Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris_11
    Uzależniony
    • 2006
    • 572

wydzielone z wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=13370

Zajrzałem na stronę tej fundacji i znalazłem jeszcze jedno marzenie związane z tym co łączy wszystkich Użytkowników naszego forum, czyli aparatem cyfrowym.

Wpadł mi do głowy pewien pomysł... Może zrobilibyśmy ogólnoforumową zbiórkę pieniędzy i kupili chociażby jakąś używaną (ale oczywiście w bardzo dobrym stanie) 300 lub 350D w zestawie z obiektywami?? Z tego co widzę po alledrogo można się zamknąć w cenie 1500 zł i wydaje mi się, że jest to suma, którą wspólnymi siłami spokojnie możemy osiągnąć... Tym bardziej w szczytnym celu.

[gwozdzt]
    "Streszczenie" dalszego przebiegu naszej akcji tutaj:

http://canon-board.info/showthread.php?t=43212
    104
    wybieramy do realizacji jakiekolwiek marzenie?
    0%
    7
    czekamy, aż znajdzie się inne dziecko marzące o aparacie fotograficznym?
    0%
    97

The poll is expired.

Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Pomysł jak najbardziej wart poparcia. Potrzebny jest tylko ktoś, kto byłby gotów przeprowadzić zbiórkę. Ponieważ zakładanie osobnego rachunku na pojedynczą zbiórkę jest zdecydowanie niecelowe ktoś z forumowiczów musiałby się podjąć przyjmowania wpłat na swoje prywatne konto i następnie dokonania zakupu sprzętu.
    Przy odrobinie wzajemnego zaufania można to w szybki i sprawny sposób przeprowadzić. Trzeba by jeszcze poinformować fundację o naszym zamiarze i ustalić gdzie, jak i kiedy moglibyśmy ten sprzęt przekazać.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez MacGyver
      Pomysł jak najbardziej wart poparcia. Potrzebny jest tylko ktoś, kto byłby gotów przeprowadzić zbiórkę. Ponieważ zakładanie osobnego rachunku na pojedynczą zbiórkę jest zdecydowanie niecelowe ktoś z forumowiczów musiałby się podjąć przyjmowania wpłat na swoje prywatne konto i następnie dokonania zakupu sprzętu.
      Przy odrobinie wzajemnego zaufania można to w szybki i sprawny sposób przeprowadzić. Trzeba by jeszcze poinformować fundację o naszym zamiarze i ustalić gdzie, jak i kiedy moglibyśmy ten sprzęt przekazać.
      Ja mam w pełni funkcjonalne konto w mBanku, którego praktycznie na codzień nie używam, więc mogłoby ono do tego posłużyć; tylko nie wiem, czy wystarczy zaufania...

Prosze o deklaracje w tym wątku (lub na priv), czy w ogóle ktoś byłby skłonny w taki sposób dokonywać wpłat, a jeśli zbierze się kilka/kilkanaście potencjalnych ofiarodawców, to podam nr tego konta.
      Wszelkie inne pomysły również mile widziane.

Chciałbym tylko dodać, że przejrzałem WSZYSTKIE miejscowości:

i jest to w tej chwili jedyne dziecko, którego marzeniem jest aparat fotograficzny.
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez gwozdzt
        Ja mam w pełni funkcjonalne konto w mBanku, którego praktycznie na codzień nie używam, więc mogłoby ono do tego posłużyć; tylko nie wiem, czy wystarczy zaufania...
        Znakomicie, jako że jesteś userem z bardzo długim stażem i dorobkiem a tak że moderatorem, więc chyba nikt z chętnych do wsparcia akcji nie będzie miał problemu z zaufaniem.
        Co do samego aparatu, proponuję sprobować nazbierać na Olka E-410 z 14-42 i 40-150. Zawsze to nowy sprzęcik, dla dziecka to też może być ważne. Ewentualnie 350D + 18-55.

Komentarz

• RafalR
          Coś już napisał
          • 2004
          • 85

Gwozdzt, myślę, że jako jeden z moderatorów jesteś osobą zaufania publicznego na tym forum
          Deklaruję udział w zbiórce.
          Pozdrawiam, Rafał

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

OK. sa pierwsze zgłoszenia tutaj i priv, zatem podaję nr tego konta:

[tutaj był nr rachunku]
            pozostał on do wiadomości adm/mod. forum, ponieważ nasza akcja z założenia ma charakter jednorazowy (post #2) i nie mam kompetencji oraz zwyczajnie nie dam rady bezterminowo przyjmować wpłat na swoje konto.

Tytułem: Spełniamy Marzenie: nick_z_ CB;

nicki będa publikowane (bez wysokości wpłat), a jeśli ktoś sobie tego nie życzy, proszę o dopisek w tytule przelewu: nie wyrażam zgody na publikację mojego nicka w wątku

konto startuje z początkową kwotą 10zł.

