Nikon walczy z PolishNikonService.com
Zwiń
X
-
-

Aj tam, czepiacie sie faceta
Fakt faktem że w sprawach serwisowych wiele i wielu osobom pomagał. Akcja odniosła chyba skutek - bynajmniej teoretycznie. Oby się to przedłożyło na czyny. Ja byłem adminem tego forum przez długi czas. Nigdy nie było nacisków z Nikon Polska (bynajmniej nic mi o takowych nie wiadomo) dotyczących konkretnych treści, co najwyżej prośba, często z resztą powiązana z jakąś tam propozycją rozwiązania problemu. Myślę, że w tym przypadku jest podobnie. Nikon się przestraszył (i słusznie) i zaproponował pewne rozwiązania. Czas pokaże.
Ostatnio edytowany przez Gość; 25117.Komentarz
-
Oświeć nas jakież to rozwiązania bo nic na ten temat nie wiadomo a na FN na ten temat obowiązuje embargo
A czas pokaże tyle, że NP / serwis liczy na wyciszenie sprawy aby jakby nigdy nic przejść do porządku dziennego i nadal robić swoje, czyli niewiele...
Gdyby byli żywnie zainteresowani poprawą pracy swojego serwisu poczyniliby konkretne działania już parę lat temu - tyle pokazał czas, jaki został im dany bez noża na gardle...Komentarz
-
Przepraszam za offtopic, ale jak widze takie rzeczy, to mnie skręca.
Słowo “bynajmniej” nie jest alternatywą dla słowa “przynajmniej“. Nigdy nie było i nie będzie.
To tak, w ramach "serwisu" naszego językabynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)
Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.
Z miłością bynajmniej się nie taił.
przynajmniej - partykuła wyznaczająca minimalny, możliwy do zaakceptowania przez mówiącego zakres czegoś, np. Wypij przynajmniej mleko., lub komunikująca, że ilość lub miara czegoś jest nie mniejsza od wymienionej i że może być większa, np. Wyjechała przynajmniej na rok.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Tak w sumie to podejście Nikon-a do NPS jest słuszne. Co ma zawodowiec? Dwie puszki i trzy obiektywy. Po pierwsze jak mu coś walnie to ma na zastępstwo drugą puszkę a i ze szkłem też sobie poradzi. Bez względu czy walnięcie było w wyniku kraksy czy awarii to prawdziwy zawodowiec takiego aparatu czy obiektywu po naprawie już do ręki nie weźmie a zastąpi go nowym. Stary po okazyjnej cenie znajdzie nowego nabywcę. Lepiej trochę dopłacić i mieć pewność. Co do amatorów to tutaj sprawa jest zapewne o wiele bardziej skomplikowana. Ale weźcie też pod uwagę, że zapewne gro sprzętu miało jakieś nietypowe przypadki bliskiego spotkania z ziemią, bigosem czy choćby morską wodą. W pewnych przypadkach naprawa może i powinna być droga lub całkiem nieopłacalna czego użytkownik powinien mieć świadomość. Co nie zmienia oczywiście faktu, że jak serwis jest dobry to i większość opinii jest pozytywna http://polishnikonservice.com/inni-p...cin-zurek.htmlNie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Sergiusz,
Twoj link cos nie dziala, podam inny: http://polishnikonservice.com/en/oth...cin-zurek.htmlPozdrawiam!Komentarz
-
Dawno temu, po wielu naszych interwencjach, serwis NP zatrudnił dodatkowego serwisanta
Serio
I choć było to tylko doraźne rozwiązanie problemu, to jednak taka sytuacja miała miejsce 
A co do "przynajmniej" i "bynajmniej" to fakt..zawsze mi się te dwa słowa mylą
Stary, zły nawyk.
Komentarz
-
Prawie dobrze, tylko bez numeru IP. Najwięksi obecnie providerzy internetu w Polsce używają najczęściej dynamicznych adresów IP, czyli nie unikalnych.
A reklamodawcy, sponsorzy itp - patrzą po prostu na ilośc użytkowników i statystyki dziennych odsłon, nie sprawdzają numerów IP.
Btw... ciekawe czy i kiedy Nikon Polska wyśle pisemko do Hazana z żądaniem usunięcia tegoż wątku
Komentarz
-
Komentarz
-
Może się mylę, ale odnoszę wrażenie że nasi żółci koledzy walcząc z ich nikonowskim serwisem mogą także nam. Może Żytnia zacznie się bardziej starać w obawie, że użytkownicy Canona zrobią taką samą zadymę jak "żółci".Komentarz
-
Czy pisząc "mogą także nam" miałeś na myśli "pomogą także nam"?
Przeczytałem ten PR bełkot cytowany na fotopolis o "dodatkowej funkcji", nie wiem co oni mają na myśli, a tymczasem sądzę, że potrzebny jest po prostu niezależny audyt serwisu Nikona. Czy serwis Nikona spełnia jakieś sformalizowane normy jakościowe? ISO 9000:2001?Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.Komentarz
-
mnie się inaczej skojarzyło
dokładnie - to papka marketingowa żeby zatkać krzykaczom usta.. zresztą wypowiedź admina forum nikona:
sprawia dokładnie takie samo wrażenie - wiemy że jest niefajnie ale kiedyś będzie świetnie..Zamieszczone przez adminPrzy okazji zalatwiania waznych spraw oddalem aparat do serwisu, odczekalem kilka godzin i odebralem czysta, mam nadzieje sprawna wciaz matryce
Na miejscu spotkalem kilka osob korzystajacych z serwisu i naszego forum. Wymienilismy poklony i poglady. Bylo milo.
To na co wszyscy czekaja. Serwis. Nie zostalem uprawniony do jakiejkolwiek oficjalnej wypowiedzi w imieniu NP co jest rzecza dla wszystkich oczywista ale Konkluzja spotkania jest jasna i wynika z niej co nastepuje: Nikon Polska ma swiadomosc obecnej sytuacji i podejmie stosowne dzialania. Na ta chwile tyle ale wiem ze ta sprawa lezy tam wielu osobom na sercu. Wszystkie informacje beda przekazywane na biezaco ale juz nie za moim posrednictwem. Opinie ktorymi dziele sie z Wami sa moimi osobistymi obserwacjami i sugestimi.
.5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Komentarz
-
Tekst zupełnie jak z przemówienia partyjnego z posiedzenia KC PZPRNikon Polska ma swiadomosc obecnej sytuacji i podejmie stosowne dzialania.
.
Czemu wiedziałem, że tak będzie :wink:
?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz