Nadesłane prace jak też prawa autorskie przechodzą na własność organizatora konkursu.
dorobic pare groszy
Zwiń
X
-
-
Tak, tylko że w konkursie o którym wspomniałem nie doszukałem się takiego zapisu.
Zdjęcia robię dla przyjemności a nie dla kasy czy splendorów ale dlaczego mam się pozbywać prawa autorskiego do zdjęcia tylko dlatego że wysłałem je na jakiś głupi konkurs
Wśród wyróźnień na konkursie widziałem tez zdjęcie Marcina Karetty http://www.czaplon.most.org.pl/p/galeriakaretta.htm więc mam nadzieję że jako doświadczony fotogram dał im do wiwatu - no chyba że znane nazwiska potraktowali z szacunkiemKomentarz
-
Jak sie dopominali oryginalu i zrzeczenia autorskich praw majatkowych to proste pytanie w dokladnie takim stylu : "Moj prawnik ma do Panstwa pytanie: na jakiej podstawie? " powinno wystarczyc.Zamieszczone przez perlpaTak, tylko że w konkursie o którym wspomniałem nie doszukałem się takiego zapisu.
Jesli na pewno nie bylo takiego zapisu w regulaminie to powinni sie odczepic - straszenie "swoim prawnikiem" bywa zaskakujaco skuteczne 8)Komentarz
-
Ja szczerze mowaic nawet bym sie nie powolywal na prawnika, to jest tak oczywiste ze tylko pusty smiech pozostaje. Na kaze zadanie tego typu mozna reagowac propozyjca konkretnej sumy w zamian za prawa i tyle. Jak chca za darmo to nie ma o czym rozmawiac, a ich potencjalne zadania tyle mnie obchodza co zeszloroczny snieg.Komentarz
-
Dostalem odpowiedz ;-)
Witam panie Jakubie,
Dziekujemy za odpowiedz i informacje o cenniku sugerowanym przez ZPAF.
Oczywiscie zdajemy sobie sprawe, ze stawki, które proponujemy sa skromne
.
Nie wynika to jednak z faktu, ze nie doceniamy naszych wspólpracowników. Po
prostu jestesmy nowym pismem na rynku i nasz budzet jest ograniczony. Mamy
nadzieje, ze gdy pismo zacznie przynosic dochody, wzrosna równiez honoraria
naszych autorów.
Zalujemy, ze odrzuca Pan nasza oferte, ale oczywiscie rozumiemy Pana.Komentarz
-
Eee, lipa, myślałem że będą się oburzać i w ogóle - a tu takie nudy :-DKomentarz
-
-
-
Jeden z portali internetowych wynajmujący serwery chciał kupić ode mnie 3 fotki z prawami majątkowymi. nie interesowała ich inna transakcja.
Zaproponowali mi 15 zł za wszystkie 3 szt
Komentarz
-
hmm. niezłe zdzierstwo generalnie.
ja tylko rzucę takie hasło, że czasami potrzebuję sfotografować jakiegoś ludka do artykułu (wypowiedzi) w sensie ludek w planie amerykańskim do ramki i płacą za to 50-80 zł (żadna rewelka, ale też po prostu zwykłe zdjęcie do zrobienia), więc mogę wrzucać hasło gdzieś tutaj, jak ktoś będzie akurat z tego miasta (niestety po katalogu userów nie mogłem znaleść) to może parę PLN zarobić. wydawnictwo płaci, jak raz nie zapłaciło przez pomyłkę (tak głupią że to osobna historia) to płaciło 5tys. odszkodowania kolesiowi.gra i buczy bebopKomentarz
-
-
Zamieszczone przez kavoo
Heh, wiedzialem 8)
Na ich szczescie sporo osob u nich, podobnie jak w "Kocich Sprawach" garnie sie by publikowac "za slawe" oraz maja wlasnych "fotografow" .
A ze jakosc na tym ucierpi to coz... w koncu to pismo dla hobbystow ktorzy potrafia wiele wybaczyc zdjeciom kotkow
.
Komentarz
-
zerknij na strone www.rallyfoto.pl , znam kolesia poza tym nic nie robi .
Przemyśl to .20D , latarka i jakieś szkłoKomentarz
-
Palombo gdybyś go znał to ze tak powiem nie pisałbys bzdurek.
To znaczy masz racje ze nie robi nic innego ale nie oznacza to ze to przynosi mu zyski.Komentarz
Komentarz