Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tequil
    Początki nałogu
    • 2004
    • 253

najładniejsze futerały do komaptow robi GOLLA , swietne wykonanie i milusie kolorki....
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez papuziara
      Wybraliśmy już jakiś futerał???
      Nie
      Widziałam ostatnio bardzo ładne, kobiece w saturnie we wro. Mogę tam się dzisiaj wybrać przy okazji wystawy i zrobić zdjęcia. Później razem coś wybierzemy.
      Jako że dokonanie zakupu zestawu spoczęło na mnie bardzo chętnie skorzystam z pomocy, bo za diabła nie wiem jak wygląda ładny pokrowiec :-)
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez Tequil
        najładniejsze futerały do komaptow robi GOLLA , swietne wykonanie i milusie kolorki....
        Dzięki!

oglądamy!
        http://sklep.vobis.pl/producenci/gol...oto/lista.aspx
        http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=8847
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Tequil
          Początki nałogu
          • 2004
          • 253

Mgyver zróbmy tak zamiast zamiast przepłacać w sklepach JA PODARUJE FUTERAŁ GOLLA mam kilka do wyboru , podaj mi na jaki aparat ma to być (rozmiar)... i jakie kolory? niebieski? rózowy?, czerowny?
          Podrzuce Ci osobiście we wro .
          Pasuje?
          Daj mi namiary na siebie na priva... tel kom.
          Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Ok, dzięki. Futerał ma być przeznaczony do aparatu IXUS 950 IS.
            Kolor niech wybiorą koleżanki, oczekujemy propozycji :-)

Komentarz

• papuziara
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 39

Moje propozycje:
              http://sklep.vobis.pl/oferta/akcesor...atu_golla.aspx
              http://sklep.vobis.pl/oferta/akcesor...atu_golla.aspx
              Pozdrawiam,
              Kamila

Komentarz

• Tequil
                Początki nałogu
                • 2004
                • 253

http://www.allegro.pl/item376373915_...cyfrowych.html

a taki może być? fotka na allegro marna.... jeśli nie ma sprzeciwu to Własnie taki futerał ODEMNIE....
                ;]
                Ostatnio edytowany przez Tequil; 523.

Komentarz

• papuziara
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 39

Śliczny. Z tych ładny jest czarny ale nie wiem czy w tym wypadku będzie on kobiecy
                  Pozdrawiam,
                  Kamila

Komentarz

• vanish
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 28

Witam wszystkich
                    Naprawdę wspaniała akcja !!! Duże brawa dla wszystkich którzy się w nią zaangażowali. Ze swojej strony dodam że fajnie by było aby dzieci później korzystały z forum można by zobaczyć jakie robią postępy (tak wiem że już o tym było) rozumiem że jakieś fotki z przekazania pojawią się na CB fajnie by było zobaczyć uśmiech dzieci :smile: poza tym może osoby (korzystające z forum) które trudnią się sprzedażą sprzętu foto mogły by umożliwić zakup aparatu bez prowizji dla siebie ( lub też z jakąś mniejszą aby z tej kasy "wycisnąć" co tylko się da) oczywiście to pytanie kieruje do nich
                    Pozdrawiam

Komentarz

• Tequil
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 253

dorzucam jeszcze nowy Poradnik o fotografii dla dzieci KODAK'a aby poza aparacikiem był full wypas!

Komentarz

• adikPL
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 349

W imieniu wszystkich wielkie dzięki Tequil, bardzo fajne kolorowe prezenciki
                        www.adriankordas.blogspot.com
                        -------------------------------
                        sigpic

Komentarz

• kuka
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 20

moim zdaniem - może być - ładny i dziewczęcy

Zamieszczone przez Tequil
                          http://www.allegro.pl/item376373915_...cyfrowych.html

a taki może być? fotka na allegro marna.... jeśli nie ma sprzeciwu to Własnie taki futerał ODEMNIE....
                          ;]

Komentarz

• gwozdzt
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 5780

właśnie wpłyneły kolejne przelewy i tym samym stan konta wynosi już 3581,04 zł !!
                            Serdeczne podziękowania dla: REGNAR, KUKA, blum, vanish, Avadra_k

oraz specjalne podziękowania za zadeklarowane dary rzeczowe dla: Marek69, 1jac (bo oficjalnych chyba jeszcze nie było? ) i Tequil.

