nie no troche smieszna stawka...."troche" to w sumie za malo powiedziane
dorobic pare groszy
Zwiń
X
-
-
kavoo, to nawet nie jest smieszne
ja ostatnio mialem szczescie ...opublikowano moja fotke w przekroju
dokladnie nie pamietam wymiarow (moze troszke wieksza od pudelka zapalek
) ale honorarium bylo milym zaskoczeniem - 200PLN
Komentarz
-
ROTFL
nie jestem wielkim zwolennikiem tzw. "stawek minimalnych", ale jesli maja byc przyczynkiem do tego rodzaju rozrywki - to jestem za
Komentarz
-
Zamieszczone przez kavooW odpowiedzi zadalem krotkie pytanie: "Jesli dla Panstwa moje fotografie sa warte tak malo, to skad chec ich publikacji?"
Przyklad z "oferty":
1/8 strony - ZPAF: 128zl, oferta: 10zl
Bo powinienes sie cieszyc i po rekach ich calowac ze maja ochote cos twojego opublikowac a jak nie to znajda innego naiwniaka ktory "za piwko" da podobne albo i gorsze/lepsze (oby pod temat).
Bo takie honorarium ledwie na zapas piwa na jeden mecz wystarczy
Komentarz
-
No chyba że będzie to mecz bokserski z Gołotą w roli głównej.;-)Zamieszczone przez VitezBo takie honorarium ledwie na zapas piwa na jeden mecz wystarczy
A swoją drogą to ja jednak jestem z trzymaniem się jakichś tam stawek minimalnych. Odchodzenie od tego powoduje tylko bałagan na rynku i zwyczajny wyzysk. Gdzieś jest w końcu granica jakiejś przyzwoitości której nie powinno się przekraczać bo to nie prowadzi do niczego dobrego. Dotyczy to dokładnie każdej branży. Nie mówiąc już o tym że omawiany tu aktualnie przykład oferty za 10PLN to jest zwyczajna żenada.Komentarz
-
Wrocilem do domu, wiec moge wrzucic pelen cennik z maila - jak ktos bedzie zainteresowany wspolpraca to na priva dam namiar na redakcje

35zl minus podatek za cala strone (miesiecznik, wiec format w okolicach A4)... nie pchajcie sie panowie, po koleiOto nasz cennik zdjec:
Fotografia mala (do 1/8 strony) - 10 PLN brutto
Fotografia srednia (do 1/2 str.) - 25 PLN
Fotografia duza (powyzej 1/2 str.) - 35 PLN
Okladka: od 300 do 500 PLN
Rozkladówka: od 100 do 200 PLN
Komentarz
-
Kavoo czy ta oferta była z Warszawy?Nie mówiąc już o tym że omawiany tu aktualnie przykład oferty za 10PLN to jest zwyczajna żenada.
Bo jeśli tak, to jak będzie wyglądać oferta z biedniejszej części Polski, :
proponujemy panu 1 bułkę / oczywiście suchą / za publikację zdjęcia.
Komentarz
-
Kavoo, nie zaluj sobie, podaj tytul gazety
Strzelam ze cos ze zwierzakami
Komentarz
-
-
Heh poczekam jeszcze troche zanim ich obsmaruje, moze sie zreflektuja ze sie zblaznili i zaproponuja jakies rozsadne warunki ;-)Komentarz
-
-
W Tarnowie (100 tyś mieszk.) życie z focenia to istna tragedia. Jedna z gazet (tygodnik) podobno za zdjęcie płaci .. uwaga, uwaga ...
...
...
4,50 PLN
Tu już nie ma co płakać. Pozostaje tylko :
Mnie się teraz trafiło zleconko z USA bo w pewnej gazecie robią art. o Tarnowie. Gazeta niekomercyjna więc kokosów się nie spodziewam, poprosiłem jakieś zaskórniaki jako że zbieram na szkiełko
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Zamieszczone przez muflonKavoo, nie zaluj sobie, podaj tytul gazety
Strzelam ze cos ze zwierzakami 
Jaaasneee... a ty sie potem do nich zglosisz i za darmo dasz
Komentarz
-
Kiedyś wysłałem na konkurs zorganizowany przez jakieś wydawnictwo przyrodnicze (dawno było i nie pamietam nazwy) zdjęcie ptaka. Zdjęcie zostało tam wyróżnione i goście zaczeli się twardo upominać o materiał źródłowy żeby mogli sobie drukować do woli! Szczęka mi opadła kiedy uznali że powinienem się zrzec praw autorskich do zdjęcia i to za free.

Chyba według nich miałem sie poczuć wyróżniony że docenili moje zdjęcie, no tak tyle że ono nie miało juz byc moje...
Wiem że nasz kraj jest dziwny, że nie przestrzega się prawa ale bezczelności nie lubię!Komentarz
-
BGF kiedys prowadzil wojenke z jakimstam organizatorem konkursu
Moze Czacha wie, co z tego wyszlo.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
Komentarz