakimśtam stopniu stworzymy Canon'owi, od wypełniania jego poleceń. Klub Nikona niestety daje sobą manipulować przez Nikon Polska, i tego trzeba się pilnować jak ognia.
    Moim zdaniem.
    Ostatnio edytowany przez Ernest_DLRS; 14281. Powód: Automerged Doublepost
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
      A co do akcji Nikon Polska - żałosna zagrywka. Jeśli nie chcą aby takie strony powstawały, niech wywiązują się rzetelnie ze swych obowiązków.
      Ale jakiej akcji? Nikon Polska jeszcze się w tym temacie nie wypowiedział, jedynie właściciel/administrator forum. Czytałeś w ogóle ten wątek?
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Ernest_DLRS
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1216

Administrator forum Nikona dostał pismo czy tam mejla od Nikon Polska aby podjął on interwencję w tej sprawie.

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• KMV10
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2320

Ścisły support z tego co się orientuję przypadał najlepszym członkom klubu a nie każdemu userowi foruma. Też mam tam konto i swego czasu korzystałem z żółtego forum, ale żadnego supportu od Nikona nie uświadczyłem
          A jaka jest rola tych najlepszych członków w aktualnym konflikcie z Nikonem dot. wzmiankowanej strony?

Komentarz

• Ernest_DLRS
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1216

Nie mam pojęcia, jaka jest ich rola. Nie śledzę tego tematu dokładnie.
            A w temacie strony "anty-serwisowej" oficjalnie wypowiedział się jedynie admin foruma, a nie wszyscy ważniejsi członkowie Klubu.

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Administrator forum Nikona dostał pismo czy tam mejla od Nikon Polska aby podjął on interwencję w tej sprawie.
              Źródło/link?
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Merde
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez muflon
                Źródło/link?

Komentarz

• Krzychu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3611

Zamieszczone przez Merde

Głupio Ci teraz ?
                  Pozdrowienia,
                  KZ
                  KZ Aviation Photography

Komentarz

• KMV10
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2320

Za optyczne.pl:
                    ""W zwiazku z informacja uzyskana bezposrednio od Nikon Polska, informujaca mnie o fakcie jednostronnego dzialania w sprawie niedoskonalosci serwiu Niikon Polska, uprzejmie prosze o u usuniecie linkow prowadzacych do strony opisujacej sposob dzialania w/w serwisu. Ode mnie napisze ze akcja ODNIOSLA SKUTEK, zwrocono uwage na problem, jednak linkowanie do portalu dzialajacego w jedna strone, bez poznania uzasadnienia drugiej, Nikon Polska uznalo za niewlasciwe i krzywdzace. Ponadto swietnie dzialajacy system NPS zostal rowniez opatrzony szkalujacymi wpisami, nie majacymi nic wspolnego z rzeczywistoscia. Osobiscie korzystam z NPS i wiem ze ta czesc serwisu jest nienaganna.

Prosze o usuniecie linkow w podpisach i watkach do strony nikon polish service na forum. Sa inne sposoby na zalatwienie tej sprawy, o tym wkrotce.

Pozdrawiam,
                    P i o t r M i l e c k i " "

Komentarz

• Jerry_R
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 722

Bylo juz na optycznych, ktos link podal, wiec nie bede sie powtarzal.

Ale moze mi ktos wyjasnic, dlaczego bez loginu nie mozna na forum Nikona nic zobaczyc??
                      Pozdrawiam!

Komentarz

• Merde
                        • 2008
                        • 7756

Głupio Ci teraz ?
                        OK, moja kulpa

Komentarz

• sv

najbardziej rozbawiło mnie zdanie:
                          "Osobiscie korzystam z NPS i wiem ze ta czesc serwisu jest nienaganna."

zdziwiłbym się gdyby było inaczej. inna sprawa z pozostałymi klientami nikona, którzy nie mają kolesi w nikon Polska. wygląda na to, że Pan Milecki ma stracha, że strona dotycząca badziewnego serwisu nikona może ewoluować w kierunku nowego nikon forum, które mogłoby się (o zgrozo!) okazać niezależne zarówno od Piotra Mileckiego jak i oddziału Nikon Polska.

