Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wain
    Uzależniony
    • 2007
    • 630

Zamieszczone przez APP
    Ciiiiiiii, bo ICH spłoszysz i jutro nie ogłoszą...
    hmm .. jestem szczerze zdumiony. Nie pamietam takiej ciszy na CB przed ogloszeniem nowosci..
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Zamieszczone przez wain
      hmm .. jestem szczerze zdumiony. Nie pamietam takiej ciszy na CB przed ogloszeniem nowosci..
      A kto WIARYGODNY powiedział, że jakaś nowość się jutro pojawi? Przecież to wszystko tylko imaginacja.

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

Zamieszczone przez Kolaj
        A kto WIARYGODNY powiedział, że jakaś nowość się jutro pojawi? Przecież to wszystko tylko imaginacja.
        podobniez jest jutro konferencja prasowa:

no to jesli cokolwiek ma byc oglaszane nowego, to jak najbardziej to bedzie na konferencji.

kwestia, czy oprocz drukarek, kserokopiarek i PowerShotow pokaza cos sensownego... ale z cyklu produktowego xxD wychodzi jednak, ze bedzie to 60D
        www albo tez flickr

Komentarz

• jaś
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 2601

60D = 50D+kręcenie filmów - dobre i w stylu canona "bez zbędnych rewolucji"
          Jestem szumofobem
          S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
          Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• wain
            Uzależniony
            • 2007
            • 630

Zamieszczone przez Kolaj
            Poprzednich przypadkach jakos sobie nie przypominam aby ktos WIARYGODNY anonsowal nowosci przed oficjalna konferencją. Wszystko to byly "wycieki" i spekulacje ktore mimo wszystko w jakies 60-70% sie sprawdzaly. W wiekszosci przypadkow, dzien przed premiera, nazwa i glowne featury byly znane, nawet w przypadku szumnej premiery 5dmkII (movie mode, 21mpix). A teraz nic .. czyzby onanizacja nikogo juz nie bawila
            40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
            www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12226

Zamieszczone przez jaś
              60D = 50D+kręcenie filmów - dobre i w stylu canona "bez zbędnych rewolucji"
              obawiam sie, ze niestety masz racje. chociaz nie zdziwiloby mnie, gdyby tam wlozyli AF 11/13-polowy, bo na to najwyzsza pora. chociaz niewatpliwie mniej by mnie zdziwilo, gdyby tego nie zrobili
              www albo tez flickr

Komentarz

• spoon
                Bywalec
                • 2008
                • 215

z drugiej strony (albo i trzeciej) widac jak Canon przyzwyczail, ze niewiele poprawia/dodaje, wiec jakby teraz, gdy nikt rozsadny nie liczy na nic wiecej poza dodaniem filmowania, wyskoczyli z czyms wartosciowym - jak lepszy af, to zrobilby sie szum i oglaszano by rewolucje
                I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
                szukajka

Komentarz

• Kolaj
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3293

Skok jakościowy w serii xxD był zawsze co 2-gą generację, więc jest szansa na zmiany

Komentarz

• konradl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 980

niech sie odczepia od tych korpusow co rok nowych i zrobia obiektywy nadarzajace za obecnymi body (17-40 II)

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez konradl
                      niech sie odczepia od tych korpusow co rok nowych i zrobia obiektywy nadarzajace za obecnymi body (17-40 II)
                      jaaaaasne... i moze jeszcze ostre rogi maja miec...

sie kurcze rozpedzili z koncertem zyczen, jakby co najmniej choinka lada dzien byla
                      www albo tez flickr

Komentarz

• gietrzy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 5727

Zamieszczone przez konradl
                        Uprzejmie donoszę, że mój kit USM I, który wymiatał na 40D, daje niezłe mydło na 50D :sad:
                        Ciekawe czy to egzemplarz (ja szkieł w sejfie nie chowam) czy kity jedynki już wymiękają na 15 MPx?
                        the silence is deafening

Komentarz

• konradl
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 980

Zamieszczone przez akustyk
                          jaaaaasne... i moze jeszcze ostre rogi maja miec...
                          tak wiem za duzo wymagam Moze jak zrobia lustra 40Mpix to wtedy dojrza ze cos nie tak z tymi rogami.

Komentarz

• tomekde
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 159

Moze jak zrobia lustra 40Mpix to wtedy dojrza ze cos nie tak z tymi rogami.
                            wtedy już nikt normalny nie będzie kupował takich aparatów więc spokojnie i szkła zostaną te same
                            pozdrawiam
                            Tomek

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez tomekde
                              wtedy już nikt normalny nie będzie kupował takich aparatów więc spokojnie i szkła zostaną te same
                              nie wiem jak rozumiesz pojecie "normalny", ale na pewno w Twoim rozumieniu definiuje ono zbyt mala grupe nabywcow z punktu widzenia Canona

poniekad, Olympus ma w chwili obecnej 12 Mpix co w pelnej klatce odpowiada jakims 45~48 Mpix i w wydaniu Canona to moze byc zupelnie znosne 45 Mpix. a przynajmniej na pewno z punktu widzenia docelowego wydruku/powiekszenia, bo pikselowi ekumenisci, zwlaszcza polscy malkontenci, nigdy nie beda zadowoleni
                              www albo tez flickr

Komentarz

• konradl
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 980

ajtam... do 30 mpix pewnie niedluga droga, mozliwe ze juz nastepny 1ds bedzie w taka matryce wyposazony
                                Jest chociaz swiatelko w tunelu w postaci nowych TS-E Okazuje sie ze Canon jednak jest w stanie zrobic szerokie szkielko z ostrymi rogami wiec to zawsze cos...

Komentarz

Pracuję...