Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto -
Komentarz
-
-
Jest na nich taki sam światłocień, było już podobnie fakewowane zdjęcie w tym wątkuR6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30DKomentarz
-
-
Jeszcze tydzień i myślę, że będzie można oglądać te nowości na ifie. Jak 7D wchodziło, to też można było pomacać model prototypowy. Tylko własnej CF-ki włożyć nie pozwalali.Komentarz
-
-
Ja się zabawię w cenę (o szkle 24-70 II jakby już wiemy), ponieważ z Panasa wyciekł slajd z 12-35 i 35-100 (oba f/2.0), mającymi kosztować odpowiednio 2100 i 2500... USD.
Tak więc Canon za nowego tarpana jak nic powie 2200 na wejściu. Szkło jak zawsze najpierw do Getty i itp twory. Ciekawe czy będą jaja z dostępnością.
Sony E 16-50/2.8 w 2012 też zdaje się tylko potwierdzać 24-70 II
Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
Ja to bym w swojej torbie chętnie powitał nowe 35 chociażby 2.0 o budowie i focusie 28 1.8. Używam 35L i jest dla mnie za duże, jak to mówi Tomasz Tomaszewski – "zbyt inwazyjne".
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4Komentarz
-
Komentarz
-
Tadzikowi zostało niestety już tylko pisanie
Swoją drogą bardzo mi się podoba forumowa tendencja, gdy przy pierszych mglistych zapowiedziach nie wiadomo w sumie czego, najlepsze systemowe szkła stają się nagle za wolne, za mało ostre, zbyt szumiące, i co tam jeszcze ludziska z rozpędu wymyślą..
Zdjęcia róbcie, bo z całą pewnością to nie sprzęt Was ogranicza w pokazaniu innym jak dobrymi fotografami jesteście..JarekKomentarz
-
Komentarz
-
No to 1080p w 60p zawitalo w aparatach kompaktowych (fakt, nie canona), wiec chyba nie bedzie niczym zaskakujacym pojawienie sie tego trybu w nowych puszkach seri EOS.Komentarz
-
Nie wiem, czy nie robicie..
Ja doszedłem do takich wniosków, że sprzęt już dawno przestał mnie ograniczać. Może nie przeszkadzać, bo zawsze można się do czegoś przyczepić, ale większych ograniczeń już nie ma.. Kilka lat temu była cała masa drobiazgów, których nie dawało się obejść. Teraz to jest super komfort.JarekKomentarz
-
Zresztą to się wyraża też IMO w tym, że ludzie z dużo mniejszym napięciem i ciekawością czekają na nowości. Dawniej to takiego wątka nie można było nadążyć czytać, a teraz pełen luz.Ja doszedłem do takich wniosków, że sprzęt już dawno przestał mnie ograniczać. Może nie przeszkadzać, bo zawsze można się do czegoś przyczepić, ale większych ograniczeń już nie ma.. Kilka lat temu była cała masa drobiazgów, których nie dawało się obejść. Teraz to jest super komfort."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz