Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bahrd
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 3053

Zamieszczone przez tmaciak
    Dokładnie! >> "Politicians were desperate to keep Canon from fleeing to New Jersey."
    800 dodatkowych pracowników, którzy mają byc tam zatrudnieni, odda owe $8mln podatkach po roku. A jeszcze w benzynie i lunchach...
    Zamieszczone przez BuRton
    I po to dają nową wersję H-IS do szkieł ?
    Nie, raczej z myślą o szkłach z f/1.x
    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• BuRton
      Uzależniony
      • 2008
      • 681

Zamieszczone przez Bahrd
      ...Nie, raczej z myślą o szkłach z f/1.x
      I body canona z IS będzie współpracować ze szkłami IS ? Będzie się to dublować ? Jest gdzieś już takie rozwiązanie w jakimś systemie ? Bo chyba nie będzie tak, że do nowych body ze stabilizacja nie będzie można podpiąć nowych szkieł z H-IS
      Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Będzie po prostu któryś IS forsowany do bycia wyłączonym i tyle.

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

Jednak się boją Sony. Bardzo bardzo dobrze
          Szkoda, że na każdy nowy, fajny, ficzer u konkurencji trzeba aż tyle czekac.
          the silence is deafening

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez gietrzy
            Jednak się boją Sony. Bardzo bardzo dobrze
            Szkoda, że na każdy nowy, fajny, ficzer u konkurencji trzeba aż tyle czekac.
            Ja myślę że to nie musi oznaczać, że takie rozwiązanie teraz wejdzie do produkcji natomiast dokładnie może być tak, że biorą pod uwagę, że puszki Sony jednak to mają i może być to istotne marketingowo.
            Co do rozwiązania technicznego to IMO żaden problem. Wystarczy odpowiedznie oprogramowanie, które załączy lub wyłączy którąś stabilizację.
            Zresztą wcale nie zdziwiłbym się gdyby Sony w którymś momencie wprowadziło odpowiednik IS-a do niektórych swoich szkieł.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Goomis
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1893

bez sensu? a może z sensem? hmm ciekawe, moze wtedy ceny szkieł z ISem spadną :-D
              5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Bahrd
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 3053

1. I body canona z IS będzie współpracować ze szkłami IS ?
                2. Będzie się to dublować ?
                3. Jest gdzieś już takie rozwiązanie w jakimś systemie ?
                4. Bo chyba nie będzie tak, że do nowych body ze stabilizacja nie będzie można podpiąć nowych szkieł z H-IS
                1. Tak. Może. Zwłaszcza ze szkłami "Made in Canon"
                2. Nie, ale np. uzupełniać. A ponieważ obiektywy z IS/HIS już są, to można przypuszczać, że in-body-stabilization będzie wspierać te z obiektywów.
                3. Nie ma. Ale były próby.
                4. Nie ma - myślę - podstaw tak zakładać.

Generalnie - jeśli dwa układy stabilizacji o sobie nie wiedzą, to efekt będzie marny. Ale "wespół w zespół swą moc mogą wzmóc"

Komentarz

• BuRton
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 681

Zamieszczone przez Bahrd
                  ...Generalnie - jeśli dwa układy stabilizacji o sobie nie wiedzą, to efekt będzie marny. Ale "wespół w zespół swą moc mogą wzmóc"
                  To była by rewolucja w Canonie (jeśli nie w ogóle). Dla wszelkich szkieł nie IS "bajka" a wspomaganie jednego IS z takim H-IS to już pełnia szczęścia :-D (będzie można fotografować np.w krótkim rękawku na 25 stopniowym mrozie ). Znowu Canon na czele peletonu :-P ;-) .
                  Ostatnio edytowany przez BuRton; 14923.
                  Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• sirlukas
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 301

To była by rewolucja w Canonie (jeśli nie w ogóle). Dla wszelkich szkieł nie IS "bajka" a wspomaganie jednego IS z takim H-IS to już pełnia szczęścia :-D (będzie można fotografować np.w krótkim rękawku na 25 stopniowym mrozie ). Znowu Canon na czele peletonu :-P ;-) .
                    Pisałem o tym kilka postów wyżej, że byc może to jest ta niespodzianka od Canona.
                    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                    ... mój zestaw...

Komentarz

• Bahrd
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 3053

A już w 1D(s) Mk VII będzie można te IS-H-ISy ręcznie kalibrować
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez sirlukas
                      Pisałem o tym kilka postów wyżej, że byc może to jest ta niespodzianka od Canona.
                      W kamerach taka stabilizacja ma chyba nawet większą rację bytu, nie? Ile może kosztować taki zewnętrzny żyroskop, co to je widać czasem na stadionach lekkoatletycznych?
                      Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Zamieszczone przez Bahrd
                        taki zewnętrzny żyroskop, co to je widać czasem na stadionach lekkoatletycznych?
                        Ale jaki? Znajdziesz coś na google images? Bo sam jestem ciekaw...

Komentarz

• Bahrd
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 3053

Na przykład: http://www.marcotec-sklep.pl/de/prod...FRQSzAodQVo0aQ - trochę kosztują... :-D
                          Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez sirlukas
                            I don't think so .
                            Zamieszczone przez Bahrd
                            Na przykład: http://www.marcotec-sklep.pl/de/prod...FRQSzAodQVo0aQ - trochę kosztują... :-D
                            Nie wiem czemu nasuwa mi to skojarzenia z Terminatorem albo GW .
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Zamieszczone przez Bahrd
                              Czyli po prostu steadicamy! Mam jednego domowej roboty, ale nie aż tak pro żeby był z vestem i sprężynami. Działać działa, wiadomo, nie jest full profi, ale działa.

Komentarz

• sirlukas
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 301

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                I don't think so .
                                Thanks
                                "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                                ... mój zestaw...

Komentarz

Pracuję...