Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bahrd
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Wielu foto chwali sobie cropa. Coś bedą z tym musieli zrobić.
    Niewiele:
    Zamieszczone przez MMM
    W wizjerze będzie ramka pokazujące pole krycia aps-h a w menu sobie wybierzesz programowego cropa x1.3, który od razu da przycięte zdjęcia.
    Tylko marketing będzie musiał się napracować, żeby zrobić z tego "przełom"

Zamieszczone przez BuRton
    Tylko pytanie ZA CO SOBIE GO CHWALĄ ? 1.3 aż tak nie "wydłuża" ogniskowej. Dla bardziej wszechstronnej używalności 16-35 :rolleyes: . Może po prostu musi wyjść taki FF z małą (relatywnie) ilością mpix i dziesięcioma klatami na sek. ?
    Może za to, że zamiast np. 400 mogą nosić 300mm (400 zamiast 500, etc)?

PS
    Czy ktoś wie, o co chodzi z problemem "Full HD w aparacie a prawa do transmisji TV"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• josif
      Początki nałogu
      • 2008
      • 380

Zamieszczone przez Bahrd
      Czy ktoś wie, o co chodzi z problemem "Full HD w aparacie a prawa do transmisji TV"?
      Chodzi o to, że ktoś płaci grubą kasę za prawa do wideo z meczów.

Komentarz

• BuRton
        Uzależniony
        • 2008
        • 681

Zamieszczone przez Bahrd
        Może za to, że zamiast np. 400 mogą nosić 300mm (400 zamiast 500, etc)?
        To jest dla mnie oczywiste ale nie do końca mnie przekonuje. Więc dlaczego nie ma jednocyfrowego body z cropem 1.6 ? Np.sportowi mieli by jeszcze lepiej .
        Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• sirlukas
          Początki nałogu
          • 2009
          • 301

To jest dla mnie oczywiste ale nie do końca mnie przekonuje. Więc dlaczego nie ma jednocyfrowego body z cropem 1.6 ? Np.sportowi mieli by jeszcze lepiej .
          Właśnie na to czekamy, lubimy sobie pomarzyć o 60D, które będzie miało AF z 1-series. Marzenia, ale kto wie, w końcu można by było przegonić Nikona i jego D300, bo to już zakrawa na komedię co się dzieje.
          "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
          ... mój zestaw...

Komentarz

• Bahrd
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 3053

Zamieszczone przez josif
            Chodzi o to, że ktoś płaci grubą kasę za prawa do wideo z meczów.
            Rozumiem. Czyli wobec nowego Ds nie będzie już takich przeciwwskazań?
            Mnie też nie
            Co do jednocyfrowych z-cropem-prawie-1.6x: to były i D1, i D2
            Więc dopóki nie było D3... to po co Canon miałby przepłacać za FF?
            Teraz może dać owe 'gapless' 16mpx, wspomniany tryb kadrowania i nazwać całość 1D Mark V dla podkreślenia "skoku technologicznego" (i uniknięcia problemów z pechową u nich liczbą IV).

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez Bahrd
              Teraz może dać owe 'gapless' 16mpx, wspomniany tryb kadrowania i nazwać całość 1D Mark V dla podkreślenia "skoku technologicznego" (i uniknięcia problemów z pechową u nich liczbą IV).
              A z tego zabrać wbudowanego gripa, zmniejszyć fps do 3-4, zostawić AF, autoiso jak w Nikonach i wychodzi oczekiwany następca 5D, którego od razu kupuję (jak nie przesadzą z ceną).
              Digart

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Zamieszczone przez MMM
                zmniejszyć fps do 3-4
                Na tym okrojeniu myślę, że cena końcowa nie uległaby dużej zmianie. Niech już będzie te H:6fps, zwykłe:3fps i one shot.

Komentarz

• Bahrd
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 3053

Zamieszczone przez MMM
                  A z tego zabrać wbudowanego gripa, zmniejszyć fps do 3-4, zostawić AF, autoiso jak w Nikonach i wychodzi oczekiwany następca 5D, którego od razu kupuję (jak nie przesadzą z ceną).
                  Jeśli taki hipotetyczny aparat się pojawi (czego oczywiście życzę wszystkim zainteresowanym), to na bank będzie miał 'Full HD'... :-D
                  Co do gripa - będzie coraz ważniejszy - gdzieś muszą upchnąć wi-fi.
                  Shares of Nikon shed 58 percent in the year ended in March, while Canon lost close to 39 percent and Olympus Corplost 48 percent.
                  Niewesoło... oddala się "mój 200 Macro"...
                  Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.

