Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
60D = 50D+kręcenie filmów - dobre i w stylu canona "bez zbędnych rewolucji"Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Poprzednich przypadkach jakos sobie nie przypominam aby ktos WIARYGODNY anonsowal nowosci przed oficjalna konferencją. Wszystko to byly "wycieki" i spekulacje ktore mimo wszystko w jakies 60-70% sie sprawdzaly. W wiekszosci przypadkow, dzien przed premiera, nazwa i glowne featury byly znane, nawet w przypadku szumnej premiery 5dmkII (movie mode, 21mpix). A teraz nic .. czyzby onanizacja nikogo juz nie bawila
40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/Komentarz
-
Komentarz
-
z drugiej strony (albo i trzeciej) widac jak Canon przyzwyczail, ze niewiele poprawia/dodaje, wiec jakby teraz, gdy nikt rozsadny nie liczy na nic wiecej poza dodaniem filmowania, wyskoczyli z czyms wartosciowym - jak lepszy af, to zrobilby sie szum i oglaszano by rewolucje
Komentarz
-
Skok jakościowy w serii xxD był zawsze co 2-gą generację, więc jest szansa na zmiany
Komentarz
-
niech sie odczepia od tych korpusow co rok nowych i zrobia obiektywy nadarzajace za obecnymi body
(17-40 II)
Komentarz
-
Komentarz
-
Uprzejmie donoszę, że mój kit USM I, który wymiatał na 40D, daje niezłe mydło na 50D :sad:
Ciekawe czy to egzemplarz (ja szkieł w sejfie nie chowam) czy kity jedynki już wymiękają na 15 MPx?the silence is deafeningKomentarz
-
Komentarz
-
wtedy już nikt normalny nie będzie kupował takich aparatów więc spokojnie i szkła zostaną te sameMoze jak zrobia lustra 40Mpix to wtedy dojrza ze cos nie tak z tymi rogami.
pozdrawiam
TomekKomentarz
-
nie wiem jak rozumiesz pojecie "normalny", ale na pewno w Twoim rozumieniu definiuje ono zbyt mala grupe nabywcow z punktu widzenia Canona
poniekad, Olympus ma w chwili obecnej 12 Mpix co w pelnej klatce odpowiada jakims 45~48 Mpix i w wydaniu Canona to moze byc zupelnie znosne 45 Mpix. a przynajmniej na pewno z punktu widzenia docelowego wydruku/powiekszenia, bo pikselowi ekumenisci, zwlaszcza polscy malkontenci, nigdy nie beda zadowoleni
Komentarz
-
ajtam... do 30 mpix pewnie niedluga droga, mozliwe ze juz nastepny 1ds bedzie w taka matryce wyposazony
Jest chociaz swiatelko w tunelu w postaci nowych TS-E
Okazuje sie ze Canon jednak jest w stanie zrobic szerokie szkielko z ostrymi rogami wiec to zawsze cos...
Komentarz
Komentarz