Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Zamieszczone przez mgtan
    a co do FF no to nie przesadzajmy... 5DmkII jest tanim aparatem...i sporo tańszym niż MkI w analogicznym momencie od premiery.
    Tyle że mnie nie chodzi o taniość tylko wygodę 8).

Zamieszczone przez arturs
    No muszę powiedzieć że jakby był taki 350d z matrycą ze starej piątki w cenie poniżej 1000$ to byłby tu znowu wielki płacz że canon znowu ma życzenia userów w dupie a zaraz potem kolejki by się po niego ustawiały - sam bym kupił chętnie taką puszkę..
    Dokładnie .
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Jacek_Z
      Moderator
      • 2005
      • 2726

Zamieszczone przez HuleLam
      To ciekawe, jakie jest źródło tej informacji?
      Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Moja szklana kula ..
      czyli: http://kolekcjonerrumors.com :-D
      Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez canonrumors, CR2
        czyli:

G11 aka G-MOS/Photokina 2010

APS-C !!!
        15 MPx
        24-70 IS
        ISO 100-3200
        DV
        SD
        nowa bateria, brak wizjera, gorąca stopka
        Zamieszczone przez canonrumors, CR1
        czyli:

EOS 3D konkurencją dla następcy D300
        specyfikacja jeszcze nie wypłynęła, ma rozwalić D400
        aparat może być z sensorem APS-H - WTF!?!?!
        No to tyle na ten tydzień
        the silence is deafening

Komentarz

• mgtan
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1084

to że potencjalny 3D ma być na APS-H to mnie ne ździwi... o ile sie wogóle pojawi.
          Szykuje sie poprostu okrojony 1DMkIV...o którym trąbia że nie FF a APS-H.
          Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
          24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
          Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

Zamieszczone przez mgtan
            to że potencjalny 3D ma być na APS-H to mnie ne ździwi... o ile sie wogóle pojawi.
            Szykuje sie poprostu okrojony 1DMkIV...o którym trąbia że nie FF a APS-H.
            No, ale jeśli targetem jest potencjalny nabywca D400 to oznacza, że taki tweener/lord of darkness/Nikon fast musiałby być w widełkach cenowych D400 +/- $350, co daje nam jakieś 2100 dolców.
            I teraz co takiego wsadzili co blown away D400?
            Okroili matrycę (czytaj winietę), OK, Nikon ma pro-AF - tu jakby nie było muszą dać EC plus chociaż połowę, rozsądnie umieszczonych, krzyżowych, pkt AF, czułość minimum -1 EV.
            Digic V - ciekawe jak mocno będzie prał?
            ST-E2 - będzie?
            ...
            the silence is deafening

Komentarz

• jaś
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 2601

Może jeszcze by dali spokój z tym SDHC ani to tańsze, ani szybsze, ani pojemniejsze nie jest więc po co? bo szpilek nie ma? bo mniejsze?
              Jestem szumofobem
              S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
              Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• HuleLam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1641

Zamieszczone przez jaś
                Może jeszcze by dali spokój z tym SDHC ani to tańsze, ani szybsze, ani pojemniejsze nie jest więc po co? bo szpilek nie ma? bo mniejsze?
                A "czemu nie" ? Moim zdaniem to najmniej istotna cecha systemu. Dodatkowo - widzę ostatnio coraz częśćiej wbudowane czytniki SD, w laptopach itp., a coraz rzadziej - CF.
                Fotograf platoniczny

Komentarz

• Yoshitaka
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 585

Zamieszczone przez jaś
                  Może jeszcze by dali spokój z tym SDHC ani to tańsze, ani szybsze, ani pojemniejsze nie jest więc po co? bo nie ma? bo mniejsze?
                  Po to, żeby po przejściu na nową puszkę kupić nowe karty do niej, bo ze starej nie podejdą
                  Canon 50D + dodatki

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

tak w kontekscie dyskusji o kartach pamieci...

niech mi ktos wyjasni jaki jest problem z wlozeniem w aparat bufora rzedu 4GB, chocby i on byl na SDRAM (bo zdaje sie nawet jest, przynajmniej w starszych Canonach to nie byl DDR) i wtedy predkosc karty realnie traci znaczenie. bo kiedy do zapelnienia bufora trzeba 160 RAW-ow rozmiaru 5D mkII, to nawet najbardziej zatwardzialy kotleciarz tyle nie jest w stanie, panie wybacza okreslenie: nawalic...
                    www albo tez flickr

Komentarz

• statler
                      • 2009
                      • 7

Po co wkładać w aparat coś co tylko parę osób realnie wykorzysta? Przcież to się ma zwrócić. Onaniści i tak sobie znajdą coś do podniety, a ram jednak trochę kosztuje.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez statler
                        Po co wkładać w aparat coś co tylko parę osób realnie wykorzysta? Przcież to się ma zwrócić. Onaniści i tak sobie znajdą coś do podniety, a ram jednak trochę kosztuje.
                        Dokładnie to kwestia kosztów. Każdy cent się liczy. Zresztą konkurencja daje tutaj też niezły przykład . Nikon w D3 dał tak mały bufor, że dla wielu osób był to powód do rozczarowania, a niektórzy foto wręcz stwierdzili że to bardzo ogranicza użycie tego aparatu do sportu. No i proszę za drobną kwotę można teraz ten bufor powiększyć. W ten sposób szczęśliwi są i klienci i firma. Ci pierwsi może mniej ale biznes się kręci. Canon jeszcze nie wpadł na ten pomysł ale kto wie... może nie wywołujmy wilka z lasu .
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

dobra, wycofuje pytanie. wyjasnienie jest w 100% sensowne
                          www albo tez flickr

Komentarz

• mgtan
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1084

tylko chyba dla pieniędzy... bo 1GB pamieci to koszt na rynku około 15 PLN... czyli Canon by kupował po 3 PLN :-)
                            a po co? przeciez w zasadzie to pytanie jes troszke bez sensu...a po co robić aparaty 10 FPS? (1D) albo 50D 6,3 FPS.. 2 sekundy rawów i pełny bufor... uważam że tutaj to przesadzają.. 6,3 fps powino być przez minimum 10 sekund, a potem niech sie dzieje jak sie dzieje.
                            Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
                            24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
                            Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

tylko potem trzeba to szybko na kartę zapisać która już jest tysiące razy od RAMu wolniejsza.. a fotograf znowu chce serię walnąć.. poz tym w nikonie d3 ten większy bufor kosztuje coś ze 2000 albo w okolicy więc czemu nie wyciągnąć znowu paru groszy od ludzi bo kolejna puszka będzie miała coś tam większego
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

No, panowie.

A co nowego u Canona?

Komentarz

Pracuję...