Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Wow. Szczerze przyznam, nie sądzilem na żadne roznice (poza matryca) w 1D4 i 1Ds4. to dosc dziwne powiedzialbym, bo troszke sie numeracja rozjedzie. a w 2012 to moglby juz byc nawet 1ds5.
eh, niech robia co chce, ja i tak nie kupie tego
Komentarz
-
Nabijasz się, tymczasem mRAW nie powiększy DI do poziomu tego z matrycy 12/14 mpix, poza tym interpolowany mRAW jest bardziej mydlany.
Po co komu tyle tego "szajsu", skoro szkiełka nie wyrabiają takiej rozdzielczości, a jakość obrazu spada (DI, szumy i w związku z tym coraz bardziej odszumiany, mydlany RAW).30D + szpargałyKomentarz
-
Eis ?
Electro Image System (EIS)
sensor : CMOS 18mmx12mm (2X) 22MP back-illuminated CMOS (5760x3840)
tryb seryjny : 22MP - 6fps / 5.5MP - 20fps
filmy :1920x1080 30p/24p/25p
ISO : 100-6400
rozszerzone : 25 - 25600
KIT - 12-75 f2.8-4.0 IS Macro (1:2) & 75-300 f3.5-5.6 IS
karty SD (dual)
Szkła EIS (2011) -
5mm f4.0 fisheye
8-25mm f4.0
14mm f2.0
25mm f1.2
45mm f1.5
60mm f2.0 Macro
Przejściówka do szkieł EOS (z AF)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiście korpusy bez lustra
Komentarz
-
-
Ze specyfikacji można domniemywać też elektronicznej migawki. Zestaw szkieł prawie doskonały. Zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Gdyby Canon wypuścił taki system, to pozamiatane.Komentarz
-
-
Wygląda ciekawie, ale strasznie nex'owo stylistycznie.
22mpix na matrycy 18x12mm? A na diabła to komu, połowa tego nie starczy?
"Pożiwiom - uwidim", jak mawiają bogaci ludzie
C-F-K - foreverKomentarz
-
To się nie liczy bo
22 MPx - najwięcej. Poza tym jak zoptymalizują to pod video/studio (odpowiedni format na wyjściu/sterowanie z kompa) to nowy target "sam się stworzy".
O całej reszcie (megapixeli) pisał już Jarek: pan w sklepie zrobi ci xs rawa i będziesz miał swoje bezszumne D40
Jak utrzymają poziom szumu/detalu/koloru/DR na (realnym) iso 1600 na poziomie Nex-5 to na stronie compared to (dpreview) będzie KO. Wyższe iso używają tylko ludzie pokroju gietrzy
the silence is deafeningKomentarz
-
http://www.dpreview.com/news/1009/10091411sx30is.asp
Już myślałem po pierwszym zdjęciu że to 3D mityczny
O fak, 24-800mm co za obiektyw
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
1Ds4 - szukający informacji nt., powinni spojrzeć w kierunku 4K, nie bez znaczenia jest też fakt, że Canon ostatnio pokazał dwa mega sensory...
... w dyskusji nt. jak wyżej znowu (pierwszy Oly) pada sformułowanie: modular
wciąż CR1the silence is deafeningKomentarz
-
No nie chce być inaczej tylko wychodzi na to że 35xhttp://www.dpreview.com/news/1009/10091411sx30is.asp
Już myślałem po pierwszym zdjęciu że to 3D mityczny
O fak, 24-800mm co za obiektyw
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Nie zna ktoś dobrego okulisty blisko żytniejZamieszczone przez Keith@NL1Ds4 was being very widely tested in the last few months, but has been pulled (from a Photokina release) - not a clear enough lead over the opposition and what might appear.
However, there was the suggestion that there is an 'other pro level body' for Photokina
the silence is deafeningKomentarz
-
Pytanie czy to na pewno był testowany DS?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz