Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
50 Years of Canon SLR - Ależ będzie okazja, żeby robić special, limited anniversary edition w nieprzyzwoitej cenie 8)Ostatnio edytowany przez ARN; 14901.Komentarz
-
Komentarz
-
co do tańszego 1d mark III nie byłbym taki pewien.. to samo myśleliśmy o 5d jak wchodził 5dmkII .. i 5d zniknął albo pozostał w tej samej cenie..Komentarz
-
Komentarz
-
Na forum DPR piszą, że (przynajmniej w UK) odkąd Canon ogłosił akcje serwisową, ceny używanych (serwisowanych) Mk III skoczyły do góry...EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
USA fall 2009 cashback
Na razie wiadomo, że w październiku będzie cashback na:
ef-s 10-22
ef-s 60/macro
ef-s 17-55
ef 16-35
ef 17-40
ef 24-70
ef 85L
ef 70-200/4
ef 70-200/4 IS
ef 70-200/2.8
ef 200/2
mr-14ex
mt-24ex
270ex
430ex
580ex
Tylko jeszcze nie wiadomo ile zyskamy i czy B&H nie podniesie cen właśnie o cashback na dobę przed anonsem
the silence is deafeningKomentarz
-
nie rozumiem. na tej liscie sa same sensowne szkla prosumer/semi-pro.
zadnych plastikowych badziewii, wymagajacych upychania, tylko szkla, ktore same z siebie spokojnie sie tak czy siak sprzedaja.
Sonolta ma w koncu wypuscic sensowny aparat na ta polke? czy Nikon kreci D400. albo jakiegos trabanta FF?Komentarz
-
Świętują na całego 50. rocznicę SLR?
Tak się chwilę zastanowiłem - czy większość z tych przewag, teraz - po pojawieniu się matryc cyfrowych i coraz lepszych ekranów LCD/EVF - nie straciła znaczenia?The major reason was that SLRs could handle close-ups, photomicrography, duplication work, and other applications without being constrained by the limits of rangefinder camera lenses.Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Komentarz
-
Flash guru jest w NYC, a snow ztcp w CA - wystarczy. W tytule jest wyraźnie USA a coraz więcej koleżanek/kolegów regularnie się buja czy to do rodzinki czy na egzaminy
a instant rebate załatwia sprawę zwrotu od razu przy kasie.
the silence is deafeningKomentarz
-
ale ze niby mieliby swietowac przez robienie dnia dziecka uzytkownikom?Świętują na całego 50. rocznicę SLR?

bez jaj, ksiegowi nie sa sponsorowanii przez kurie/swietego mikolaja
im w glowie bakszisz, a zadowolenie uzyszkodnikow to srodek do tego celu,
nie cel sam w sobie.
nie klei mi sie to, po prostu. to sa praktycznie wszystko dobre szkla, ktore
sprzedaja sie same z siebie bez dodatkowej zachety. cash-back akurat na
nie i tylko na nie moze wskazywac na reakcje prewencyjna na dzialania
konkurencji. bo sam z siebie, niezachecany, Canon by tego w zyciu nie zrobil.
dalby po 80$ znizki na badziewny 17-85, 50$ na 60 macro (bo i tak do
cropa), 80$ na 28-135, ktorego bardzo chce sie pozbyc z magazynow...
i tyle. no dobra, jeszcze po 150$ na 50/1.2 i na 200/2, ale tu taka znizka
nadmienie nie robi
Komentarz
-
Może jeszcze nie straciły, ale stracą. Przewiduję, że za max 5-10 lat SLR/Rangefinder zacznie stawać się niszą rynkową.Tak się chwilę zastanowiłem - czy większość z tych przewag, teraz - po pojawieniu się matryc cyfrowych i coraz lepszych ekranów LCD/EVF - nie straciła znaczenia?Fotograf platoniczny
Komentarz
-
A nuż popili trochę "na urodzinach" - a plotki (i obserwacje koreańskich ekspatów) - wskazują, że mają "słabe głowy"
To dosyć bezpieczne ramy czasowe
Trzeba też - myślę - dać jeszcze szanse "hybrydom", które na matówce będą wyświetlać "augmented reality" - a'la HUD.EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz