Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gregolius
    Początki nałogu
    • 2008
    • 271

Będzie mirorrless . Nie liczyłbym na 5d III. Wszystko wskazuje na następny rok z uwagi 25 lecia. Aczkolwiek chciałbym się mylić
    CANON aik

Komentarz

• Goomis
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1893

Nie będzie mirrorless'a :P
      Moim zdaniem tak jak event w hollywood zdradza, że Canon chce zaprezentować kamery, tak zaproszenie dla Platinum members of cps (czyli ludzi którzy mają dużo sprzętu najwyższej klasy) zdradza, że będzie to coś dla PRO więc obstawiam nową jedynkę
      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Zamieszczone przez Goomis
        Nie będzie mirrorless'a :P
        Będzie micless

Ja obstawiam kamerę. Patenty na szkła pod film, więc i kamera powinna wyjść.

Komentarz

• Goomis
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1893

Zamieszczone przez micles
          Będzie micless

Ja obstawiam kamerę. Patenty na szkła pod film, więc i kamera powinna wyjść.
          No kamera w Hollywood, ale za tydzień w NL będzie coś foto. Powershoty już były, wg. mnie jakiś EOS. Raczej jedynka :-P
          5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• rysib
            Początki nałogu
            • 2006
            • 281

Zamieszczone przez Goomis
            No kamera w Hollywood, ale za tydzień w NL będzie coś foto. Powershoty już były, wg. mnie jakiś EOS. Raczej jedynka :-P
            Jeśli EOS, to na 99% jedynka. To z modeli wyższych mogą skapywać nowości na modele niższe. Głupio by było gdyby wyszło na to że jedynka dostała w spadku matryce lub układ AF z modelu niższego. W motoryzacji jest tak samo. Najpierw modelem klasy premium podnieca się klientów, a potem inne modele są do niego stylistycznie i technologicznie podobne.
            Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• epicure
              Uzależniony
              • 2010
              • 676

Zamieszczone przez rysib
              To z modeli wyższych mogą skapywać nowości na modele niższe.
              Zwykle jest na odwrót. Modele niższe uaktualniane są częściej i to one wcześniej wyposażane w różnego rodzaju nowinki. Dopiero później implementowane są one do aparatów z wyższej półki.

Zamieszczone przez rysib
              Głupio by było gdyby wyszło na to że jedynka dostała w spadku matryce lub układ AF z modelu niższego.
              Ale jak miesiąc później wyjdzie niższy model z tą samą matrycą i układem AF, ale za pół ceny, to już nie będzie głupio?
              nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• marbo
                Bywalec
                • 2008
                • 134

Zamieszczone przez epicure
                Ale jak miesiąc później wyjdzie niższy model z tą samą matrycą i układem AF, ale za pół ceny, to już nie będzie głupio?
                Nie wyjdzie .... albo go bardzo okroją , albo przyjdzie nam na niego znacznie dłużej poczekać.
                55D,16-200
                ----------------------------------------------

Komentarz

• rOOmak
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 617

Zazwyczaj nie śledze nowości w sprzęcie ale ostatnio się rozglądałem za 1Ds i tak mnie zaintrygowało, że B&H od ok kilku tygodni nie ma na magazynie ani 1Ds ani 1D... Ostatnio dokładnie tak samo było ze sprzętem muzycznym Native Instruments zaraz przed wypuszczeniem nowych modeli... Teraz się jeszcze natknąłem na post z CanonRumors i zapowiada się na nową jednkę. I chyba najwyższy czas

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Na 1D to chyba jeszcze zdecydowanie za wcześnie?
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• rysib
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 281

Zamieszczone przez Merde
                      Niby zawcześnie, ale jest w tej plotce zamieszczone to zdjęcie Jednak upieram się przy swoim - najpierw jedynka, a potem cała reszta.
                      Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• Goomis
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1893

Zamieszczone przez Merde
                        Olimpiada i Euro w 2012 - musi być nowy EOS dla nowych supertealsów.
                        300 i 400 są ewidentnie odświeżone dla Euro
                        500 i 600 na olimpiadę
                        nowy 200-400 z wbudowanym extenderem x1.4 przede wszystkim na olimpiadę, na nożną też może być dla niektórych ciekawy.

No i podobno połączenie 1D i 1Ds co patrząc na Nikona jest jak najbardziej prawdopodobne i daje w wyniku 1D

Widać, że Canon chce z powrotem odebrać Nikonowi ten kawałek tortu który zdołał mu odebrać w profesjonalnej fotografii sportowej

Jakby nie patrzeć na różne wyniki finansowe czy sprzedaży to jednak chyba Nikon Canonowi trochę ością w gardle stoi.
                        Ja tylko mam nadzieję na 5D3 z AFem co najmniej z 7D i z ISO poprawionym też co najmniej o 1EV w stosunku do 5d2

Komentarz

• KrzysiekT
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 141

W sumie, to jestem tylko ciekaw ceny połączonego 1D z 1Ds, strzelam, że będzie to około 30 tys. zł w PL po pół od premiery.

Wtedy muszą zrobić coś na wzór 1D MKIV + FF (21mpix z 5d2, do tego 19 pkt krzyżowych AF, filmy), który kosztował w dobrej chwili około 15 tys. zł Brutto.
                          Ostatnio edytowany przez KrzysiekT; 23805.
                          Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Patrząc, że D3s kosztuje 16k to cena 30k jest przegięciem.
                            Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.

Komentarz

• Em Es
                              Zablokowany
                              • 2011
                              • 394

ale to chyba teraz D3s kosztuje 16 - bo wcześniej to chyba sporo więcej

Komentarz

• Merde
                                Grzeczny i układny podpis
                                • 2008
                                • 7756

Chyba D3s z D3x mylicie... ten drugi faktycznie po 25k+ chodził...
                                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...