Komentarz

• arturs
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4196

Nie mam pojęcia, jaka jest ich rola. Nie śledzę tego tematu dokładnie.
                            A w temacie strony "anty-serwisowej" oficjalnie wypowiedział się jedynie admin foruma, a nie wszyscy ważniejsi członkowie Klubu.
                            wg mnie będzie to jakoś tak:
                            NKP jest jakoś tam sponsorowany przez Nikona (reklamy, testy czy co tam jeszcze)..
                            a NKP wywodzi się z forum nikona.. mają wspólnego "władcę" Piotra.. serwis nikona ma też coś takiego co nazywa się NPS chyba - czyli Nikon Pro Service - i z tego korzystają "profesjonaliści" - to działa bez zarzutu(typu naprawa od ręki czy w 1 dzień itp.), no i oczywiście reszta serwisu jest dla "plebsu" - i tu jest problem.. z tego co wyczytałem na stronie "protestujących" to nasza "żytnia" w porównaniu do tego co tam wyprawiają to nawet za dawnych czasów mały "pikuś"..
                            i jest tak że cała akcja ze stroną polishnikonservice.com urodziła się i ma główny napęd na forum nikona.. i w końcu jak zasięg i popularność przekroczyły pewien "punkt krytyczny" (czyli pewnie dotarły do nikon europe lub nawet japonii) to nagle nikon polska się obudził i zamiast kogoś w serwisie wziąć i kopnąć w dupę to "poprosił" Piotra o wyciszenie.. a że członkowie NKP są obsługiwani przez serwis NPS to jest jasne że dla nich wszystko w serwisie jest ok, a reszta to pieniacze i się rzucają nie wiadomo czemu skoro współpraca z nikonem taka fajna jest.. a że internauci są przekorni to mamy co mamy
                            dodatkowo to co tutaj jest uważane za zamordyzm i to że "forum jest prywatne" itp. i narzekanie na Viteza że coś tam usunął (bo tu Hazan praktycznie się nie pojawia) to jest nic .. tam jest normalna cenzura, na porządku dziennym jest kasowanie (a w najlepszym przypadku zamykanie) wątków które są "niezgodne z aktualną linią partii rządzącej" a każde wychylanie się powoduje awantury które obrazowo się rozwijają od paru godzin do paru dni góra po czym "znikają" i wszyscy są już fajni i się zgadzają z administracją.. generalnie na początku jest fajnie dopóki nie czyta się często żółtego forum i nie pozna choćby z grubsza zakresu cenzury i granic.. generalnie nie ma tam miejsca na dyskusje na tematy które nie pasują administracji.. tu jest fajniej bo administracja ma nas w nosie
                            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Krzychu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3611

Zamieszczone przez Jerry_R
                              Bylo juz na optycznych, ktos link podal, wiec nie bede sie powtarzal.

Ale moze mi ktos wyjasnic, dlaczego bez loginu nie mozna na forum Nikona nic zobaczyc??
                              Żeby takie rzeczy jak wyżej nie wydostawały się na wrogie forum ;-) Na serio to nie wiem, widzimisie admina ?
                              Pozdrowienia,
                              KZ
                              KZ Aviation Photography

Komentarz

• KMV10
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2320

Zamieszczone przez arturs
                                (...)
                                dodatkowo to co tutaj jest uważane za zamordyzm i to że "forum jest prywatne" itp. i narzekanie na Viteza że coś tam usunął (bo tu Hazan praktycznie się nie pojawia) to jest nic .. tam jest normalna cenzura, na porządku dziennym jest kasowanie (a w najlepszym przypadku zamykanie) wątków które są "niezgodne z aktualną linią partii rządzącej" a każde wychylanie się powoduje awantury które obrazowo się rozwijają od paru godzin do paru dni góra po czym "znikają" i wszyscy są już fajni i się zgadzają z administracją.. generalnie na początku jest fajnie dopóki nie czyta się często żółtego forum i nie pozna choćby z grubsza zakresu cenzury i granic.. generalnie nie ma tam miejsca na dyskusje na tematy które nie pasują administracji.. tu jest fajniej bo administracja ma nas w nosie
                                Na samym początku chciałbym powitać czytających nas Kolegów z Żółtego Forum
                                Jeśli jest tak jak piszesz Arturs to masakra...
                                W takim układzie należałoby pochwalić Hazana, na zasadzie kontrastu, za utrzymywanie pełnej demokracji na forum

Komentarz

Pracuję...