Komentarz

• spoon
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 215

Zamieszczone przez MMM
                    Corwinowa puszka jak zywa
                    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
                    szukajka

Komentarz

• krzysiek29
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 189

Zamieszczone przez spoon
                      Corwinowa puszka jak zywa
                      może Wyrocznia się odezwie...
                      pozdrawiam Krzysiek

Komentarz

• konrad
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 156

Zamieszczone przez krzysiek29
                        może Wyrocznia się odezwie...
                        Lepiej nie, bo jak się ostatnio odezwał to wyszło... 5D2. Nie żebym był przesądny, ale niech tym razem się już nie odzywa to może dla odmiany wyjdzie coś wartego zakupu.
                        fotografia.bielski.org

Komentarz

• oskarkowy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2513

Zamieszczone przez konrad
                          Lepiej nie, bo jak się ostatnio odezwał to wyszło... 5D2. Nie żebym był przesądny, ale niech tym razem się już nie odzywa to może dla odmiany wyjdzie coś wartego zakupu.
                          A wiecie, jak to wygląda z mojego punktu widzenia?
                          Pieski szczekają, karawana robi zdjęcia ..
                          Nawet sobie nie zdajecie sprawy, jak te Wasze mizerne próby ponabijania się z kolesia śmiesznie wyglądają. Różnica w tym, że Wy sobie możecie pogadać, a on pobawić fajnymi zabawkami. Tylko teraz, to raczej nie spodziewajcie się już żadnego info.
                          Jarek

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

oil spots? Yes, you can

Zamieszczone przez oskarkowy
                            A wiecie, jak to wygląda z mojego punktu widzenia?
                            Pieski szczekają, karawana robi zdjęcia ..
                            Jarek, proszę, wyłącz Toudi mode bo śmiesznie to wygląda ...
                            Jeśli sądzisz, że ktoś, tu myśli, że Canon wróci do desek i zacznie puszczać to co chcą na c-b to... z drugiem strony nie rozumiem fenomenu, kiedy ktoś coś powiedział, że sprzęt jest cacy, że jest w spec, na którą czeka cały świat nie tylko c-b a na koniec na dpreview news page pojawia się spuchnięty od podgrzania w mikrofali kasztan. Czyli firma może, zrobiła, ale nie da co ludzie chcą bo... W normalnej sytuacji byłaby jazda, ale nie wszyscy udają, że jest cacy itd, itp.

Nawet sobie nie zdajecie sprawy, jak te Wasze mizerne próby ponabijania się z kolesia śmiesznie wyglądają. Różnica w tym, że Wy sobie możecie pogadać, a on pobawić fajnymi zabawkami.
                            Jeszcze raz proszę wyjdź z piaskownicy.
                            Co do jednego zgoda, kto prześmiewa Corwin'a (np. Sodom z czerwonym kitem na szyi) to ma problemy z sobą

Tylko teraz, to raczej nie spodziewajcie się już żadnego info.
                            No tak, chleb nie będzie już smakował tak samo odkąd brak leaków na c-b...

By rycerz nie ciął tak ostro jak brzytwa serwuję kolejną - imho - żenadę:
                            the silence is deafening

Komentarz

• oskarkowy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2513

Zamieszczone przez gietrzy
                              Jarek, proszę, wyłącz Toudi mode bo śmiesznie to wygląda ...
                              Chodziło mi w zasadzie tylko o to, że Corvin naprawdę miewa te zabawki, a że wypuścili nie to, czym akurat się bawił, to już powód do polewki dla paru obszczymurów. Po takich wyskokach każdy straciłby chęć do podzielenia się swoimi kolejnymi doświadczeniami. W sumie to nie moja strata.
                              Jarek

Komentarz

• Merde
                                Grzeczny i układny podpis
                                • 2008
                                • 7756

Chodziło mi w zasadzie tylko o to, że Corvin naprawdę miewa te zabawki
                                Skąd wiesz? Znasz go osobiście, widziałeś jakiś prototypowy aparat o którym tutaj pisał? Nie twierdzę że kłamał, broń Boże, ale skąd tak naprawdę mamy wiedzieć czy jest bardziej wiarygodny niż Bonk?
                                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...