Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

"7D będzie minimalnie większy od 50D i minimalnie cięższy. Będzie to crop APS-H z możliwością używania obiektywów EFS. Cena będzie oscylowała w okolicach ceny 5D mkII."
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Ernest_DLRS
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1216

L. O. L.
      niech spadają na bambus
      FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
      APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• zaitsev
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1660

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        "7D będzie minimalnie większy od 50D i minimalnie cięższy. Będzie to crop APS-H z możliwością używania obiektywów EFS. Cena będzie oscylowała w okolicach ceny 5D mkII."
        Skąd ten news?
        Jednak wolę taką wieść: APS-H tak, cena 5D nie, połowa ceny 5D tak.
        Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103.

Komentarz

• KEEK
          Bywalec
          • 2006
          • 111

Co prawda 1D juz nie mam, ale z czasow kiedy mialem, zastanawialem sie jak obciac te wielkie g... z bateria na dole. Wciaz zastanawiam sie, czemu Canon nie wyprodukuje malego odpowiednika jedynki. Z taka sama matryca, takim samym AF, tylko mniejszego, zeby mozna bylo troszeczke dyskretniej... Cos w stylu D700 w oparciu o D3.
          HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

Zamieszczone przez KEEK
            Co prawda 1D juz nie mam, ale z czasow kiedy mialem, zastanawialem sie jak obciac te wielkie g... z bateria na dole. Wciaz zastanawiam sie, czemu Canon nie wyprodukuje malego odpowiednika jedynki. Z taka sama matryca, takim samym AF, tylko mniejszego, zeby mozna bylo troszeczke dyskretniej... Cos w stylu D700 w oparciu o D3.

ja zawsze nierozumiałem jak komuś może przeszkadzać grip i chyba nigdy nie zrozumiem :-)
            mi przeszkadza przykrecany grip, dlatego jak dla mnie wszystkie body powinny być jak jedynki

te kilka centymetrow plastyku raczej nie pomoga w dyskrecji
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez sebcio80
              ja zawsze nierozumiałem jak komuś może przeszkadzać grip i chyba nigdy nie zrozumiem :-)
              mi przeszkadza przykrecany grip, dlatego jak dla mnie wszystkie body powinny być jak jedynki

Ja zawsze nie rozumiałem jak można lubić nosić takiego kloca jak jedynka ale "de gustibus...." 8).
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• sirgerwazy
                Początki nałogu
                • 2008
                • 314

Ja zawsze nie rozumiałem jak można lubić nosić takiego kloca jak jedynka ale "de gustibus...." 8).
                o gustach się nie dyskutuje )
                Pkt 8 regulaminu forum
                plutophoto.blogspot.com

Komentarz

• KEEK
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 111

Zamieszczone przez sebcio80
                  Myslisz? No moze w Palacu Prezydenckim nie, ale sa sytuacje, ze i D700 jest za duzy. Widac kwestia doswiadczen.
                  HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Zamieszczone przez KEEK
                    Myslisz? No moze w Palacu Prezydenckim nie, ale sa sytuacje, ze i D700 jest za duzy. Widac kwestia doswiadczen.
                    no ale porównujemy lustra z gripem i bez, jeśli D700 z gripem jest za duzy to i bez tez bedzie za duzy, w tych czasach prawie każdy ma lustrzanke wieć jej widok to rzecz normalna,
                    bardziej obiektyw ma wpływ na nasza dyskrecje,
                    takie malutkie staleczki jak 24L czy 50L tez nie robia juz na nikim wrazenia, co innego jakies biale tele

no ale nie rozumiem, wielkościowo to przecież malutka różnica, body czy z gripem czy bez zajmuje w plecaku wlasciwie tyle samo miejsca,
                    a waga? grip waży jakieś 350 gram (do 5D), dla kogoś to dużo? może dla kobiet

dla mnie idealna waga sprzetu to 1D + 24-70L (~2,4kg), stabilnosc przy takiej wadze jest najlepsza,
                    to chyba jedyna wada stałek, że są takie lekkie

juz pomijam fakt, że z racji materiałów i wykonania samo trzymanie w rece 1D to przyjemnosc
                    Moje wątki na forum: sport | fashion
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Tezet-gdynia
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1283

W ogole, patrzac na ten plakat i opis - cos jest nie tak. Mamy 12 obrazkow opisujacych "wlasciwosci" ale drugi w dolnym rzedzie praktycznie nigdzie nie jest opisany. Wszedzie jest tylko ze:

1 – 18 MP
                      2 – Podwojny digic 4
                      3 – 8 fps
                      4 – 19 punktow af
                      5 – max iso 6400
                      6 – 63-strefowy pomiar
                      7 – wizjer o 100% pokrycia
                      8 – (zagadka*)
                      9 – elektroniczny horyzont
                      10 – 3 calowy ekranik
                      11 – tryb wideo
                      12 – Live view

* - pozycja numer 8 pozostaje zagadka, ale PONOC jest to "madry wizjer" ktory przelacza sie z trybu APS-H na tryb APS-C po podlaczeniu obiektywow z mocowaniem EF-S lub podczas przejscia w tryb szybkich zdjec seryjnych (8 kl/s)

I bardzo mozliwe ze obok tej 7d-mki jest druga 7d-mka z obiektywem EF a u gory gdzies albo na dole napis: "Jeden aparat, dwa systemy"
                      Ostatnio edytowany przez Tezet-gdynia; 15198.
                      www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• APP
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 664

A co tam, dorzucę do ognia -może ten drugi to 7Deye-control

Komentarz

• jotes25
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3609

Rzeczywiście, puszka wygląda interesująco. Ale tylko dlatego, że to Canon, bo konkurencja jest trochę do przodu.
                          Za to prawdziwe bluzgi i narzekania zaczną się pewnie w momencie ogłoszenia ceny Nie będzie to raczej korpus dla ludu...

Komentarz

• BAKS
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 106

In USA: $1699 Body
                            In Canada: $1999 Body

Komentarz

• jotes25
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3609

$ 1699? To byłaby całkiem atrakcyjna cena jak na wejście. Myślalem, że będzie znacznie droższy...

Komentarz

• BAKS
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 106

ale znając nasze realia to cena w Polsce może być nawet 6,5 tys tak w połowie między 50D a 5Dm2

Komentarz

Pracuję...