Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ::ART::
    Bywalec
    • 2008
    • 142

Zamieszczone przez mate00sh
    Do jasnych stałek na przykład?
    Rozumiem, że do manualnego ostrzenia czyli wtedy faktycznie przydałaby się inna matówka z rastrem i klinem ( czy jako to się tam nazywa).

Zamieszczone przez Kubak82
    sa dobrze naswietlone - mnie ciekawi jak beda wygladaly przy wyciaganiu cieni na zdjeciach z wysoki iso..
    Przy wyciąganiu z cieni z niedoświetlonych zdjęć na wysokim ISO pewnie będzie masakra, ale w takich sytuacjach staram się zdjęcie naświetlić poprawnie.

Mnie cieszy że w 7D iso3200 wygląda jak w 40D iso1600.

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

nie no... z jednej strony nie jest to aparat dla mnie (bo jednak crop), a z drugiej co poniektore z tych ficzerow juz dawno bylo u konkurencji. ale tak obiektywnie, z punktu widzenia uzytkownika Canona to to jest duuuuuzy skok do przodu i spore wydarzenie.

i co by nie mowic, jest to pierwszy od dluzszego czasu przypadek, kiedy Canon wypuszcza dopieszczone pod wzgledem uzytkowym body. takie dopracowane pod katem fotografa. widac dobrze mu zrobilo skopanie po jajkach przez Nikona i Sony.

yes you can! a przyszli nabywcy powinni podziekowac Nikonowi i Sony, bo tak realnie rzecz ujmujac dostaja aparat z 2011 roku
      www albo tez flickr

Komentarz

• wain
        Uzależniony
        • 2007
        • 630

Zamieszczone przez Kubak82
        sa dobrze naswietlone - mnie ciekawi jak beda wygladaly przy wyciaganiu cieni na zdjeciach z wysoki iso..
        Ja mam nadzieje ze to załatwi nowy dobry pomiar naswietalajacy w punkt. a jak nie to sensowna jakosc w sRaw. Btw jedno mnie zastawnaia - DR tego sensora. Oby nie okazalo sie ze nowy pomiar to jest po prostu koniecznosc...
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez akustyk
        (...) dostaja aparat z 2011 roku
        Optymista!
        Ostatnio edytowany przez wain; 11680. Powód: Automerged Doublepost
        40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
        www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• darekmil73
          Coś już napisał
          • 2007
          • 55

"...Podczas ekstensywnego procesu projektowania modelu EOS 7D firma Canon wysłuchała fotografów z całego świata, aby stworzyć aparat, który sprosta ich specyficznym potrzebom. ..."

Przez cały czas czytali ten wątek, wiedziałem!!!
          Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8 USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 IS USM + Canon EF 100mm f/2.8 Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8 II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez akustyk
            yes you can! a przyszli nabywcy powinni podziekowac Nikonowi i Sony, bo tak realnie rzecz ujmujac dostaja aparat z 2011 roku
            Bezapelacyjnie .

Dla mnie ciekawe jest co będzie w 60D - czy pójdą bardziej w taką linię jaką ma Nikon?
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• josif
              Początki nałogu
              • 2008
              • 380

Zamieszczone przez darekmil73
              "...Podczas ekstensywnego procesu projektowania modelu EOS 7D firma Canon wysłuchała fotografów z całego świata, aby stworzyć aparat, który sprosta ich specyficznym potrzebom. ..."

Przez cały czas czytali ten wątek, wiedziałem!!!
              A potem postanowiła, że matryca FF w tym aparacie byłaby zbyt wielką rozpustą a użytkownicy systemu EOS i tak nie uwierzyliby w taki wypas. Dzięki czemu firma Canon wypuściła kolejnego cropa i ci, którzy wymienili 30D na 40D aby potem wymienić go na 50D teraz będą mogli mieć body jednocyfrowe co niewątpliwie przywróci im wiarę w siebie i własną potencję podobnie jak wielka ilość pikseli, które niejednego idiotę w media markcie zawiodą do kasy z nową zabawką w ręku.

Komentarz

• patric89
                Początki nałogu
                • 2008
                • 336

Moim zdaniem to strasznie marketingowe podejście: jednocyfrowa nazwa, 18MP, wygląd, ergonomiczne body, filmy HD....
                Moim zdaniem Canon nie wysłuchał fotografów z całego świata...
                5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez josif
                  A potem postanowiła, że matryca FF w tym aparacie byłaby zbyt wielką rozpustą a użytkownicy systemu EOS i tak nie uwierzyliby w taki wypas. Dzięki czemu firma Canon wypuściła kolejnego cropa i ci, którzy wymienili 30D na 40D aby potem wymienić go na 50D teraz będą mogli mieć body jednocyfrowe co niewątpliwie przywróci im wiarę w siebie i własną potencję podobnie jak wielka ilość pikseli, które niejednego idiotę w media markcie zawiodą do kasy z nową zabawką w ręku.
                  Ale nie bardzo rozumiem - wyzywasz ludzi od idiotów, bo chcą mieć lepszą/nowszą puszkę, kupują w MM czy ot tak dla zabicia czasu ?
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• zuczek
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 282

wysłuchał ale przez filtr połówkowy.. wszyscy marudzą na AF .. więc dostaną go ..
                    www.fotoadam.eu
                    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Komentarz

• josif
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 380

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Ale nie bardzo rozumiem - wyzywasz ludzi od idiotów, bo chcą mieć lepszą/nowszą puszkę, kupują w MM czy ot tak dla zabicia czasu ?
                      Siebie też wyzywam od idiotów ilekroć pójdę do MM : )
                      M.in. ze względu na niekompetencję sprzedawców, kasjerów i pań wystawiających faktury.

Dla mnie MM to synonim pewnej mentalności klientów. Mój znajomy pisze dziś "widziałeś 7D w necie? 18 megapikseli, ale czad!"

Niestety takim ludziom lepszy AF czy filmiki w aparacie nie pomogą robić lepszych fot. Bo kupują gadżet, nie aparat.

O tym mówię.

A nowe nie zawsze znaczy lepsze : )

Co do idiotów to nie ja zacząłem wyzywanie ludzi w ten sposób tylko MM. Bo skoro to sklep nie dla mnie, to zdaniem tej sieci też jestem idiotą : )

Komentarz

• kasprzak
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 189

Pierwsze sample zdjęć i filmów:

Narazie sample są ok, ale nie żeby otwierać oczy - poza tym, na niskim ISO więc to też "szału nie robi". Trzeba poczekać na pierwszy test, bo sample to sample.

Natomiast film Sample Movie 1 najpłynniejszy nie jest. Na samplach z 5DMkII widziałem dużo lepszą płynność - chyba, że jest to tutaj jakoś przekombinowane.
                        Ostatnio edytowany przez kasprzak; 18323.
                        Pozdrawiam
                        Paweł Kasprzak

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

http://canon-board.info/showthread.php?t=51865
                          Ponieważ dyskusja na temat siódemki toczy się się równolegle w dwóch wątkach, co stwarza pewien bałagan, przymykam ten na kilka dni.

EDIT:
                          Otwieram ponownie, życzę miłego plotkowania :-)
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Szykuje się niezła jazda w tym HDSLR zapowiadanym jako Red Canon ale czy musimy wdepnąć w FCP by mieć worflow taki jaki być powinien, ciekawe co na to PremierePro team, P2 team?
                            the silence is deafening

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Cóż 20-tego października się okaże czy to prawda 8).
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• sirlukas
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 301

No dobra, żeby Was troszeczkę rozgrzać, jest już plotka o 3D!

"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                                ... mój zestaw...

Komentarz

Pracuję...