Jak wszystkim zainteresowanym zapewne wiadomo, dzis kończymy naszą zbiórkę; natomiast realizacja na razie bez zmian w stosunku do ostatnich podsumowań:
                            http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=119
                            http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=143

Jedyne co zauważyłem, to fundacja na swojej stronie wspomina coś o zmianach (może właśnie aktualizacja?)

i moze informacje będą trochę aktualniejsze, tzn. znalezione przez nas wcześniej dzieci marzące o aparatach znajdą się w zrealizowanych, a pojawią się aktualne, z których będziemy mogli wybrać jakieś do spełnienia.
                            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Sprawę przykazania futerału i książki omówiłem już z Tequilem, któremu w tym miejscu dziękuję za zaangażowanie :-)
                              Aparacik kupię w przyszłym tygodniu, chce się jeszcze tylko upewnić czy któraś z ofert sklepowych nie będzie lepsza od tych, które znaleźć można w internecie.

Komentarz

• gwozdzt
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 5780

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią zakończyłem przyjmowanie wpłat. Do tej pory zebraliśmy 3581,04 zł !! (i najprawdopodobniej ta kwota już taka pozostanie; gdyby jednak jeszcze coś wpłynęło, to oczywiście o tym natychmiast zamelduję).
                                Efekt naszej spontanicznej zbiórki przerósł najśmielsze oczekiwania, za co ogromnie wszystkim dziękuje w imieniu chorych dzieci, fundacji jak i własnym!

Oprócz marzenia Sylwii z Poznania, które wywołało naszą spontaniczną akcję (a później okazało sie nieaktualne) znaleźliśmy jeszcze dwa marzenia o aparatach fotograficznych:

które jednak również okazały się już zrealizowane, tylko internetowa strona fundacji nie jest z tym wszystkim na bieżąco.

W wyniku ustaleń telefonicznych z Panią Prezes fundacji jako pierwsze realizujemy marzenie Małgosi z Poznania:
                                http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=103

Dla Małgosi zostanie zakupiony aparat IXUS 860 IS/950 IS z kartą pamięci, a futerał mamy obiecany od jednego z forumowiczów. Realizacją osobiście zajął się McGyver.

Ponieważ jak się przekonaliśmy, wyszukiwanie marzeń na stronie nie przynosi efektów ze względu na jej słabą aktualizację, o następnych marzeniach do realizacji będziemy powiadamiani mailowo przez fundację, która została przeze mnie powiadomiona o naszych możliwościach spełniania marzeń.

Gdyby okazało się, że do końca czerwca nie pojawi się żadne marzenie "foto" wśród podopiecznych tytułowej fundacji:

to podejmę współpracę z drugą zaproponowaną fundacją:

jednak nie znając aktualności ich strony nie chciałbym już pytać się o każde znalezione tam dziecko marzące o aparacie fotograficzny (i potencjalnie dowiadywać się, że nieaktualne); lecz po prostu zgłoszę mailem (+ link do tego wątku) naszą chęć do realizacji marzenia dziecka o aparacie foto i niech sami się odezwą z aktualną sprawą.

Ponadto w efekcie naszej akcji dwie osoby zadeklarowały chęć oddania używanego sprzętu na cel dobroczynny. Powstaje z tego zestaw 300D + kit 18-55 + statyw + lampa macro, a posiadacze zapewniają, że jest w dobrym stanie i z dokumentami.
                                Nie wiem, czy fundacja zakłada mozliwość obdarowania swoich podopiecznych sprzętem używanym, z pytaniem wstrzymuję się do czasu wydania środków pieniężnych, a w międzyczasie oczekujemy ewentualnych propozycji co do rozdysponowania tego sprzętu, mając na uwadze jego specyfikę oraz oraz cel charytatywny związany z ciężkimi chorobami.
                                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...