Nie wiem jeszcze jak sie potem z tego rozliczyc? może każdy wpływ będę potwierdzał w tym wątku?

przypomnę jeszcze cel zbiórki:
            http://www.mammarzenie.org/ourKids.php - wybieramy marzenia o aparacie fotograficznym.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Marek69
              Bywalec
              • 2008
              • 111

Wiec ja zacznę jak będzie konto cos tam dorzucę do aparatu. Myślę że wchodzi tu tylko lustrzanka canona , widzę że dziewczyna lubi fotografować owady więc z miłą chęcią pozbędę się mojej lampy do macro z moją 40D nie hula super spisywała się na 350 D używałem dosłownie kilka razy z pudełkiem wyślę na podany adres na pewno będzie zadowolona. Co do statywu zwykły wysoki, ale żaden firmowy nowy mogę dorzucić.
              Pozdrawiam
              Marek

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Nie wiem jeszcze jak sie potem z tego rozliczyc? może każdy wpływ będę potwierdzał w tym wątku?
                Moja propozycja: podawaj tutaj tylko stan środków, ewentualni nicki wpłacających (chyba że w ktoś w opisie przelewu zaznaczy że sobie tego nie życzy)

Ponadto proponuję opisywać przelewy w następujący sposób:

Tytułem: Aparat dla Sylwii: nick_z_ CB; wyrażam/nie wyrażam zgody na publikację mojego nicka w wątku

EDIT: skoro Marek69 chce dorzucić lampkę to zostaje nam 350-tka.

Komentarz

• adikPL
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 349

Witajcie! Bardzo podoba mi się pomysł ze zbiórką. Przychylałbym się jednak do kupna nowego aparatu i pomysł Maca z Olkiem wydaje mi się najlepszy Sam jestem jeszcze studentem z długami po niedawnym zakupie 40D, ale przeleje dziś xx zł (a chciałbym xxx zł) na podane konto. Niech każdy da ile może. Pozdrawiam
                  www.adriankordas.blogspot.com
                  -------------------------------
                  sigpic

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez MacGyver
                    Moja propozycja: podawaj tutaj tylko stan środków, ewentualni nicki wpłacających (chyba że w ktoś w opisie przelewu zaznaczy że sobie tego nie życzy)

Ponadto proponuję opisywać przelewy w następujący sposób:

Tytułem: Aparat dla Sylwii: nick_z_ CB; wyrażam/nie wyrażam zgody na publikację mojego nicka w wątku
                    oczywiscie, że może tak być.
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• McKane
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2015

OK. sa pierwsze zgłoszenia tutaj i priv, zatem podaję nr tego konta:

Tomasz Gwozdz
                      66 1140 2004 0000 3002 3165 0210 / mBank

konto startuje z początkową kwotą 10zł.

przypomnę jeszcze cel zbiórki:
                      http://www.mammarzenie.org/poznan/2008/sylwia_b.php
                      Tomasz Gwozdz czy Tomasz Gwóźdź ?
                      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• gwozdzt
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 5780

Zamieszczone przez McKane
                        Tomasz Gwozdz czy Tomasz Gwóźdź ?
                        Obojętnie, ważny jest nr konta.
                        Ale poprawiam i niech będzie bedzie tak, jak mam w dowodzie :-)
                        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Lesio'73
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 38

...Nie wiem jeszcze jak sie potem z tego rozliczyc? może każdy wpływ będę potwierdzał w tym wątku?
                          ...
                          Po pierwsze dzięki, że wziąłeś na siebie ten ciężar i między innymi dzięki Tobie mogę komuś pomóc

Po drugie, tak bardziej przyziemnie, to myślę, że kwestie wyboru sprzętu pozostawmy do czasu zakończenia zbiórki - ja po cichu mam nadzieję, że na 5d wystarczy:wink:

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za możliwość wzięcia udziału w takiej akcji.

PS. Pamiętajmy o statywie

EDIT:
                          Sorki MacGyver - za szybko przeczytałęm wątek ;-)
                          Ostatnio edytowany przez Lesio'73; 6961.
                          5d MkII

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Ponieważ akcja zbiórki spotkała się z zainteresowaniem wątek przyklejam.
                            Zamieszczone przez Lesio'73
                            PS. Pamiętajmy o statywie
                            Zamieszczone przez Marek69
                            .....Co do statywu zwykły wysoki, ale żaden firmowy nowy mogę dorzucić.

Komentarz

• romko
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 75

Zamieszczone przez Lesio'73
                              myślę, że kwestie wyboru sprzętu pozostawmy do czasu zakończenia zbiórki - ja po cichu mam nadzieję, że na 5d wystarczy:wink:
                              Ja również myślę, że puszka powinna być nowa i porządna, mam w dobrym stanie 350D, zostawiam na inną okazję, dorzucam więc "cegiełkę" na konto
                              5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
                              to tylko 1 %...

Komentarz

Pracuję...