Nikon walczy z PolishNikonService.com

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jerry_R
    Uzależniony
    • 2008
    • 722

Czy myslicie, ze serwis N jest ZNACZNIE gorszy niz serwis C na Zytniej?

Niespełna dwa tygodnie temu pisaliśmy o stronie PolishNikonSerivce.com, na której znaleźć można opisy różnego rodzaju perypetii, jakie mają użytkownicy sprzętu Nikona w starciu z polskim serwisem tej firmy. Wygląda na to, że ta inicjatywa jednego z niezadowolonych klientów warszawskiego serwisu na ul. Postępu stała się prawdziwą solą w oku Nikon Polska. ...
    Pozdrawiam!
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

To że Nikon walczy to jedno ale czemu robi to Admin forum Nikona .

Tak się ich boją??
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez Jerry_R
      Czy myslicie, ze serwis N jest ZNACZNIE gorszy niz serwis C na Zytniej?
      Z mojego doświadczenia z CSI mogę powiedzieć że jest podobnie. Różnica na plus chyba taka że nie słyszałem o 30+ dniowych terminach naprawy a często idą klientowi na rękę proponując jednodniowe załatwienie sprawy w czwartki kiedy serwis jest otwarty najdłużej.

Niektóre z opisanych przypadków na stronie z linka jeżą włosy na głowie. Nie chce mi się opisywać swoich przejść z serwisem Canona bo już kiedyś o tym pisałem i w archiwum forum można to znaleźć. Najbardziej w pamięci utkwi mi naprawa, kiedy po wymianie silnika w C50/1.4 tak skręcono obiektyw że nie dało się go przypiąć do aparatu, po prostu nie wchodził w bagnet
      Digart

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Już nawet na wykopie jest: http://www.wykop.pl/link/253623/jak-...konservice-com. Zapowiada się większa afera... może to jest sposób na Żytnią? ;-)
        Ostatnio edytowany przez muflon; 168.
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jerry_R
          Uzależniony
          • 2008
          • 722

Strasznie obniza zaufanie fakt, ze naciagaja na naprawach, wymyslaja usterki...
          A naprawa na zachodzie, jak sie okazuje - koztuje o wiele mniej...
          Pozdrawiam!

Komentarz

• KMV10
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2320

Afera to będzie jak zaczną o tym pisać klasyczne gazety...

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Cała ta sprawa to dobry przykład, co można zrobić z "zaleznego klubu". Myslę, że to cenne doświadczenie, dla jakości działań ew. klubu canona, o którym sie dyskutuje.
              Serwis działa źle, ale na forum Nikona nie wolno o tym pisac, bo forum i klub nikona należy do Nikona Oby Klub Canona nigdy nie wpadł w podobną zależnośc, gdzie hedonizm każe "wypierać" problem, zamiast po ludzku załatwić.
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

Ja się serwisu Canona boję, ostatnio moja dziewczyna oddała 400D na żytnią, bo jakiś jej głupawy kumpel powyginał piny w slocie CF, no i trzeba było naprawić. Koszt takiej zabawy - 600zł, po czym patrzę, a w aparacie jest kompletnie rozwalona matówka, po prostu NIC nie jest tam ostre, mimo że autofocus działa. Szczęka mi opadła po prostu
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• MarcinG
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 123

Zamieszczone przez _igi
                  400D na żytnią, bo jakiś jej głupawy kumpel powyginał piny w slocie CF, no i trzeba było naprawić. Koszt takiej zabawy - 600zł,
                  600zł no jakieś jaja że tyle zarządzali
                  Kiedyś mama mi coś takiego naprawiła kleszczami dentystycznymi za darmo, w 3 minuty i nic nie psując dodatkowo
                  Zdjęcia na CB i www

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

Zamieszczone przez MarcinG
                    600zł no jakieś jaja że tyle zarządzali
                    Kiedyś mama mi coś takiego naprawiła kleszczami dentystycznymi za darmo, w 3 minuty i nic nie psując dodatkowo
                    czasami są tak mocno wygięte że każda próba doprowadzenia ich do pionu powoduje ich odłamanie
                    BTW raczej w serwisie ich nie prostują tylko wymieniają gniazdo a dotarcie tam graniczy z cudem

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Zamieszczone przez dinderi
                      Cała ta sprawa to dobry przykład, co można zrobić z "zależnego klubu". Myslę, że to cenne doświadczenie, dla jakości działań ew. klubu canona, o którym sie dyskutuje.
                      Serwis działa źle, ale na forum Nikona nie wolno o tym pisac, bo forum i klub nikona należy do Nikona Oby Klub Canona nigdy nie wpadł w podobną zależnośc, gdzie hedonizm każe "wypierać" problem, zamiast po ludzku załatwić.
                      Trafna uwaga. Zgadzam się w całej rozciągłości.
                      C-F-K - forever

Komentarz

• Ernest_DLRS
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1216

Bardzo trafna i również jestem całkowicie przeciwny aby kiedykolwiek "sprzedać" Nasz klub pod władanie "z góry".

A co do akcji Nikon Polska - żałosna zagrywka. Jeśli nie chcą aby takie strony powstawały, niech wywiązują się rzetelnie ze swych obowiązków. Prosta sprawa.
                        Powinno się taką akcję z Canon Service przeprowadzić swoją drogą...
                        FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                        APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Krzychu
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3611

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
                          Bardzo trafna i również jestem całkowicie przeciwny aby kiedykolwiek "sprzedać" Nasz klub pod władanie "z góry".
                          To w takim razie po co ten klub ?

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
                          A co do akcji Nikon Polska - żałosna zagrywka. Jeśli nie chcą aby takie strony powstawały, niech wywiązują się rzetelnie ze swych obowiązków. Prosta sprawa.
                          Powinno się taką akcję z Canon Service przeprowadzić swoją drogą...
                          Wiadomo - ale tutaj wszyscy tak zazdrościli support dla klubu Nikona od Nikon Polska, a może oni po prostu byli cwani - mieli jakby nie patrzeć darmową reklamę, grono fanatyków (słyszałem parę tekstów ), itd. jakimś tam niewielkim kosztem ?
                          Może lepiej na to spojrzeć bardziej trzeźwo że gromadzenie się pod jakimś tam znakiem producenta jest dość dziecinne i o to właśnie producentowi chodzi ?
                          Pozdrowienia,
                          KZ
                          KZ Aviation Photography

Komentarz

• enter
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1201

a mnie najbardziej zastanawia dlaczego administracja/moderacja zamyka kolejne wątki roszczeniowe

patrząc na to, że kilka lat zgłaszano problemy z serwisem i nikt nie reagował a teraz po stworzeniu portalu opisującego pozytywne/neutralne/negatywne załatwienie sprawy NAGLE prosi się o zaprzestanie akcji "szkalującej"

Komentarz

• KMV10
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2320

Zamieszczone przez Krzychu
                              Wiadomo - ale tutaj wszyscy tak zazdrościli support dla klubu Nikona od Nikon Polska, a może oni po prostu byli cwani - mieli jakby nie patrzeć darmową reklamę, grono fanatyków (słyszałem parę tekstów ), itd. jakimś tam niewielkim kosztem ?
                              Ja tam nie zazdrościłem, bo mi to przypominało PRL - niby wszyscy klienci równi, ale ci są równiejsi... Taka usługa spod lady.
                              Generalnie masz dobre spostrzeżenie - warto by uściślić kto właściwie miał ten support, bo może się okazać, że niby wszyscy z forum N ale tak naprawdę wybrana grupka, w tym kontekście uciszanie sprawy na FN daje do myślenia.
                              Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

Pracuję...