Będzie mirorrless 
. Nie liczyłbym na 5d III. Wszystko wskazuje na następny rok z uwagi 25 lecia. Aczkolwiek chciałbym się mylić
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Nie będzie mirrorless'a :P
Moim zdaniem tak jak event w hollywood zdradza, że Canon chce zaprezentować kamery, tak zaproszenie dla Platinum members of cps (czyli ludzi którzy mają dużo sprzętu najwyższej klasy) zdradza, że będzie to coś dla PRO więc obstawiam nową jedynkę
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Komentarz
-
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Jeśli EOS, to na 99% jedynka. To z modeli wyższych mogą skapywać nowości na modele niższe. Głupio by było gdyby wyszło na to że jedynka dostała w spadku matryce lub układ AF z modelu niższego. W motoryzacji jest tak samo. Najpierw modelem klasy premium podnieca się klientów, a potem inne modele są do niego stylistycznie i technologicznie podobne.Pozdrawiam RysiekKomentarz
-
Zwykle jest na odwrót. Modele niższe uaktualniane są częściej i to one wcześniej wyposażane w różnego rodzaju nowinki. Dopiero później implementowane są one do aparatów z wyższej półki.
Ale jak miesiąc później wyjdzie niższy model z tą samą matrycą i układem AF, ale za pół ceny, to już nie będzie głupio?nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domuKomentarz
-
Komentarz
-
Zazwyczaj nie śledze nowości w sprzęcie ale ostatnio się rozglądałem za 1Ds i tak mnie zaintrygowało, że B&H od ok kilku tygodni nie ma na magazynie ani 1Ds ani 1D... Ostatnio dokładnie tak samo było ze sprzętem muzycznym Native Instruments zaraz przed wypuszczeniem nowych modeli... Teraz się jeszcze natknąłem na post z CanonRumors i zapowiada się na nową jednkę. I chyba najwyższy czas
Komentarz
-
Na 1D to chyba jeszcze zdecydowanie za wcześnie?I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
-
Olimpiada i Euro w 2012 - musi być nowy EOS dla nowych supertealsów.
300 i 400 są ewidentnie odświeżone dla Euro
500 i 600 na olimpiadę
nowy 200-400 z wbudowanym extenderem x1.4 przede wszystkim na olimpiadę, na nożną też może być dla niektórych ciekawy.
No i podobno połączenie 1D i 1Ds co patrząc na Nikona jest jak najbardziej prawdopodobne i daje w wyniku 1D
Widać, że Canon chce z powrotem odebrać Nikonowi ten kawałek tortu który zdołał mu odebrać w profesjonalnej fotografii sportowej
Jakby nie patrzeć na różne wyniki finansowe czy sprzedaży to jednak chyba Nikon Canonowi trochę ością w gardle stoi.
Ja tylko mam nadzieję na 5D3 z AFem co najmniej z 7D i z ISO poprawionym też co najmniej o 1EV w stosunku do 5d2
-
W sumie, to jestem tylko ciekaw ceny połączonego 1D z 1Ds, strzelam, że będzie to około 30 tys. zł w PL po pół od premiery.
Wtedy muszą zrobić coś na wzór 1D MKIV + FF (21mpix z 5d2, do tego 19 pkt krzyżowych AF, filmy), który kosztował w dobrej chwili około 15 tys. zł Brutto.Ostatnio edytowany przez KrzysiekT; 23805.Pozdrawiam, KrzysztofKomentarz
-
-
-
Chyba D3s z D3x mylicie... ten drugi faktycznie po 25k+ chodził...I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz